De eerste zonnestralen hebben zich weer laten zien. Bij veel mensen begint de lente te kriebelen en dromen de meesten vast weg naar de zomervakantie. Frankrijk blijft de populairste vakantiebestemming. Veel mensen zullen dan ook weer richting de Pyreneeën en de Dordogne vertrekken om daar met het gezin op een camping te gaan staan. 
Ook het noorden van Frankrijk is nog steeds in trek, zeker in de buurt rond Parijs. Daar zie je veel jonge stelletjes op campings staan in Frankrijk. Romantisch én er is veel te doen in die omgeving. En de vakantie wordt extra leuk met een stedentripje naar Parijs om te shoppen!

Het Parijs van Coco Chanel
In het begin van de vorige eeuw heeft Coco Chanel Parijs op de kaart gezet als modestad. In Parijs op de Rue Cambon is nog steeds de Chanel winkel te vinden waar Coco ooit zelf nog hoeden heeft verkocht. Al is de kleding inmiddels in veel gevallen onbetaalbaar, het is toch leuk om een kijkje te nemen in de winkel van de vrouw die ervoor gezorgd heeft dat we nu niet meer dagelijks in een korset hoeven rond te lopen.  

Champs Elysées
Dit is de meest bekende winkelstraat van Parijs. Hier vind je alle grote modemerken, maar ook betaalbare winkeltjes. In deze straat kom je toeristen van over de hele wereld tegen, maar ook de Parijzenaren zelf. In de Champs Elysées kun je het window shoppen afwisselen met een kopje koffie bij een van de vele koffiebarretjes en restaurantjes die er te vinden zijn.


Zomeruitverkoop
Wanneer je op vakantie bent is het natuurlijk leuk om met en modieus souvenirtje thuis te komen. Veel mensen vertrekken in juli en augustus richting het zuiden en dan begint ook precies de uitverkoop! Dus plan je vakantie naar Frankrijk in de maand juli om de mooiste Franse kleding te kunnen scoren voor de beste prijs!


Markten in de straten van Parijs
In Parijs zijn ongeveer 70 verschillende marketen te vinden. Vaak worden deze markten al eeuwen op dezelfde plek gehouden. De Marché Vernaison is over de jaren uitgegroeid tot de grootste antiek- en vlooienmarkt te wereld. Op bijna iedere Parijse markt kun je boeken, kleding en antiek vinden en allemaal voor hele leuke prijsjes!

Bron foto's: 1 - 2 - 3

4 reactie(s):

 1. zalige foto's <3 daar zou ik wel uren in de gezellige straten kunnen slenteren :)

  alleen jammer dat ik de taal zo slecht beheers, oeps :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. J'adore Paris!! Deze zomer staat er een tripje gepland :)
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah Paris, j'adore ! Ik verlang er naar om nog eens terug te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn artikel! Zelf ben ik geen grote Parijs fan maar ach...om te shoppen...altijd leuk!

  BeantwoordenVerwijderen