De laatste keer dat ik een fiets kocht, pardon, kreeg, was ik 12 jaar. Intussen rijd ik nog altijd op hetzelfde model rond door de stad. Tijd voor een nieuwe, nee?


Mijn keuze viel toen op een felgroen model met zwart stuur, een zogenaamde citybike. Ik weet niet of dat tegenwoordig nog zo wordt genoemd, maar soit, ’t was dus een fiets met een iets rechter stuur, zodat je volgens mij toch iets meer naar voren moet leunen om vooruit te geraken. Als 12-jarige puber was dat allemaal oké, maar die tijden zijn gepasseerd.

Tegenwoordig zou ik voor een iets comfortabeler model gaan. Mijn huidige eisen: een comfortabel zadel voor lange fietstochten, een gemakkelijk hanteerbaar stuur dat een ergonomische fietshouding genereert, geen vierhonderd vitessen want daar word ik alleen maar tureluurs van en een iets minder opvallende kleur. Niet dat mijn groene fiets zo lelijk is, maar laat ons stellen dat mijn smaak in de afgelopen 19 jaar wat veranderd is.

Eigenlijk zou ik zelfs een beetje retro gaan, zoals dit mooie model op de website van Bikester. Het mandje vind ik een cute extraatje, en eigenlijk is dat wel heel handig om je handtas in kwijt te raken. Ik wil vooral het gevoel hebben van een ‘echte’ fiets, als je weet wat ik bedoel. Zou het de leeftijd zijn? ;)

4 reactie(s):

 1. ik fiets op de fiets van mijn mama. het is een donkergroene. het merk ken ik niet en het staat er ook niet (meer) op. ik ben even gaan kijken in de (koude) garage :) het model heet 'robin hood', dat weet ik uit mijn hoofd. op de stang plakken dus op de weerszijden 2 stickers met de tekst 'robin hood' :D ach ja, ooit was deze fiets waarschijnlijk het van het. mijn fiets heeft geen mandje, maar ik heb vorig jaar wel mijn stuur laten verstellen. eigenlijk wil ik soms ook wel een nieuwe fiets :)

  ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. off topic: bij je laatste filmpje liet je me in de comments weten dat de lotion van clinique van samenstelling is veranderd. hij zou nu beter verdraagbaar zijn, zo vertelde je. wat is er precies veranderd? zit er nu minder alcohol in of zo? ik vind er namelijk niets over terug op de site van clinique. ik heb bijna een nieuwe lotion nodig, want er zit niet veel meer in mijn fles. àls ik een nieuwe lotion koop van clinique wil ik graag de juiste kiezen want er zijn er meerdere in het gamma. daarom heb ik graag zo veel mogelijk info en daarom wend ik me dus tot jou. wat is er veranderd aan de lotions? tell me everything you know ;)

   ^^

   Verwijderen
  2. Klopt, ze hebben dat aangepast. Ik heb even teruggekeken in mijn archief, het is intussen wel al twee jaar geleden haha, maar in mijn geheugen leek het minder lang geleden. Maar ze hebben hun toner dus aangepast ivm het alcoholgehalte. En dan kreeg ik nog de tip van het gebruik: slechts een keer met je watje van links naar recht of van onder naar boven. Geen twee keer over dezelfde plek en niet wrijven. Want die toner is dus exfoliërend en anders kan je gaan "over"exfoliëren.
   Verder heb ik de test nog eens gedaan, zodat ik zeker het juiste nummer had, vroeger heb ik type 3 geprobeerd, nu zit ik eerder in type 2.
   Ze hebben ook van die probeer- of introductiesets, maar jammer genoeg is dat met de drie producten samen en kan je geen mini van de lotion apart kopen.
   Oh, nog een tip ivm die lotion: nadien goed smeren, normaal moet je de DDML gebruiken én daarna nog een dagcrème, ik gebruik nu een serum en dan mijn dagcrème.
   Doe zeker de huidanalyse op de website, hoe hoger je nummer, hoe vettiger je huid en hoe 'straffer' de lotion.

   Verwijderen
  3. bedankt voor je antwoord :)

   misschien gebruikte ik het product niet goed.. ik bleef maar wrijven met mijn watje, hihi :)

   en als je een nieuwe fiets mocht kopen..veel succes met de zoektocht en kies er een schoontje uit :)

   Verwijderen