Onlangs kocht ik online enkele kleedjes van het Spaanse label Lavand. Ik kende het merk nog niet, maar ik vond dat ze erg leuke items hadden, dus ik wil het ook met jullie delen.

Sometimes sweet, sometimes a bit spicy, but always beautiful.

Lavand als merk bestaat sinds 2008 en is ontstaan in Spanje. De collecties bevatten vooral kleedjes, maar intussen werden er ook accessoires aan toegevoegd.
De jurkjes zijn speels, frivool, schattig, pittig, sexy, ... eigenlijk is er een kleedje voor elk type vrouw, elk gevoel.

Het gaat Lavand eigenlijk niet om een enkele specifieke look, maar om de juiste combinatie tussen verschillende 'ingrediënten', tussen verschillende looks die inspirerend werken.


Het fijne aan Lavand vind ik (buiten het feit dat het gewoon mooie kledij is) hun prijs. Het zijn nog betaalbare kledingstukken waarmee je toch een origineel exemplaar in je handen hebt (of eerder, om je lijf). Voor een jurkje beginnen de prijzen aan net geen 50 Euro, wat mooi is, want ik heb in winkels als Zara of Mango al duurdere dingen zien hangen.


Eerst was het merk vooral bekend in Zuid-Europa, sinds 2009 wordt het ook verdeeld in België. Intussen werkt het merk met vier collecties per jaar, dus keuze te over!

Een nadeel: ik kan geen Belgische verkoopsadressen vinden. Ik heb via mail contact opgenomen met het merk, maar het blijft stil aan de andere kant van de lijn. Als er iemand weet heeft van een verkoopspunt, laat het dan achter in de comments. Ik heb mijn kleedjes online gekocht, via Vente-Exclusive, maar daar maak ik nog een aparte post van, wanneer ik ze ontvang.


Neem zeker een kijkje op hun website, ze hebben er ook een webshop, maar dat is enkel voor professionelen, helaas.

15 reactie(s):

 1. Mijn zus heeft ook deze week dit merk ontdekt,
  er is een winkel in wemmel waar ze dit merk verkopen !
  Ik dacht de winkel die het verkocht : LORCA was als ik mij niet vergist!
  ze hebben idd leuke kleedjes en de prijs valt heel goed mee !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke dingen, maar ik blijf bij zara want daar bij TRF zijn meestte jurkjes 40 euro. =) en voel me toch veiliger als ik het zie haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuke spulletjes... Ik wil ook wel een adresje of onlineshop!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er mooi uit! Ik wil een online shop. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Linh: Ja, het staat op hun website! Bedankt!
  @ Robin: Online kopen is altijd een beetje gokken :-)
  @ Petra en Amber: Ik vond via Google enkele Nederlandse online-shops die het verkopen, maar hun assortiment is niet zo heel groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze verkopen het bij Lila Grace in Antwerpen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey,

  Ook in de concept fashion store (Kuurne, Dendermonde, Waasmunster, ...)vond ik een leuk kleedje van Lavand. Collectie is er niet groot maar beter iets dan niets hé :-).

  Groetjes,
  Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook bij 'Munt' in brasschaat verkopen ze het!
  Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook bij Crivic in Beveren, Vrasenestraat verkopen ze dit merk. Inderdaad leuke kleedjes voor een klein prijsje. Redelijk uitgebreide keuze.

  Groetjes

  Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lavand heeft nu ook een zustermerk Ginder&Soul. Al deze kleedjes, jasjes, tuniekjes kosten €50 of €60. Dit winterseizoen is het de eerste keer dat het in België verkocht wordt. Heb het leren kennen in mijn favoriete winkel, namelijk bij SITA, Vrasenestraat 4, 9120 Beveren-Waas of op haar webshop via www.sitabeveren.be/webshop
  groetjes
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey!

  Ik ben ook al een tijdje naar een specifiek kleedje van dit merk op zoek. Het stond in de Glamour van februari (de laatste). Een geel zomer-kleedje met wit en donkerblauw op de rok. Ik heb het tot nu toe online nog niet gevonden!
  Iemand een idee??

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bij G-Level in Hasselt hebben ze ook Lavand.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De kleedjes worden ook verkocht in de A.S. adventure.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen