Een beetje dierenvriend weet: zoals we onszelf verzorgen, moeten we ook onze huisdieren verzorgen en daar hoort ook een jaarlijks bezoekje aan de dierenarts bij. Iets waar ik mij trouw aan houd, zowel bij onze hond Nica, die we in totaal 14 jaar bij ons hebben gehad, als bij onze kat Tigra, die bijna twee jaar geleden ons leven kwam binnengewandeld.


Heb je nog geen dierenarts of nog niet geweest? Dan kan je gedurende de maand februari 2012, de Maand van de Preventie, een gratis preventief onderzoek bij je hond of kat laten uitvoeren bij een van de deelnemende dierenartsen, die hier trouwens vrijwillig en belangeloos aan meewerken. Mocht er iets aan de hand zijn met je geliefde viervoeter, dan ben je er hopelijk in een vroeg stadium bij. Hoe? Registreer je op de website Maand van de Preventie, maak dan een afspraak met een van de deelnemende dierenartsen en neem je registratieformulier mee. Op deze website vind je ook een filmpje waar alles duidelijk uitgelegd wordt.


Bovendien help je met je bezoek ook anderen, want voor elk gezondheidsformulier dat wordt meegebracht, ingevuld en teruggestuurd door de dierenarts, schenkt Hill's € 1,00 aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (klik voor hun website), waarmee de opleiding en lessen van blindegeleide honden wordt gesteund.

Het is eens iets anders dan beauty, maar mijn huisdieren liggen mij nauw aan het hart en dit is gewoon een mooi initiatief.

De Maand van de Preventie wordt georganiseerd door SAVAB-Flanders en Hill's.

6 reactie(s):

 1. Heel fijn van je dat je dit post en het is heel leuk om te weten dat je ook een dierenvriend bent :). Hier hebben we drie katten en twee hondjes, en ze worden heel goed vertroeteld, en ook zij gaan regelmatig naar de dierenarts voor een check up :). Geweldig initiatief trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor deze post, echt waar! IK ga er zeker gebruik van maken. Ik ben gék op mijn honden en kat, en ik vind het hartverwarmend dat jij ook zoveel van je hond houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Begin van de maand december hebben we onze hond moeten laten inslapen wegens oud en versleten. Geen makkelijke keuze, en nog elke dag als ik thuis kom mis ik hem. Het hondenhok blijft leeg staan, geen geblaf meer. En onze kat had dezelfde tijd de niestziekte waar menig katten van sterven. Gelukkig is onze kat er intussen wel weer bovenop. Mooi initiatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben pas geweest, ga regelmatig ook om zeker te zijn dat de poesjes geen wormpjes hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen