Een beetje een andere insteek vandaag, want ik kreeg de kans om twee leuke accessoires weg te geven van de film The Great Gatsby. Recent kon je hem nog in de filmzaal zien met Leonardo DiCaprio in de rol van Jay Gatsby, maar morgen ligt de DVD en Blu-ray in de winkel voor de nodige home entertainment.


The Great Gatsby speelt zich af in de zomer van 1922, de zogenaamde roaring twenties. En daar heb ik wel leuke herinneringen aan (niet dat ik zó oud ben): enkele jaren geleden hield mijn beste vriendin een verjaardagsfeestje in het thema van, jawel, the roaring twenties. Dus toen zocht ik ook al heel wat informatie online over de make-up en dresscode van die periode. Al had ik jammer genoeg niet hetzelfde archief ter beschikking als de film :)

Speciaal voor de film werd er samengewerkt met niemand minder dan Prada en Tiffany & Co. Jep, mijn hart stond ook even stil. Prada, mama van mijn geliefde Miu Miu-handtas, leende haar creaties en talent om de actrices te kleden. Op alle details werd gelet, de kledij is gewoonweg prachtig gemaakt en afgewerkt.Dat detailwerk werd doorgetrokken naar de juwelen. Vooral de juwelen van Daisy Buchanan tijdens de party scène zijn van het mijn-mond-valt-open-wauw-kaliber. Alweer: het immense archief en zelfs originele stukken van Tiffany & Co stonden ter beschikking van The Great Gatsby. En: die mooie diamanten ring aan Daisy's vinger, yes please!I'll have the macaroons, thank you.

De stijl van The Great Gatsby vind je terug in de twee accessoires die ik vandaag mag weggeven. Helaas geen diamanten, ladies, maar wel bling voor je interieur: het eerste is een art deco glazen parfumflesje in een velours doosje. Perfect voor op je boudoir! Het tweede is een ijsblokjesemmer en is misschien meer voor de mannen in jullie leven, al kan ik er ook wel wat beautygerelateerde bestemmingen voor bedenken - hallo, kwastenhouder! ;)


Meedoen? Stuur een mailtje naar info [at] beautyloves.be om je deelname te bevestigen, zo kan ik je ook contacteren als je wint. Deze winactie loopt tot en met 23 september 2013, de winnaar krijgt op 24 september een mailtje. En droom intussen even weg bij de prachtige kledij en juwelen van The Great Gatsby :)

9 reactie(s):

 1. Oh, ik doe mee! Ik ben zot van de film en helemaal van de aankleding en de sfeer van de film :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knappe film hé ! Ik kreeg het tegen het einde van de film wel op mijn zenuwen van het "old sport" gehalte :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet hem nog steeds zien, maar dat komt er nog wel van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, ik moet de film nog altijd kijken. De boyfriend vond het maar niks dus in de cinema werd iets anders gekozen. Maar, net als twilight zal ik hem ooit wel eens kijken tijdens een me-avondje!

  You've got mail

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke film, ik heb hem thuis liggen ik denk dat ik hem dit weekend maar eens kijk. Ik doe het vooral voor de make-up en de outfits, prada omg! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zeer prachtige rijkelijke film

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hele mooie film ik heb er van genoten

  BeantwoordenVerwijderen