1 september, voor de meesten de eerste schooldag, maar ook Ici Paris XL stond in het nieuw! Nieuwe producten en aanwinsten voor de zwartroze winkelketen, opgericht in 1968 en intussen uitgegroeid tot een concern met 238 winkels in de Benelux (110 in België) en 2 webwinkels en met ruim 200 merken onder 1 dak. En dan vraag ik mij af waarom ik er zo graag ga winkelen :D

De voorstelling ging door in Tenbosch House in Brussel. Wie wist dat er achter de Brusselse gevels zulke schatten te vinden zijn? Zo een tuintje wil ik ook wel :)


Gebed en studie leveren nog iets op. Kijk maar naar Les Couvents des Minimes :) Deze kloosterorde maakte hun eigen producten met als ingrediënten de plantaardige kruiden uit hun enorme plantentuin. Intussen zijn de broeders weg, maar blijft men hun traditie eren door planten en natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Je kan in Frankrijk zelfs terecht in hun hotel welness & spa, als dat niet mooi is!

Nieuw in hun gamma is de huidverzorging op basis van rozen die zeer subtiel geparfumeerd is. Er zijn ook producten op basis van lavendel en een combinatie van honing en karitéboter.


Het Zwitserse merk Qiriness brengt de welnesservaring dan weer tot in de eigen badkamer met onder andere een stoombadje (die roze tabletjes), een "smurfenmasker" (een weldadig en zuiverend blauw masker en dat je kan afpeelen) en een verfrissende tonerspray. Ze hebben ook een serum en bijpassende crème voor elke specifieke behoefte aan huidverzorging.


Nieuw in hun gamma zijn de scrub en de hydraterende, herstellende balsem, beiden een "cocktail naturel" zonder parabenen, siliconen of minerale oliën.


Met het merk Filorga, dat zich reeds 30 jaar focust op de medische anti-aging en cosmésothérapie (een combinatie van cosmetica en medische kennis), brengt Ici Paris XL een exclusieve partnership naar België.


Erg interessant zijn de badproducten van het huismerk, Only You. Onder het motto "alles onder een dak", kan je bij Ici Paris XL terecht voor budgetvriendelijke douchegels, bodycrèmes, maar ook voor eigen kwasten (erg zacht haar èn een zachte prijs), watjes, gezichtsreinigingsdoekjes, enzovoort.


Het was een heel interessante voorstelling! Budgetgewijs kijk ik nog het meeste uit naar de eigen lijnen van Ici Paris XL. En jullie?

14 reactie(s):

 1. Leuk dat ze eigen kwasten uitbrengen, ben benieuwd! En die rozenlijn lijkt me ook zalig, ik hou vd geur. Is het nu al beschikbaar in de winkels?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ik maar werken terwijl door Brussel flaneert. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben benieuwd naar de kwasten maar de rest ziet er ook goed uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook erg benieuwd naar de kwasten..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil graag de kwasten gaan aanschaffen (nou ja een paar ervan) ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben heel benieuwd naar de kwasten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, zoveel superleuke nieuwe dingen!!
  En die verpakkingen ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Evelien: De eigen douchelijn, watjes, reinigingsdoekjes enzo zijn al in de winkel. De kwasten werden verdeeld, dus zullen eerdaags ook wel in de winkel zijn. De rozenlijn van Les Couvent des Minimes heb ik vandaag nog niet gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk toch dat in een douchegel ga halen:) vond die echt lekker ruien:)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zag er gezellig uit! Fijne foto's! En die douchegels roken lekker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die kwasten zien er echt fijn uit. Heb je al een idee van de kostprijs?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Anoniem: Ik heb nog geen gedetailleerde prijzen, maar het zou een 16 euro zijn voor de grotere kwasten. Dus pakweg tussen 8-16 euro per kwast, afhankelijk hoe groot hij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zag er leuk en informatief uit!
  Hoe word je eigenlijk uitgenodigd voor zo'n events? Lijkt mij anders ook wat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Ann: Dat gaat via hun PR, al moet ik zeggen dat ik ze niet zelf heb gecontacteerd, maar andersom.

  BeantwoordenVerwijderen