Gesponsord artikel - Als je veel geld uitgeeft aan een paar goede leren of suède schoenen is het van belang om deze goed te onderhouden. Leer is een natuurproduct dat slecht tegen vocht kan. Maar door de juiste maatregelen te nemen, ze te onderhouden en te beschermen tegen de weersinvloeden kan je ze in optimale conditie houden en er langer plezier aan beleven.


Als je je leren schoenen goed onderhoudt kunnen ze jarenlang mee. Draag een paar schoenen nooit twee dagen achtereen, want ze hebben een dag nodig om te herstellen. Door de schoenen na gebruik te voorzien van ongelakte cederhouten spanners kan je de schoenen in optimale conditie houden. Dit geldt uiteraard alleen voor dichte schoenen. En voor alle leren schoenen geldt: als ze nat zijn geworden mag je ze nooit bij de centrale verwarming zetten. Dan kunnen ze gaan barsten.

Je zou je leren schoenen eigenlijk minimaal een keer per maand moeten poetsen. Borstel je schoenen voor het poetsen eerst goed schoon met een harde borstel. Hierna breng je de schoenpoets aan, laat deze even intrekken en wrijf de schoenpoets daarna goed in met een wollen doek. Hiervoor kan je goed een oude wollen trui of lamswollen sok gebruiken. Voordat je de deur uitgaat kan je je schoenen lekker laten glanzen door er een zachte borstel overheen te halen. Suède schoenen moet je regelmatig opruwen met een speciaal blokje dat je bij schoenwinkels kan krijgen en sprayen met een beschermend en waterafstotend middel. Als het echt hard regent kan je beter geen suède schoenen aantrekken.


Gelukkig zijn er veel modieuze sneakers verkrijgbaar, zoals de collectie van Vans schoenen, die je voor niet al te veel geld op een vergelijkingssite als beslist.nl kunt vinden.

8 reactie(s):

 1. Mooi! Jammer dat ik dus écht geen ruimte heb voor zoiets...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wou dat mijn schoenenkast er ook zo uitzag... *droomt weg*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb schoenen die ik al 5 jaar heb en ik kan er dan echt intens blij van worden als het leer er nog steeds nieuw uitziet :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw! ik wil ook zo'n kast! veel ruimer dan die van mij, maar ik mag niet klagen, ik werk eraan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw zo ordelijk en netjes - ik hoop dat mijn vriendje dit kan namaken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen