26 september 2013

Bourjois Poudre de Riz de Java


Hiep, hiep, hoera voor Bourjois! Het merk blaast dit jaar 150 kaarsjes uit en ter gelegenheid hiervan werd het Pourdre de Riz de Java heruitgebracht. Dit schattige anijsgroene doosje ziet er heel erg vintage uit, net zoals het product dat in 1879 Bourjois' eerste bestseller was.


Het Java Rijstpoeder was (en is) een los, geparfumeerd poeder. Indertijd was het te koop in vier verschillende tinten (en op een gegeven moment zelfs 11 tinten), maar vandaag is het terug te koop in een universele lichtroze kleur, die geschikt is voor elke huidskleur. Die roze kleur komt trouwens terug in de gehele La Vie en Rose-herstcollectie. Roze is namelijk dé kleur van Bourjois en met hun 150e verjaardag zetten ze dat graag extra in de verf.

Het Java Rijstpoeder is superfijn gemalen en bevat een hele lichte parelmoerglans. Die geeft je huid een mooie glow, een soort van natuurlijke boost. Het poeder ruikt ook naar vintage roosjes en neemt mij een beetje mee naar vervlogen tijden. Toch ruikt het erg lekker! Het maakt dit drogisterijproduct toch wel een klein beetje high end, vind ik, want ook heel wat van mijn favo parfumeriemake-up bevat een lekker parfum.

Het is voor mij geen all over poeder, dus ik gebruik dit niet om mijn foundation te fixeren. Een echte highlighter vind ik ook niet, want het is veel subtieler dan de highlighters die in mijn stash liggen. Qua gebruik en resultaat vind ik erg lijken op mijn Guerlain Météorites Pourde de Perles: ik plaats het bovenop mijn blush op mijn jukbeenderen en een beetje op mijn neusbrug en kin en dat geeft een gezonde glans. Heel erg opvallend is het niet, maar het mag er wel zijn.




Het doosje ziet er dan wel vintage uit, de verpakking is erg modern en slim bedacht. Bovenop het poeder vind je een ronddraaiend zeefje. Hiermee kan je het poeder erg goed doseren en wat meer is, ook afsluiten zodat er geen poeder verloren gaat. Heel erg handig!

Uit de hele collectie vind ik het rijstpoeder dé musthave. Limited edition, dus zeker eens gaan bekijken!

Bourjois La Vie en Rose - limited edition - verkrijgbaar bij o.a. Di, Inno, Kruidvat
Poudre de Riz de Java - € 12,99
Blush Exclusef - € 10,99
Gloss rose Exclusif - € 10,99
Trio Smoky Eyes - € 13,49
Mascara Volume Glamour Max Définition - € 13,99
So Laque Ultra Shine - € 8,49
Share:

11 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig