31 augustus 2013

LIFE BEHIND THE BLOG & SHOPLOG: London, baby!


Oh, wat was het leuk om weer eens in Londen te zijn! Intussen was het alweer drie jaar geleden en dus planden de vriendinnen en ik zo'n twee maanden geleden een nieuw tripje. Een dagje maar, 's morgens vroeg heen en 's avonds laat terug, zodat we het meeste uit onze trip konden halen. Gisteren was het dan eindelijk zover!


Ik had hier lang naar uitgekeken en al ruim op voorhand mijn shoplijstje gemaakt (en de nodige ponden voorzien). Een beetje voorbereiding kan zeker geen kwaad, want Londen is gewoonweg shopping heaven! Zoveel winkels, zo weinig tijd... Mijn lijstje bevatte eigenlijk vooral merken die ik hier niet zo gemakkelijk kan kopen of merken die hier wel te koop zijn, maar in Londen goedkoper zijn.


Onze heentrip liep zeer vlotjes. 's Morgens om 4 uur ging mijn wekker (auch), om 5 uur stapte ik geschminkt en al in mijn auto en om half 6 namen we de trein richting Brussel-Zuid. Even later waren we ingecheckt en nog even later stonden we in St. Pancras, helemaal hyper omdat we in Londen waren :D

Met de metro gingen we tot aan Marble Arch, wat wij 'het begin' van Oxford Street noemen. Van daaruit begon ons shopmarathon, met als eerste stop Superdrug. Hier een Solait Self-Tanning Mitt en de Real Techniques Blush Brush. Dit is eigenlijk een van de enige RT-kwasten die ik nog wilde. Ik heb het niet zo op hun setjes, ik koop mijn kwasten liever apart, want anders eindig ik toch met kwasten die ik nooit gebruik.

Next up: Selfridges! Mijn favoriete warenhuis op Oxford Street. Er zijn er meerdere en ik loop overal wel graag binnen, maar Selfridges vind ik toch de leukste. Hier hebben we toch wel even rondgelopen want ze hebben er alles! We begonnen - uiteraard - met de beauty-afdeling. 


Bij Nars heb ik even staan twijfelen. Ik wist dat ik iets van het merk wilde, maar wat? Ik had een aantal opties opgeschreven, maar bij het swatchen deden ze me niet veel. De bekende blush en higlighter (Orgasm en Albatross) vond ik niet zo speciaal. Ze waren wel mooi, maar niet oh-my-god-dit-is-geweldig-en-moet-ik-hebben-mooi. En toen zag ik dit Eye & Cheek Palette. Voulez-Vous Coucher Avec Moi, Ce Soir? had eigenlijk alles wat ik wilde: een mooie selectie oogschaduw en twee uitstekende kleuren blush. 

Favorietje Philosophy Purity kocht ik in grote verpakking. Dit formaat wordt in België niet verkocht en is in verhouding ietsje goedkoper. Bij Moleskine viel mijn oog op dit City Notebook van New York. Ik heb nog steeds geen reisje richting NY gepland (boehoe!), maar hiermee wil ik toch al een eerste aanzet geven. 

Verder zag ik bij Selfridges geweldig mooie handtassen (Miu Miu! Balenciaga! Chanel!) maar helaas waren die wat buiten budget. De schoenenafdeling hebben we deze keer overgeslagen, maar ook die is zeker de moeite.


Na Selfridges was het tijd voor een eerste Starbucks-stop. De Caramel Frappuccino met slagroom ging er vlotjes in :) Plots kregen we een kleine verrassing: een van de vriendinnen is verloofd en gaat volgend jaar trouwen en vroeg de andere twee als getuige. Dus volgend jaar ben ik getuige, jeej! Deze coole lipstick is trouwens een balpen, haha!

We dwaalden even af van Oxford Street en passeerden Lush. Lush is goedkoper in het VK, dus het loont altijd de moeite om er eens binnen te wandelen. Mijn Bubblegum lip scrub loopt op zijn laatste beentjes, dus wilde ik graag een nieuwe meenemen. Deze keer koos ik voor de Popcorn lip scrub.


Even verder ligt Space NK, waar ik mijn portie REN insloeg. Ook REN is goedkoper in het VK, want zelfs met de wisselkoers, betaalde ik nog steeds zo'n 30% minder. Het Glycolactic Radiance Renewal Mask heb ik al, maar bevalt mij zo, dat ik nog een back-up insloeg en van dezelfde lijn het Radiance Perfection Serum meenam.





En toen kwamen we - ongepland - langs Victoria's Secret. Wat een geweldige winkel! We hebben hier zeker een uur in rondgelopen. Drie verdiepingen groot en prachtig aangekleed. Niet mijn persoonlijke smaak (mijn huis is nogal strak ingericht), maar perfect om de sfeer van het merk uit te ademen. De pashokjes moet je zeker eens gezien hebben: ze zijn ruim, er hangt geen hard en onflatterend licht en de verkoopsters zijn echt supervriendelijk. Ze helpen je zonder problemen om je maat te vinden en doen er alles aan om je comfortabel te laten voelen. Met als gevolg dat ik met een setje naar huis ging :) 

Hierna ging het terug richting Oxford Street. Debenhams is bij mijn weten het enige warenhuis dat Urban Decay verkoopt en dus moest ik ook hier even binnen. Ik wilde graag het Naked Basics palet van dichtbij zien en ja, hoor... ook dat ging mee naar huis :)



Iets verder ligt er een grote Boots, waar ik Soap & Glory insloeg. Er liep een 3 for 2 actie bij het merk dus koos ik voor Hand Food handcrème, Pulp Friction body scrub en Butter Yourself body cream. Oorspronkelijk wilde ik ook nog The Ultimelt reiniger, maar toen spotte ik de Calming Creamy Cleanser van Úna Brennan.


