9 juni 2015

Solar protection 2015

Zonnebescherming

Een artikel over zonnebescherming is misschien minder glamoureus dan een review van het nieuwste oogschaduwpalet, maar hey... het is gewoon belangrijk! De zonnige dagen breken hier ein-de-lijk door en ik ben daar superblij om. Er is geen enkele reden om niet te smeren, want tegenwoordig kies je gewoon zelf je favoriete textuur en verpakking.


Liefhebbers van de klassieke crème moeten echter niet vrezen, er zijn nog genoeg opties in dat departement. Cien Sun Classic, bijvoorbeeld. Huismerk van Lidl en dus zeer prijsbewust, te koop in een extra grote familieflacon of handige meeneemtube. Komt ook altijd zeer goed uit de test, zoals ik in mijn review van vorig jaar reeds vermeldde.

Meer en meer zonneproducten beschermen tegen de zon én doen daar nog iets anders bovenop. Bioderma Photoderm Bronz SPF 30 is bijvoorbeeld een fijne tube bescherming voor de gevoelige huid, maar stimuleert ook het bruiningsproces van de huid. Hij droogt perfect op - de dry touch werkt dankzij drie matterende poeders en soft focus bestanddelen  - en werkt daardoor ook prima als make-upprimer. Als je al een kleurtje hebt, kan je terecht bij de Photoderm Max Aquafluid SPF 50, want die kan je niet enkel krijgen in de normale versie, maar ook in een lichte en donkere tint.

Of wat dacht je van wat verfrissing? De nieuwe Nivea Sun Protect & Refresh Verfrissende Zonnemelk is gericht op de actieve zonneklopper. Er zit menthol in, wat je een verfrissend en verkoelend gevoel geeft terwijl je rondhuppelt in de zon. Verkrijgbaar in een SPF 20 en 30 - doe mij maar de SPF 30, gevoelig huidje, hierzo.

Liever direct een flinke SPF 50? Eucerin SUN richt zich op de meest gevoelige huidjes. Een van de nieuwe producten is de Oil Control Gel-Crème Dry Touch, speciaal voor het gezicht en vooral ook de gemengde en vettere huid. Zonnecrème met een hoge SPF voelt soms vettig aan en dat is geen fijne combo met een gemengde huid, zeker niet als je graag nog wat make-up draagt. De Dry Touch zorgt voor een matterend, talgcontrolerend effect, zodat je je daar alvast geen zorgen over moet maken.

Ook de Kruidvat SoLait producten scoren altijd goed in vergelijkingstesten. De nieuwe SoLait Long Lasting Sun Protection zit in een grote, maar handige tube waar je gemakkelijk een dosis uitknijpt. Deze is extra waterresistent zodat je minder snel moet hersmeren - volgens Kruidvat tot 10 uur lang, maar na een zwempartij zou ik je lijf toch maar van een nieuw rondje zonnecrème voorzien. Beter voorkomen dan genezen!

Helemaal nieuw is trouwens de Kruidvat SoLait Aftersun In Shower. Ik heb dat nog bij geen enkel ander merk gezien: een aftersun die je aanbrengt in de douche en er dan ook terug af kan spoelen. Héél handig en snel, iets dat ik wel kan appreciëren op een warme zomeravond. De aftersun voelt verkoelend en verfrissend aan, goedgekeurd dus!


Specifiek voor kindjes, deze La Roche-Posay Lotion Baby SPF 50+. Een handige pompflacon voor de allergevoeligste huidjes die je ook best niet direct aan de zon blootstelt. Heel het Anthelios-gamma van La Roche-Posay is gericht op de beste bescherming voor elke huid en daarom zal je hier geen hele lage SPF vinden.

Ook Bioderma heeft een zonnebescherming voor kinderen, maar dan in moussevorm. De Photoderm Kid Mousse SPF 50+ zit dus in een flacon zoals je die kent van de douche foams. Het luchtige schuim zorgt direct voor een hele leuke, speelse manier om zonnebescherming aan te brengen en dat kan volgens mij wel eens een schot in de roos zijn.

Eveneens kindvriendelijk: de Kruidvat SoLait Smart Sun Indicator bandjes. Eigenlijk niet enkel voor kleine kindjes, want ook volwassenen dienen er op tijd en stond aan herinnerd te worden dat ze moeten smeren... De bandjes kleuren van geel over oranje naar roze. Oranje betekent dat het tijd wordt om te smeren, roze impliceert dan weer een lichte alarmfase waarmee wordt bedoeld dat je best een tijdje uit de zon blijft.


En dan zijn er natuurlijk nog de zonne-oliën. Helemaal niet meer zo slecht als vroeger, deze oliën bevatten allemaal een SPF en laten je huid niet vettig achter. Cien Sun gaat voor een Invisible effect met SPF 20, Bioderma verwerkt een SPF 30 of 50+ in de Photoderm Bronz Dry Oil en ook Nivea Sun voorziet een Protect & Bronze droge olie met SPF 30 die de natuurlijke bruining extra stimuleert.

Een van mijn favoriete texturen en verpakkingen: de sprayflacon. Geeft je meteen het voordeel dat je je lijf de volle 360° kan beschermen en insmeren zonder hulp. De Sisley Super Soin Solaire Milky Body Mist, bijvoorbeeld, heeft naast die spraykwaliteit een goede SPF 30 en een heerlijke geur om het zonnekapitaal van je huid in alle luxe te beschermen. Ook Vichy heeft met de Idéal Soleil Bronze SPF 50+ een tan optimizing hydrating spray in huis die je bovendien nog kan 'sluiten' zonder bijkomende dop. En Bioderma heeft zelfs een Photoderm Après-Soleil SOS spray om je huid met het grootste gemak te hydrateren na een dagje zon. Keuze te over... Geniet van de zon!
Share:

6 opmerkingen

  1. Wow, en ik dacht dat ik al een grote verzameling SPF producten had, haha :-) De volgende keer dat ik in Belgie ben ga ik eens naar die producten van Kruidvat kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je zegt dat je nog nooit een merk gezien hebt die een aftersun heeft voor in de douche, maar Nivea had dit reeds (ik denk sinds vorig jaar). Ook zeker een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah, kijk, dat wist ik niet! Ik kende wel de gewone body lotions onder de douche van Nivea, maar wist niet dat ze ook een aftersun versie hadden.

      Verwijderen
  3. Ook een aanrader is de Garnier BB cream met SPF 50. TOP product waar ik al lang op aan het wachten was!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow! Great selection of products! Also, I nominated you for the Creative Blogger Award. All infos here http://agirlwithpinkcheeks.com/2015/06/10/the-creative-blogger-award/
    feel free to do it or not ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. de Solait collectie van Kruidvat is zalig om te gebruiken. grtjs

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig