Een C.V. is de eerste stap naar een nieuwe job. In plaats van je C.V. rond te sturen, kan je er echter ook online eentje aanmaken, via StepStone bijvoorbeeld. Daar heb je de kans om een online C.V. te maken en publiceren dat door ruim 4000 rekruteerders kan worden geraadpleegd. Een database om u tegen te zeggen!

Hoe werkt het? Je laadt een keer je C.V. op en dat staat dan permanent ter beschikking van bedrijven die op zoek zijn naar nieuw talent. Als je C.V. een van deze rekruteerders aanspreekt, kan hij jou zelf contacteren en uitnodigen voor een gesprek of verdere selectie. Het bespaart je dus heel wat tijd én op die manier ontdek je ook heel wat jobs die nog niet online gepubliceerd zijn, maar waar wel een kandidaat voor wordt gezocht.


Zo’n online C.V. is dus een fijne en gemakkelijke manier om jezelf in de kijker te zetten en interessante vacatures aan te trekken. Je kan een eigen StepStone-account aanmaken, maar je kan ook inloggen met je Facebook-account. Wie wil, kan zijn C.V. ook anoniem online zetten.

En eens je geregistreerd bent, kan je natuurlijk ook zelf het initiatief nemen en op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen. Tussen de ruim 5000 vacatures in België die momenteel op de website staan, zal er vast wel iets voor jou tussen zitten.

Word je tot slot gecontacteerd, dan vind je op StepStone ook heel wat nuttige tips voor een geslaagde sollicitatie. En wie weet, levert het je dan ook wel die droomjob op. Ik duim alvast!

Op dit moment loopt er op StepStone trouwens een leuke actie: als je een online C.V. aanmaakt, maak je op dit moment (gedurende twee weken) kans op een iPad 2 en de daaropvolgende twee weken kans op een citytrip. Dus met een beetje geluk win je ook nog eens een fijn extraatje :)

1 reactie(s):

  1. Ik heb er alleszins een CV opgeplaatst. Jammer genoeg nog niet veel positieve respons gehad op sollicitaties; niet genoeg ervaring maar we blijven proberen :-) en wie weet win ik wel een vroeg kerstgeschenk.

    BeantwoordenVerwijderen