Lunch aten we bij de Pret, waar je allerlei sandwiches, broodjes, wraps, slaatjes en desserts kan vinden. Tegen die tijd konden mijn voeten wel een pauze gebruiken. Daarna gingen we met de metro richting Covent Garden. Ook daar zijn er leuke winkels, maar de atmosfeer vind ik helemaal anders dan in de buurt van Oxford Street. Covent Garden is meteen een stuk relaxter en gezelliger en er zijn allerlei kleine straatjes waar je door kan wandelen. Aan Covent Market ligt er ook een Chanel-boetiek, waar ik de nieuwe skincare spotte (maar niet kocht). Wel kocht ik er een nieuw paar Birkenstocks. Ik draag dat graag in huis, ze zitten zo comfortabel en er is in Covent Garden dus een heuse Birkenstock-winkel waar ze heel wat keuze hebben. Zo heeft mijn nieuw paar een turquoise zool, in plaats van de klassieke zwarte zool. Bovendien waren ze (ik val in herhaling) goedkoper dan in België.



Na een laatste stop bij Starbucks - Mango & Lime Frappuccino, the yum! - ging het richting Wagamama. Ik deelde de spring rolls met een vriendin en nam als hoofdgerecht yaki soba (met kip en garnalen, die trouwens echt wel heel mini waren). Onze terugrit liep jammer genoeg niet zo heel vlot: de Eurostar had wat vertraging, met als gevolg dat we hebben moet spurten (en ik deed dat dus met vijf kilo shoppingskes aan mijn lijf) om onze trein naar huis te halen. Na een dag van bijna 24 uur was mijn Londen-avontuur alweer voorbij, boehoe :(

Volgend jaar weer, ladies?
Share:

24 opmerkingen

  1. AAAARGH meer REN precies, het is een goed masker he ;)
    Super facialist una brennen staat al langer op mijn lijst maar ik kom er niet aan toe. Het is zo spotgoedkoop en toch ><

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoveel leuke dingen die je gekocht hebt!! Klonk als een fijne trip, ik wil er snel nog eens naartoe :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah Londen heerlijk. Ik was er vorig jaar tijdens de Kerstperiode en ik heb er mijn hartje verloren. Het is er gezellig druk. En zoveel mooie winkel!

    Mooie aankopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt super! mooie aankopen ook <3 x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. argh ik moet ook dringend terug naar Londen, ga er elk jaar een keer of twee heen, love the city

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh zalig, zo'n shopdagje in London! Fijne aankoopjes! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ben met mijn verjaardag eind mei ook naar Londen geweest en heb ook alles ingeslagen wat op het verlanglijstje stond. Jammer dat ik mijn REN-producten toen nog niet geprobeerd had, anders had ik die ook nog zeker meegebracht. Soap and Glory zou ik ook wel eens willen proberen. (Wachten tot Boots internationaal verzend)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je kan UD ook bij House Of Fraser kopen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je hebt leuke spullen geshopt ! Ik ga nog eens een weekendje in oktober :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zalig verslag! Je hebt echt goed geshopt & ook kwalitatieve dingen. Het is zo moeilijk om niet ALLES te kopen dat je graag wil daar..

    Ik ben blij dat jij ook eenzelfde meh-reactie had bij NARS Orgasm. Ik vind het helemaal niet zo'n mooie blush.. Veel te shimmery. Ik heb wel Douceur gekocht en die is fantastisch. En hun oogschaduws zijn fantastische kwaliteit! Ik heb het And God Created The Woman setje dat ze exclusief bij Sephora verkopen gekregen voor m'n verjaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk ingekocht heb je! Meerdere dagen London is gewoon een helse aanslag op je budget...maar jij kan er ook wat van in 24 uur :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. omg nu heb ik zin in loempia.. en om naar Londen te gaan :p ben er *schaam* nog nooit geweest!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. fijne aankoopjes.

    tof dat je getuige mag zijn.

    <:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuke shoppings! En wat een leuke uitnodiging om getuige te zijn van je vriendin :)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuke foto's van Londen! Oh man, ik wil nog eens terug! Het is al veel te lang geleden.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuke foto's ! Ik ga in november naar London en ik kan niet wachten nu ik je foto's heb gezien :)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat enorm leuke foto's en fijne spulletjes. Even het Nars palette gegoogeld trouwens en oh my god wat leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Shopjob wel done! Ik zou het zelf niet beter gekund hebben :D

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik ga binnekort ook naar Londen, weet jij misschien waar ze de Too faced shadow insurance verkopen? Zijn er echt Sephora winkels of zitten die in de warenhuizen, zo ja, welke?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sephora hebben ze niet in Londen, er zijn wel tal van andere warenhuizen waar ze make-up verkopen, zoals Selfridges, Debenhams, John Lewis, ... Best eens die hun websites nakijken, dan zie je welke merken ze exact verkopen. Je zal zeker een counter vinden van Too Faced!

      Verwijderen
    2. Dankjewel voor je supersnelle antwoord, hier heb ik zeker wat aan!

      Verwijderen
  20. Hoi Beautyloves, ik wilde je even melden dat ik een Too Faced counter heb gevonden in Londen :) bij Boots!! Door de drukte en weinig tijd heb ik Selfridges & Victoria Secret misgelopen, dus die voor de volgende keer... maar ik ben blij dat ik mijn favoriete Too Faced shadow insurance weer heb gevonden! :) Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super, fijn dat je hem nog gevonden hebt en bedankt voor de tip!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig