28 oktober 2015

Winter lipcare: Belweder

Belweder

Winter is coming (waar blijven trouwens die nieuwe afleveringen van Game of Thrones?!) en prompt rolden de lippenbalsems van Belweder mijn leven in. De kleurrijke bolletjes zijn gevuld met heerlijk verzorgende balsem die je lippen goed verzorgen, superzacht maken en stiekem gewoon een waar plezier zijn om te gebruiken - als niet zo stiekeme girly girl word ik hier helemaal happy van!

De schattige bolletjes hebben elk een ander kleurtje en samenstelling: de witte verpakking heeft een groene kern en bevat plantenextracten, melisse, groene theeblaadjes, verzorgende oliën en bijenwas. De oranje verpakking heeft een oranje kern die ook zowat citrusachtig ruikt. De vitamines C, E, F en beta-caroteen werken antioxiderend, een blend van oliën en boters werken simultaan verzachtend en herstellend. De rode verpakking heeft dan weer en witte kern en ruikt naar zwarte bessen. Dit is de 'anti-ageing' balsem want hij werkt met zijn Q10 in op volume- en elasticiteitsverlies. Het roze bolletje is een lip glow en geeft als enige van de hoop een roze tintje aan de lippen. Hij ruikt wat zoeter en maakt mijn lippen heel erg zacht. Dit is ook de enige lipbalsem met een SPF10, dus kan je lippen beschermen in de zon - een toppertje! De muntgroene verpakking vind ik de mooiste van de hoop en is ook een van mijn favorieten. Binnenin vind je een witte kern zonder kleurtje, met panthenol, vitamine E, aloe vera en verzorgende oliën. 

Ik vind ze alle vijf vrij gelijkaardig werken; ze leggen een verzorgende laag op mijn lippen die voor heel wat zachtheid zorgt. Je uiteindelijke keuze zal dus waarschijnlijk eerder afhangen van de kleur van de verpakking of de geur en ingrediënten van de kern. Voor mij scoren de roze en de muntgroene bolletjes het hoogste; ze zijn eerlijk waar gewoon té schattig om niet te gebruiken. Prijsgewijs vind ik ze trouwens heel erg betaalbaar, de bolletjes koop je voor € 5,95. Een goede deal voor verzorgende balsems!

Belweder

Maar Belweder heeft ook 'gewone lipbalsems' in stickvorm die eigenlijk als exclusiviteit voor apotheken worden gepromoot. Ze zijn zéér handig in gebruik, want door het schuif- en glijsysteem kan je ze met een hand bedienen. Geen losse dopjes in je handtas, geen vlekken en geen verloren onderdelen, ik stem voor! Er zit wel iets minder balsem in de sticks dan in de bolletjes, hier krijg je 3,5 g.

De roze lippenbalsem ruikt heerlijk naar roosjes en wordt geadviseerd voor 30-plussers tegen de eerste tekenen van veroudering. De verschillende oliën (rozen-, katoenzaad-, jojoba- en ricinusolie) zorgen voor heel veel hydratatie en herstel en het aloë vera-extract beschermt de huid tegen schadelijke invloeden. De witte verpakking met groene kern is de stickvorm van het witte bolletje, want ook deze bevat citroenmelisse, groene thee en propolis. Werkt heel goed tegen droge velletjes en beschermt je lippen tegen de koudere weersomstandigheden omdat het een dun beschermend laagje op de lippen legt. Ook in de sticks vind je er eentje met een zonnefactor, de zachtoranje stick met witte kern bevat een SPF 20 met versoepelende oliën en anti-oxiderende vitamine E. Uiterst geschikt voor op wintersportvakantie, en dat zonder een witte waas op je lippen na te laten. De oranje stick met oranje kern ruikt dan weer overtuigend naar sinaasappel en versnelt het herstelproces als je lippen niet meer in goede conditie zijn.

Ik ben best te spreken over Belweder en dat heeft zeker weten niet enkel te maken met de schattige verpakkingen. Jammer genoeg is het vooralsnog niet zo eenvoudig te krijgen als je in België woont, dus hopelijk is er verbetering op komst, want deze lipbalsems zijn écht fijn. In Nederland kan je Belweder schijnbaar kopen bij ICI Paris XL en Douglas en ook online bij de Belweder webshop zelf, waar je enkel met iDeal kan betalen.

Belweder lippenbalsem bolletjes - 7,5 g voor € 5,95 - online via belweder.nl
Belweder lippenbalsem stick - 3,5 g voor € 5,00 - online via belweder.nl
Alle verkooppunten vind je hier
Share:

8 opmerkingen

  1. De verpakking en vormgeving is inderdaad heel leuk gedaan, vind ik ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oehhh...ik vind de bolletjes Cute, ben er nieuwsgierig naar geworden :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze zijn echt goed! Ik houd er een paar bij mij liggen op mijn bureau, kan ik regelmatig eens bijsmeren.

      Verwijderen
  3. De verpakking ziet er leuk uit! Ik heb zo'n felgeel bolletje (van EOS denk ik?) op m'n bureau liggen, springt meteen in het oog zodat ik zeker niet vergeet lipbalsem op te doen voor ik het huis uit ga :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jep, daar deden ze mij ook aan denken! Heb ze in de VS gezien, maar er geen gekocht. Standaard heb ik ook altijd lipbalsem mee, zeker in de winter.

      Verwijderen
  4. Die bolletjes zien er echt mooi uit! Tegenwoordig zit een balm vaak in mijn nachtroutine, dus ik ben wel op zoek naar nieuwe hydraterende balms!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig