22 mei 2015

New in: Caudalie masks

Caudalie masks

De buzz van de Caudalie maskers waaide ook op mijn bureau binnen. Eigenlijk was ik al van in het begin enthousiast; Caudalie heeft nu eenmaal een gerenommeerde skincare basis, dan is het bijna onmogelijk om hun maskers te verprutsen.

En ze lanceren er meteen vier: Instant Detox, Moisturizing, Purifying en Glycolic Peel. Zoveel weldaden, ik zou ze eigenlijk alle vier tegelijk op mijn gezicht moeten smeren! En dat kan eigenlijk wel, want je kan de functies van de maskers gemakkelijk combineren en aanbrengen op de zones die er het meeste nood aan hebben. Vier maskers, vier tubes in evenveel kleuren en elk met een mooie houten dop. Prijsgewijs bovendien zeer competitief!

Het Instant Detox Mask is een van de twee kleimaskers in de lijn en werkt voor alle huidtypes. Caudalie zou Caudalie niet zijn zonder druiven in de verzorging. Instant Detox doet het met een marc (distillaat) van druiven, dat gelijk staat aan polyfenolen en drainerende bestanddelen die de opgehoopte toxines in je huid verwijderen.

Instant Detox kan je twee keer per week gebruiken, simpelweg aanbrengen op een schone huid, enkele minuten wachten tot het droog is en afspoelen met water. Het masker heeft een vrij vloeibare geltextuur, is oranje-roze van kleur en ik brengt het voor het gemak met mijn vingers aan. Die roze kleur komt door de roze klei, een superzuiverend ingrediënt dat samen met een anti-oxiderend koffie-extract alle nasties uit je huid zuigt. Om het detoxeffect te vervolledigen, zitten in de gel papaja-enzymen die heel zachtjes (geen grove korrels!) je huid verfijnen. Het Instant Detox Mask is dus gericht op een grondige reiniging en het minimaliseren van poriën, niet noodzakelijk op het tegengaan van puistjes en onzuiverheden, want daar dient het Purifying Mask voor. De twee maskers ruiken wel gelijkaardig naar een kalmerende en zuiverende blend van lavendel, bergamot, kamille, salie, cipres, peterselie, mirre en sandelhout.

Het zachte Moisturizing Mask werkt in op de gedehydrateerde en droge huid en kan je zelfs gebruiken op de delicatere en drogere oogcontouren. Uit de wand van de wijngist onttrekt Caudalie Vinolevure, dat rijk is aan betaglucaan en daarmee het immunsysteem in de huid versterkt. Druivenpitolie reguleert het vochtgehalte van de huid en hyaluronzuur zorgt ervoor dat het vocht goed in de huid wordt vastgehouden voor een voller en gladder effect.

Het Moisturizing Mask mag je gerust wat langer laten inwerken en al wat nog rest afspoelen of wegvegen met een wattenschijfje. Als je huid erg uitgedroogd is, kan je het ook wat dikker aanbrengen en als nachtmasker gebruiken.

Caudalie masks

Liefhebbers van kleimaskers kunnen ook terecht bij het Purifying Mask. In tegenstelling tot het Instant Detox Mask, is het Purifying Mask vooral voor de normale tot gemengde huid met onzuiverheden. Hier geen roze, maar witte klei (bentoniet en kaoline) dat een absorberend en reinigend maar ook een ontzwellend en kalmerend effect heeft, tesamen met de talgregulerende (matterende) combinatie van zink en lijnzaad.

Ook dit kleimasker kan je twee keer per week gebruiken op de zones die het nodig hebben. Soms doe ik dat enkel op mijn T-zone, andere keren over mijn hele gezicht. Ik laat het masker tien minuutjes inwerken en drogen en spoel het daarna af.

Van de twee kleimaskers is het Instant Detox Mask wat vriendelijker, geschikt voor alle huidtypes en zeer zacht. Het Purifying Mask is dan voor een beperkter publiek en vooral als je wat onzuiverheden hebt.

Voor een instant éclat is er dan weer de Glycolic Peel. Veel gemakkelijker dan een gewone scrub of peeling en naar mijn aanvoelen ook effectiever. Ik heb een aantal van dit soort maskers in mijn collectie zitten en ze zijn op korte tijd grote favoriet geworden. Mijn huid heeft nood aan éclat en hiermee krijg ik dat zonder al te veel moeite.

Nochtans is het niet-irriterend en dus perfect voor alle huidtypes die hun doffe huid willen inruilen tegen een stralende teint. Hoofdrolspeler bij het verhelderende effect is viniferine, een gepatenteerd ingrediënt van Caudalie waarmee pigmentvlekken worden bestreden. Daarbij bevat de Glycolic Peel ook papaja-enzymen en glycolzuur om de huid zacht te exfoliëren en de dode huidcellen van het huidoppervlak te halen.

De Glycolic Peel is een dikkere crème die lichtjes opdroogt terwijl hij inwerkt. Je voelt hem werken, maar het is absoluut niet prikkend of irriterend. Hij geeft een heel mooi verhelderend, maar ook egaliserend effect. Hij werkt trouwens niet enkel voor je gezicht maar ook voor je decolleté, just sayin'.

Caudalie maskers - 75 ml voor € 23,80 bij de (para)farmacie en op caudalie.com
Share:

8 opmerkingen

  1. Ik vind de verpakkingen erg elegant!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik stond gisteren in de iU voor deze maskers en kon absoluut niet kiezen. Ik ben dus super blij met jouw review!! Alleen...ik wil ze nog steeds allemaal :-D
    Om te beginnen ga ik het Purifying Mask en de Glycolic Peel aanschaffen. Straks ga ik even naar Antwerpen en dan wil ik bij &Other Stories het hydraterend nachtmasker halen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt mooie verpakkingen zo met die houten dop!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. het lijken me echt heel erg fijne maskers!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er goed en mooi uit!
    Voor een zijdezachte huid.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het hydraterend masker is al op bij mij :-) Van de rest kan ik nog effe genieten. Vind 't sowieso allemaal toppers.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Echt favorietjes qua maskers, vooral de detox is mijn favoriet!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig