27 januari 2014

New in: Tropika Skincare


Nieuw in mijn badkamer (en eigenlijk gewoon compleet nieuw voor mij): het Belgische merk Tropika Skincare. Tropika, want het merk implementeert exotische ingrediënten in hun producten. De kleuren roepen in elk geval al volop het zomergevoel op en dat is een goed begin.

Basis van de verzorging is avocado-olie en baobabolie. Nu is dat op zich niet zo heel erg vernieuwend, al valt niet te ontkennen dat avocado's gewoon heel erg gezond zijn; avocado-olie zit boordevol antioxidanten en vitamine E, zodat je huid wordt gehydrateerd en aan weerbaarheid wint. En ook de baobab wordt niet voor niets de levensboom genoemd: baobabolie bevat een hoge concentratie aan antioxidanten, vitamine A en F en essentiële vetzuren. Alles wat je nodig hebt voor een herstellende en hydraterende werking die je huid soepel en zacht maakt. 

Tropika Skincare is trouwens dierproefvrij, vrij van parabenen en minerale oliën en bevat enkel hypoallergeen parfum. Perfect geschikt voor de gevoelige huid, dus.

De verpakkingen zijn vrij basic, maar wel doeltreffend: ze liggen gemakkelijk in de hand, hebben een goed werkende pomp die je kan afsluiten (en je moet dus zelf niet met je vingers in het product) en alles is luchtdicht verpakt zodat de ingrediënten op hun best blijven. Het assortiment is wel vrij beperkt: er is een lichaamsproduct en drie producten voor het gezicht.


Wat ik onmiddellijk getest heb, zijn de bodylotion en de reinigingsmelk. Hoewel Tropika werkt met tropische ingrediënten, ruiken de producten vrij neutraal en blijft de geur niet lang op mijn huid hangen. Wie complexe en opvallende geuren verwacht, is er dus aan voor de moeite. De bodylotion is geschikt voor de normale tot droge huid en is verrijkt met avocado-olie en een hoge concentratie vitamine E. De lotion is vrij dun en smeert dus ook heel gemakkelijk uit. Enkele minuten later kan ik mijn probleemloos aankleden, zonder dat mijn kleren aan mijn lijf blijven plakken. Niet de meest boterachtige of voedende lotion, maar juist daarom perfect voor de ochtend of voor wanneer het snel moet gaan.

Ook de reinigingsmelk zit in dezelfde handige verpakking als de bodylotion. De melk is dan weer gericht op de normale tot gecombineerde huid en ook daarmee zit ik goed. Hier zie ik niet direct een exotisch ingrediënt op de verpakking terugkomen, maar hij is erg mild. En misschien daardoor ook niet volledig opgewassen tegen mijn full face make-up. Lichte make-up verwijdert hij vrij goed, maar mijn full face is een andere uitdaging. Zelfs na de double cleanse methode blijf ik restjes make-up van mijn gezicht halen met een micellaire lotion. Dus in het weekend wordt deze aan de kant geschoven voor mijn Purity cleanser, door de week haal ik de Tropika reinigingsmelk weer boven.


Nog op de testplank: de dag- en nachtcrème. Beide gezichtsproducten werden ontwikkeld voor de normale tot gecombineerde huid. Mensen met een ander huidtype vallen zo wel een beetje uit de boot, al denk ik dat een groot deel zich wel tot de categorie normale tot gecombineerde huid mag rekenen. De dagcrème bevat avocado-olie en alweer een hoge concentratie vitamine E. De nachtcrème bevat avocado- en baobabolie en vitamines E en F. De baobabolie zorgt eigenlijk voor een diepgaand herstel van de huid en omdat je huid 's nachts in herstelmodus gaat, werd dit ingrediënt enkel aan de nachtcrème toegevoegd.

Ken je Tropika Skincare nog niet en wil je het zelf eens aan den lijve ondervinden? Via deze link vraag je een gratis staaltje aan!

Edit: Omdat er interesse naar was, kreeg ik van Tropika een fijne kortingscode om te delen. Met de code BTL14 kan je drie gezichtproducten kopen met korting: de Dagcrème, Herstellende Nachtcrème en Reinigingsmelk koop je normaal voor € 48,85. Bij het afrekenen geef je dan de BTL14 code in en krijg je het pakket voor € 35,95 en met gratis verzending. De code is geldig tot en met 31 januari 2015 of tot uitputting van de eerste 250 promopakketten.
Ik vond het wel een fijn aanbod om te delen, als je dan toch van plan bent om Tropika Skincare te proberen, waarom niet direct met korting :-) Bestellen doe je rechtstreeks via de webshop van Tropika!

Tropika Skincare koop je online via Tropika.be
Bodylotion met avocado-olie en vitamine E - 200/400 ml voor € 15,95/22,95
Reinigingsmelk  - 200/400 ml voor € 12,95/22,95
Dagcrème met avocao-olie - 50 ml voor € 16,95
Herstellende nachtcrème met avocado- en baobabolie - 50 ml voor € 18,95
Share:

11 opmerkingen

  1. Oke dit merk is voor mij ook helemaal nieuw. Het doet me op de een of andere manier aan vakantie denken ofzo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken het merk ook nog niet maar vind de verpakkingen er alleszins leuk uitzien. Ik heb een sample besteld. Wel een beetje verwarrend dat ze voor een tropische uitstraling gaan zonder een tropisch geurtje; het is waarschijnlijk wat op safe spelen want geuren zijn erg persoonlijk. Met een neutrale geur bereiken ze misschien een breder publiek. Altijd leuk om een Belgisch product in de kijker te zien staan trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze producten zien er fijn uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zien er leuke uit en van eigen land! Dat kan niet slecht zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wel grappig dat een Belgisch merk zichzelf de naam Tropika aanmeet :)
    Ik moet eerlijk zeggen dat ik de look maar niks vind maar als het goeie producten zijn kijk ik daar wel voorbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik las er onlangs al iets over, en dat was alvast positief. Ik weet niet goed wat ik van de vormgeving moet vinden, maar de producten zelf klinken zeker oke.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ken het niet en het ziet er mooi en kleurrijk uit! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ken het merk niet en het spreekt ook niet meteen tot mij van koop me! Ik vind de verpakking wat te druk en kleurrijk. Benieuwd wel hoe ze werken want verpakking zegt niets natuurlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik kende het merk nog niet maar klinkt niet slecht :-) !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De naamt klinkt vreemd genoegd niet zo onbekend. Wel leuk om te horen dat de producten dierproefvrij zijn. En dan nog eens vrij van parabenen en minerale oliën enkel hypoallergeen parfum... klinkt goed voor mijn huid.

    Vooral benieuwd naar de dag- en nachtcreme!

    x Aurélie

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig