15 augustus 2012

FOOD: Herdenking en barbecue

Die foodblog komt er niet, lieverds. Of ik zou een paar uur per dag extra tijd moeten hebben, haha! Maar ik kan jullie natuurlijk wel eens meenemen op mijn food trips. Afgelopen weekend, bijvoorbeeld, was er in mijn familie weer veel rond eten te doen, want elke gelegenheid wordt wel met eten omringd. 


Zaterdag was het exact een jaar geleden dat mijn oma overleed, dus gingen we met de priester naar het kerkhof voor een korte herdenking. Achteraf was er nog een kleine koffietafel voorzien, gevuld met brood, olijven, twee soorten Griekse kaas, belegde sandwiches, taarten en natuurlijk koffie en koekjes.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind dat mensen samenkomen rond een tafel. De gezelligheid van eten en drinken, daar kan toch niet veel tegen op!


Zondag was het wéér tijd voor barbecue. Zonnig weer schreeuwt gewoon om barbecue en elke kans die we krijgen, die grijpen we :) We hebben trouwens een nieuwe (handige!!) manier gevonden om de kolen aan te steken, deze aanmaakkit van Weber (links onderaan de foto). Onderin zet je de aanmaakblokjes, daarboven zitten de kolen. Door de vorm van de kit worden de kolen sneller warm en hoef jij er niet naar te kijken. Geen gedoe met steenkool in het oog houden, sjoemelen met haardrogers of andere trucjes. Een kwartiertje wachten, er ligt een witgrijs laagje rond de kolen en je kan beginnen!

Op het bord: souvlaki, hamburgers, lamskotelletjes, kippenbillen en (uiteraard) Griekse salade. Voor het dessert hebben we gesjoemeld en zijn we ijs gaan halen bij een ijssalon in de buurt, waar ze superlekker en vers ijs hebben.

Een klein beetje beauty mag natuurlijk niet ontbreken, ook niet in een weekend vol eten :) Kleurrijke teennagels met mijn favoriete zomerlak, Dior Paradise. Deze slippers van Sacha heb ik deze zomer trouwens al vaak gedragen én ook al veel complimentjes over gekregen. Must be the bling ;)
Share:

16 opmerkingen

  1. GEEN FOODBLOG? *wereld stort ineen*
    Maar zolang je geregeld van dit soort artikels plaatst is alles oke :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. *geeft knuffel*
      Geen zorgen, ik heb er nog twee op de planning staan! Food can be beautiful! ;)

      Verwijderen
  2. Klinkt lekker allemaal, mooie schoenen trouwens

    BeantwoordenVerwijderen
  3. het ziet er allemaal super lekker uit! de bling op de slippers viel mij ook gelijk ook :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mmm, ziet er allemaal erg lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ahhh you must stop tempting me with food pics! Everything looks so good and I really want a big piece of strawberry tart now!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nomnomnomzzzzzz. Tryin' to make me jealous? Dat is je dan goed gelukt! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mmmm ziet er wel lekker uit. Je kan natuurlijk altijd eens een post maken met een receptje? hint hint :) en een post met je mac palette ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat MAC palet komt eraan! Filmpje is geüpload en deze week staat het online :)

      Verwijderen
    2. Whiiiiii! Dank je meisje

      Verwijderen
  8. Fijn dat je zo'n leuk herdenkingsetentje hebt gehad. Een heel mooie manier om herinneringen op te halen. De foto's doen me niet echt watertanden, maar ik ben dan ook een heel moeilijk en kieskeurig geval als het op eten aankomt ;-) Maar die Griekse kaas ziet er wel lekker uit, I love feta!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Haha wij hebben ook net zo'n aanmaakding van weber gekocht, werkt echt heel goed. Hmm al dat eten, ziet er zo jummie uit !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ik had de slippers zien liggen in sasha, ik herkende ze meteen ;-) Lekker eten zeg! mm nom nom

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig