Kamperen, het is bij mij geleden van in mijn jongere tijd – ahum.

Mijn eerste kampeersessie was met een vriendin en haar ouders, op een Franse camping, rond mijn 15e. Veel moesten we daar niet voor doen, want die tenten waren al opgezet en kon je zo huren. Qua oppervlakte was het ook een half huisje en er stond zelf een koelkast en vuur, dus eigenlijk hadden we niet te klagen.

Het echte kamperen kwam dan enkele jaren later, toen ik naar de zomerfestivals begon te gaan. Jep, drie dagen lang lag ik in een iglotentje met enkel de basisvoorzieningen. Ik zie het mezelf nu niet meer nadoen, eerlijk gezegd. Ik was toen natuurlijk ook niet de beautyblogger die ik vandaag ben, haha! Ik denk dat ik zot zou worden zonder een deftige badkamer en mijn douche- en andere verzorgingsspullen in de buurt. Laat staan dat ik mijn make-up zou moeten achterlaten!Al moet ik eerlijkheidshalve wel zeggen dat het kamperen van vandaag niet meer is hoe het vroeger was. Tegenwoordig zijn festivals bijvoorbeeld halve viersterrencampings, met alle voorzieningen, gaande van kraampjes met vers fruit, superdeluxe douches en WC’s en plaatsen waar je je smartphone kan opladen (in mijn jonge tijd hadden we namelijk nog geen GSM, probeer het je even voor te stellen).

Ook het tentje opzetten gaat al wat gemakkelijker. Waar ik nog stond te sukkelen met die metalen bogen – bestaat daar een naam voor? Die twee lange staven die je over elkaar kruist en dan in de grond duwt, zodat je tent bol wordt en blijft rechtstaan – bestaan er tegenwoordig tenten die je met een enkele beweging kan opzetten en terug opruimen. Op campz.be vind je hier een hele selectie van, zo handig! Kamperen voor slimme mensen, heet dat dan. Zo kan ik het ook wel J

5 reactie(s):

 1. Ik had nooit echt gedacht dat ik het type was. Nu ik het al een aantal keer gedaan heb, HOU ik van kamperen. Het is gewoon zo gezellig. Mijn tentje wordt alleen al-tijd een rommel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben nooit een campeer-meisje geweest :) Ben meer van de luxere hotels.... ik zal me moeten schamen, denk ik :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik hou echt van op reis gaan met een tentje! mag voor mij altijd zo zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kamperen = kramperen.... hahaha.
  Hier spreekt een ervaringsdeskundige. Heb het 1 keer gedaan, en dat was dan ook gelijk de laatste keer. We werden wakker van druppels regen die op ons vielen. De tent was niet waterdicht. Oef, nooit meer voor mij dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb 1x in me leven gekampeerd, anderhalf jaar geleden in Italië. In een huurtent.

  BeantwoordenVerwijderen