8 december 2013

L'Occitane Fleur d'Or & Acacia


Ik ben al helemaal klaar voor de kerstperiode! Mijn kerstboom staat, er liggen al enkele cadeautjes onder en binnen 2,5 week is het zover: verlof, lekker eten en cadeautjes uitpakken!

Ook bij L'Occitane zijn ze al helemaal in de kerstsfeer. Niet alleen hebben ze heel wat kerstpakketjes (ik zat daarnet al op de website te grasduinen: er zijn gifts sets in alle prijsklassen, sommige met extra korting), maar speciaal voor de eindejaarsfeesten ontwikkelde L'Occitane twee extra geurlijnen die een Provençaalse invulling geven aan de term kerstgeur.


Un Noël à Grasse is de Provençaalse invulling van de kerstperiode, met twee geurlijnen (een voor hem en een voor haar): Cèdre & Oranger en Fleur d'Or & Acacia.

Fleur d'Or & Acacia is de geurlijn voor de vrouw en daarvan testte ik het parfum, de douchegel en de handcrème. Het is misschien niet de typische kerstgeur, noch -verpakking, maar typeert wel de geuren die in Grasse en rond het Middellandse Zeegebied te vinden zijn. Alles is daar natuurlijk wat warmer, lichter en luchtiger dan onze koude winter hier en als je aan de producten ruikt, kan je dat ook direct zelf ervaren.

De verpakking is licht met geelgouden accenten, om het gevoel van de geur verder te zetten. De lichte toets krijg je van de combinatie mimosa en acacia, de warme toets komt dan weer van muskus en wit hout.


De eau de toilette zelf opent nog met een frisse toets van citroen en bergamot, gevolgd door de rest. Het leuke aan deze geur is dat je hem cadeau kan doen met Kerstmis, maar dat de geur zeker langer te gebruiken is. Deze bloemige muskusgeur doet dus niet alléén maar aan Kerstmis denken.


De douchegel heeft dan nog een extra sprankeltje, want er zit heel fijne shimmer in. Niets om je zorgen over te maken, want na de douche blijft er niets van hangen. maar ik vind het wel een fijne toevoeging.


Handcrème blijft een van de bestsellers van L'Occitane. Ze hebben verschillende varianten (met meer of minder karitéboter) en deze Fleur d'Or & Acacia handcrème is een van de lichtere versies. De textuur is meer een gelcrème dan een stevige crème, wat het eens zo aangenaam maakt om aan te brengen. Die kleine tubetjes zijn ook superhandig om mee te nemen in je handtas, bij mij past hij precies in mijn make-uptasje on the go.

Hoe zit het met jullie kerstwishlist?

L'Occitane Un Noël à Grasse - verkrijgbaar bij L'Occitane, in de shops en online
Fleur d'Or & Acacia: eau de toilette 75 ml voor € 55,00 / lumière olie 100 ml voor € 28,00 / douchegel 175 ml voor € 11,50 / geparfumeerde melk 175 ml voor € 17,50 / handcrème 30 ml voor € 7,50 / zeep 50 g voor € 5,00 / geurkaars 270 g voor € 29,00
Share:

11 opmerkingen

  1. Wat een prachtige set :-) Ik vind dit zo'n fijn merk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lijkt me wel leuk! de handcremes zijn altijd goed :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het zien er me zo een fijne producten uit, moet echt eens een product van L'Occitane kopen! Op mijn kerstwishlist staat een nieuwe hoofdtelefoon en een bezoekje aan MAC Cosmetics!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel mooi setje! Leuk om te geven en stiekem nog leuker om te krijgen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. leuk setje :)

    gisteren was ik in Genk aan het winkelen en ik dacht dat ik je in een winkel (Kellens) zag staan. toen ik wat dichterbij ging kijken bleek het toch niet om jou te gaan :) ik denk dat als je het wél was geweest, ik toch geen goeiedag ofzo had durven zeggen ;)

    naar het schijnt is Griekenland ook geplaatst voor het WK voetbal. misschien dat je wel gaat supporteren? :D

    deze comment is uiteraard haast volledig off-topic ^^

    grtjs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, het had natuurlijk wel gekund, want ik kom af en toe wel eens bij Kellens. Maar dan moet je zeker iets zeggen hoor, ik bijt niet :) (maar ik was het dus niet, want gisteren niet in Genk geweest)

      Jep, ze zijn ook geplaatst! Dus nu supporter ik voor twee landen hè. Dubbel zoveel kans ;)

      Verwijderen
  6. ahhh i really wanna try these! they look solo chic and i'm sure they smell amazing too. have to step by a l'occitane store veeeery soon!
    lots of love from Zurich, xxx
    www.fromarmanitozurich.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. I like the scent but it's not all that "Christmas-y!" I'd love to wear it in spring though :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. er staat vooral make up op de wishlist :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De handcrèmes zijn altijd goed! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Sandy Van den Bleeken16 december 2013 om 22:09

    Wat ruikt die eau de toilette lekker! Bedankt voor de tip :)

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig