Goed, die vakantieperiode (en de zomer, boehoe) is nu wel echt voorbij. Mijn verlof was al langer gedaan, maar sinds een week of twee merk ik dat al mijn collega's terug aanwezig zijn op de werkplek. Iedereen is terug uitgerust en begint met frisse moed aan het nieuwe werkjaar. Sommige van mijn collega's doen dat met een lekker kleurtje, anderen hebben het korter bij huis gezocht.

En misschien is dat net waar je naar op zoek bent? Ik heb zelf het geluk toch enigszins kort bij huis te werken en dat is echt wel een zaligheid. De balans werk-privé is daardoor veel gemakkelijker te onderhouden en het zorgt er ook voor dat ik minder gestresst thuis toekom.

Partner bij uitstek is StepStone, een van de grootste online jobsites van Europa. Vacatures genoeg, zo te zien! Hun zoekmachine filtert op regio, functie, bedrijf, snel of uitgebreid zoeken en je kan ook een eigen profiel aanmaken, waarmee je passende vacatures in je mailbox ontvangt. Laat die jobs maar komen!

Wil je online solliciteren, dan kan dat ook, en als je daarbij wat hulp nodig hebt, vind je op StepStone heel wat tips en trucs terug die je kunnen helpen met de sollicitatie. Je kan op het gesprek ook altijd indruk proberen maken met de laatste trends op de arbeidsmarkt, want ook die vind je in de onderzoeken die op de website staan. Verder zijn er ook tal van interessante artikels, zoals een checklist voor je sollicitatiegesprek. Voorbereiding is uiterst belangrijk! 

Tot slot nog enkele tips om ontspannen te werken: vermijd vierkante oogjes en kijk ook eens elders dan enkel op je computerscherm, stretch regelmatig en adem goed in en uit, laat muziek de zeden verzachten en maak plezier met je collega's. Een lach kost je niets, maar geeft meteen positieve vibes!

Meer vind je uiteraard op StepStone!

3 reactie(s):

 1. Stepstone is een goede website. Zelf heb ik al een bijbaan en ga ik full-time naar school.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kende het al, arme recentelijk-afgestudeerde-werkzoekende die ik ben :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. idd ik werk nu ook niet ver van huis, en dat is idd makkeljk! Maar nog belangrijker vind ik: hou van je job, doe wat je graag doet, en als dat verder moet zijn, dat is dat dan maar zo!

  BeantwoordenVerwijderen