25 september 2015

Handcrèmes: Kneipp, Kenzoki, Aveda


Ik heb een onuitputtelijke liefde voor handcrème - het is de gemakkelijkste manier om mijn droge handen soepel en gehydrateerd te houden en ik voedt er direct ook mijn nagelriemen mee dus ik smeer mijn pollekes dagelijks in met een van de handcrèmes die in mijn buurt liggen. Intussen is mijn collectie vrij uitgebreid, met tubes in de handtas, op het bureau, in het nachtkastje, tot zelfs in de keuken toe.

Dit zijn mijn drie laatste aanwinsten, met elk een eigen specifiek kenmerk. Zo is de Kneipp Seconde Handcrème eentje voor de ongeduldigaards onder ons. Of eerder: voor de vrouwen (en mannen) die heel de dag door met vanalles en nog wat bezig zijn en geen tijd hebben om te wachten tot hun handcrème is ingetrokken.

75 ml, zoveel zit er in de ranke en vrolijke flacon, een ruime hoeveelheid waarmee je wel even toekomt. De Seconde Handcrème bevat een aantal verzorgende oliën, zoals jojobaolie, die je huid diep verzorgt, de vochtbalans van de huid herstelt en als een natuurlijke antioxidant werkt. De hydraterende avocadoboter steekt daarbij een handje toe. De gelformule ruikt mild naar citroenverbena, een beetje fris en een beetje zoet. Van zodra je de Seconde Handcrème uitsmeert, merk je dat de formule heel licht wordt, als water bijna, en onmiddellijk door de huid wordt opgenomen, tot je uiteindelijk een bijna droge materie aan het smeren bent. Hiermee wordt het echt een kwestie van smeren en klaar, handig!

Ik heb een grote voorliefde voor de Kenzoki Sensual Bare Body Cream. Ik weet niet exact wanneer de handcrème aan het gamma werd toegevoegd, maar ik ontdekte het bestaan ervan ergens vorig jaar. Hoe dan ook, Kenzoki Sensual Hands Balm ruikt exact hetzelfde als de body crème, zalig! De tube is compact genoeg om altijd bij je te hebben - alleen al voor de verslavende geur...

Dit is de meest romige handcrème van de drie en meer dan een erwtje heb je niet nodig om je beide handen onder te dompelen in extreme zachtheid. Uiteraard zit hier een rijstplant essence in, wat mee zorgt voor de heerlijke geur en het werkt daarnaast als een voedend en verzachtend concentraat. Uit de zaden van de Aziatische shoreaboom wordt boter gewonnen die je huid de nodige vetzuren geeft om diepgaand te voeden. Tegelijk bevat de Sensual Hands Balm een micro-organisme dat ook gevonden wordt in het ijswater op Antarctica. Dit legt een proteïnelaagje op de huid zodat deze beschermd blijft tegen de koude en je handen minder snel vocht zullen verliezen en vermijdt bijgevolg dat ze droog worden.

Heel veel hartjes voor de Aveda Limited Edition BCA Hand Relief Moiturizing Creme. Oktober is Breast Cancer Awareness maand, en Aveda wil hiertoe een steentje bijdragen door van elke verkochte tube van deze limited edition handcrème een deel van de opbrengst te doneren aan borstkankeronderzoek. Speciaal daarvoor kreeg deze limited edition tube een roze dop en het pink ribbon symbool.

Het is een fijne manier om iets voor het goede doel te doen, want je krijgt in ruil een royale tube handcrème van maar liefst 150 ml, uitgerust met het bedwelmende en relaxerende Shampure aroma. Shampure bestaat uit een mix van 25 pure bloemen- en plantenessences, zoals organische Bulgaarse lavendel en Malagassische ylang ylang. De bloemen worden bij zonsopgang met de hand geplukt om de kwaliteit van de essentiële oliën te garanderen.

Hand Relief is een rijke crème die ik even inmasseer tot hij volledig ingetrokken is. Hij laat dan een gevoel van poederachtig satijn na, superverzorgend en zacht. Qua verzorgende ingrediënten kan je rekenen op andiroba- en zaadolie van geelwitte moerasbloesem (voedt de huid en houdt het vochtgehalte op peil), vitamine E (bescherming tegen invloeden van buitenaf), melkzuur uit suikerbiet (om ruwe plekjes weer glad te krijgen) en glycerine (voor intense voeding).

Met deze drie handcrèmes kom ik gegarandeerd de winter door. Welke handcrème is jouw favoriet?

Kneipp Seconde Handcrème - € 6,09 voor 75 ml - vanaf eind september 2015
Kenzoki Sensual Hands Balm - € 14,00 voor 50 ml
Aveda BCA Hand Relief Moisturizing Creme - € 33,00 voor 150 ml - verkrijgbaar vanaf 27 september 2005 - verkooppunten vind je op aveda.be
Share:

8 opmerkingen

  1. Ik ben erg tevreden over de kenzoki handcrème :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze handcrèmes klinken alle 3 geweldig! Ik gebruik ook meerdere keren per dag handcrème dus wissel vaak af. Momenteel ben ik gek op de Honeymania variant van The Body Shop :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die van Kenzoki lijkt me zaaalig! Die van Kneipp heb ik ook geprobeerd maar die vond ik maar zo zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben ook grote fan van de handcrème van Kenzoki! De geur is echt zalig hé! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ken de handcréme etc. niet.
    Gebruik zelf een goedkope.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig