8 januari 2011

GUERLAIN METEORITES POUDRE DE PERLES - 01 MYTHIC PARFAIT


Toen ik dit poeder zag, was het meteen pure lust liefde. Guerlain is een merk dat toch wel gekend is om zijn prachtige verpakkingen en luxueuze uitstraling. En natuurlijk ook om de Météorites, dat poeder in de vorm van verschillende gekleurde pareltjes. Nu vind ik bolletjes niet zo handig, dus deze geperste vorm is ideaal voor klunsjes zoals mezelf.

Een hightech poeder dat het licht versterkt en uw teint corrigeert en verfraait zonder dat de huid gaat glimmen. Matte parelmoerglittertjes, een geheel nieuwe technologie van veelkleurige micropailletjes, versterken de weerspiegeling en verspreiding van het licht en zorgen voor een prachtig stralende teint die niet teveel glimt. De kleuren goud, roze, blauw en groen geven het gezicht een transparante en meer heldere gloed die uw teint weergaloos "levendig en natuurlijk" maakt. Elk doosje bevaaat een combinatie van parels van verschillende kleuren: in het midden, de corrigerende kleur, die de doffe huid weer glanzend maakt, rode vlekjes vermindert en onzuiverheden camoufleert; daar omheen bevindt zich de egaliserende huidkleurige poeder; de buitenste cirkel bevat twee kleuren met een subtiele, satijnachtige finish die de teint nog meer doet stralen.

Je kan een borstel gebruiken om over het poeder te halen en op het gehele gezicht aanbrengen voor een natuurlijk stralende teint, daarna kan je wat meer van de middelste kleur nemen om oneffenheden te camoufleren.

Het Météorites Poudre de Perles oftewel Illuminating Perfecting Pressed Powder is beschikbaar in drie tinten:
  • 01 Mythic Parfait voor onmiddellijke glans
  • 02 Rose Frais voor frisheid
  • 03 Beige Lumineux voor een stralend mat effect 
Flash

Wat mij onmiddellijk opviel bij het swatchen van de drie beschikbare tinten in de parfumerie, is dat er geen gigantisch verschil is tussen de drie. In de testers zie je natuurlijk wel verschillende kleuren maar op mijn hand verdwenen die verschillen grotendeels. Uiteraard zie je wel wat verschil, het ene poeder is ietsje beiger of rozer dan het andere, maar dat zijn slechts minieme verschillen. Ik ben uiteindelijk voor de eerste tint gegaan, Mythic Parfait, omdat ik sowieso al bronzer en blush gebruik en ik wilde vermijden dat ik ofwel volledig roze ofwel volledig bruin zou zien en het een te groot verschil zou zijn ten opzichte van de rest van mijn lichaam. De swatches op mijn arm zijn dan van de verschillende delen van het poeder dat ik gekocht heb (links, rechts en middenstuk).

Flash

Bovenop het product ligt er een zogenaamde overspray. Schrik dus niet van de glitterigheid, want dat is maar van korte duur. Het echte product ligt onder dat bovenste laagje en is, hoewel het een subtiele glans geeft, zeker niet glitterig.

Het poeder ruikt trouwens zalig! Ik weet niet of je violetjes kent, die snoepjes? Ik heb de indruk dat het daar naar ruikt!


Mijn bedoeling is om dit poeder vooral te gebruiken als een laatste stap, om ervoor te zorgen dat alles mooi bij elkaar wordt gebracht en ik een zekere frisheid behoud, zonder er te poederig uit te zien. Ik had het product al een tijdje op het oog en toen ik voor mijn verjaardag cadeaubonnen kreeg, was de keuze snel gemaakt. Want, hoewel het een royale verpakking is met zijn 10 gram, blijft het natuurlijk wel een prijzig product. Uiteindelijk betaal je wel een stuk de naam, de verpakking, het mooie ontwerp, de geur, de research die erachter zit en ook gewoon het fantastische product zelf.

Een budgetversie kan je momenteel trouwens wel vinden bij Catrice! Het Illuminating Powder van de Urban Baroque-collectie vertoont voor een tiende van de prijs een mooie uiterlijke gelijkenis met dit Guerlain-product, hoewel ik wel gelezen heb dat het Catrice-poeder een highlighter is, waar dat van Guerlain echt een gezichtspoeder is.


Hoe dan ook, ik ben wel blij met mijn kleine zonde, die trouwens grotendeels gedekt werd door mijn cadeaubonnen, dus ik hoef me er - gelukkig! - niet schuldig over te voelen!

Guerlain Météorites Poudre de Perles 01 Mythic Parfait -  10 g - € 46,76 @ Ici Paris XL
Share:

15 opmerkingen

  1. Wow! Dit is echt luxe in een doosje!
    Ziet er prachtig uit, ik kan het helaas niet gebruik omwille van het parfum die erin zit :(

    Veel plezier ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I love this meteorites, the results are so beautiful!
    xx

    Henar
    ...OH MY VOGUE!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er echt prachtig uit, een mooie aankoop :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze zijn prachtig!!! Ik zeg tegen mezelf al heel lang dat ik die dingen niet nodig hebt en dat meteorites veel te duur zijn en dat je er makkelijk zonder kunt.... maar ze zijn zooooo mooi!! :)
    De nieuwe highlighter van Catrice lijkt trouwens idd heel erg hierop, alleen dan de gekleurde versie :P

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw, echt prachtig! mmmmm violetjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die is onwijs mooi. Oeeh, ik ben zo jaloers. Die wil ik ook. Liefs, xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er mooi uit, maar de prijs is dan al even mooi ;-). Veel plezier ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. I've always wanted to try it but was too nervous because of the design and the glitter. But I will definitely give it a looksy next time... :)

    Great Review.

    ♥ Marta from With Love...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jeeeej, een mede-Guerlain-zondaar =))) Gefeliciteerd met je aankoop, het is prachtig! =)))

    BeantwoordenVerwijderen
  10. zou de catrice versie nog beschikbaar zijn in kruidvat?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat was een limited edition, misschien dat het ergens kan vinden in de uitverkoopbakken, maar ik vrees er een beetje voor. Ofwel moet je blogsales in het oog houden, het kan wel eens zijn dat je het daar nog kan vinden!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig