16 mei 2012

ZONNEPRODUCTEN VOOR JE HAAR

Ik heb intussen genoeg zonnehaarproducten om een jaar lang op een zonovergoten eiland te zitten - no joke! Los daarvan is het wel belangrijk om je haar te beschermen tegen al die zonnestralen. Ga je binnenkort naar de zon (lucky you!), lees dan zeker onderstaande info! Klaar voor een mega-artikel?



L'Oréal Professionel Solar Sublime (te koop bij L'Oréal Professionel-kappers) beschermt je haar tegen zon, wind, water en zout, zuivert je haar en herstelt en voedt daarna het haar. Ik heb een melkspray tegen het kroezen (125 ml - € 25,00), dat je aanbrengt voor en tijdens het zonnen. Voor erna: een vernieuwende shampoo (250 ml - € 12,90) en een herstellende balsem (200 ml - € 17,85). Nieuw voor 2012 is het herstellend melkserum voor na het zonnen (50 ml - € 15,20) dat een soort van aftersunkuur is met herstellende ceramiden en vitamine E. Je kan dit trouwens ook tijdens het zonnen gebruiken, zowel op droog als nat haar.


Matrix Biolage gaat dezelfde weg op met hun Sunsorials (te koop bij Matrix-kappers). Extracten van zonnebloempitten, ceramiden en vitamine E beschermen je haar, zorgen dat de vochtbalans terug op peil is en herstellen en verzachten je haar en hoofdhuid. Tijdens het zonnen gebruik je een UV-beschermende glanzende lotion (125 ml - € 19,80), al hebben ze ook twee sprays die hetzelfde doen. Nadien reinig je met de After-sun shampoo (250 ml - € 14,20) en herstel je met de Beschermende after-sun verzorging (150 ml - € 19,80).


Het Wella Professionals Sun-gamma (te koop bij Wella Professionals salons) wil droog, stug, dof of broos haar terug glanzend, perfect geydrateerd maken en er gezond laten uitzien. Ook deze lijn biedt bescherming voor als tijdens het zonnen met een Sun Protection Spray voor fijn tot normaal haar (150 ml - € 14,00) of een Sun Protection Cream voor dik en ruw haar (€ 14,00). Na het zonnen is er een Hair & Body Shampoo (250 ml - € 10,00), een twee in een voor je huid en je haar. Wel gemakkelijk als je op reis gaat, dat scheelt weer een flesje in je bagage!
Na de shampoo volgt een Sun Express Conditioner (200 ml - € 13,00), die ook verrijkt is met vitamine E.


Kérastase Soleil (te koop bij Kérastase-kappers) gaat voor ceramiden, minerale oliën en plantaardige was. Ze bieden een bescherming op maat, afhankelijk van je verzorgingsindex: 1 voor natuurlijk haar of toon op toon gekleurd haar, 2 voor gekleurd haar met een permanente kleuring en 3 voor highlighted of ontkleurd haar.
Over Huile Celeste (125 ml - € 22,00) kon je vorig jaar al een stukje lezen, dit jaar heeft Kérastase een nieuwe tweefasige bescherming voor index 2, Huile Lactée (150 ml - € 22,00). Dit is een melkachtige olie met ylang-ylang, UV-filters, vitamine E en xylose, die de haarvezel voedt en haar toelaat het haar gemakkelijk in model te brengen.
Alle haartypes gebruiken dezelfde shampoo, Bain Après-Soleil (250 ml - € 17,90) en voor de herstelling wordt er dan weer wel een onderscheid gemaakt. Haartypes met index 3, waar ik ook onder val omdat ik highlights heb, gebruiken het Masque Après-Soleil (200 ml - € 32,00).


Redken Color Extend Sun (te koop bij Redken-kappers) is ook een volledig gamma dat beschermt, reinigt en herstelt. Ben je een echte waterrat, gebruik je hun Waterwear waterbestendige verzorging (100 ml - € 28,30), dat het haar beschermt tegen zon en water, maar met natuurlijke finish. De nieuwste bescherming is Take Cover SPF 25 (140 ml - € 28,30), een lichte haarmousse die je haar en hoofdhuid beschermt met het Hydra-Shield Complex. Dit verbindt UV-filters, mango-olie en ceramiden op de haarvezel, zodat er een drievoudige werking is terwijl jij ligt te zonnen.
De After-Sun Shampoo (300 ml - € 20,50) reinigt je haar in alle zachtheid en behoudt de kleur in je haar. Het After-Sun Mask (250 ml - € 28,30) tot slot is een hydraterend gelcrèmemasker dat echt heel fijn is om aan te brengen.


Ook Fekkai Advanced (te koop bij ICI Paris XL) heeft twee beschermende haarproducten. De Salon Technician Highlight Care (113 gr - € 23,00) is speciaal voor gekleurd haar. Het beschermt tegen kleurvervaging en oxidatie, zorgt ervoor dat je haar mooi blijft glanzen en maken je haar gezond en glad. Ik gebruik deze erg vaak (zeg maar op dagelijkse basis) als een soort van allround beschermingsproduct. Ik heb er slechts een mini-erwtje van nodig en het geeft mijn haar een beetje structuur, anti-frizz en glans.
Specifiek voor de zomerzon, zout, water en chloor, is er Marine Summer Hair Anti-Frizz Cream (142 gr - € 23,00). Deze crème bevat een AquaNutrient technologie met ingrediënten en botanische extracten uit de zee (zeealgen en zeegras). Het vormt een echte beschermingsbarrière, zodat het vocht in je haar niet onttrokken wordt door blootstelling aan de zon en je haar niet in een frizz-woede uitbarst.

Ik blijf hopen dat we dit jaar in België een superzomer krijgen, ik heb er nood aan en ik heb de nodige beschermingsproducten toch al in huis ;)
In elk geval, zelfs zonder zon vind ik deze producten allemaal erg fijn, want... ze ruiken zá-lig! Tropisch, zoet, bloemig, fruitig, ... er zit in elke lijn een geur die mij doet wegzwijmelen en dromen van zomer en zon. Dus als we dan toch in de regen moeten lopen, haal ik zo de zon een beetje tot leven in mijn badkamer!

Duimen jullie mee voor een prachtige zomer?
Share:

8 opmerkingen

  1. de sprays voor tijdens en na het zonnen vind ik wel een goede uitvinding :d

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch frappant dat zulke verpakkingen al-tijd oranje zijn :D Ik wou dat ik eens aan alles kon snuffelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jij komt inderdaad nog wel even toe :) Er zitten wel erg fijne producten tussen !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je zal alleszinds genoeg producten hebben voor wanneer de zon tevoorschijn komt !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De producten van L'Oréal vind ik erg fijn.
    Ze ruiken heerlijk en verzwaren mijn haar niet.
    Waar blijft die zomer?? :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb er ook enkele klaarstaan om te testen. Ik duim mee voor een prachtige zomer! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh handig! Ik gebruik eigenlijk nooit zulk soort dingen voor mijn haar. Niet zo'n slim plan dus!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig