7 december 2015

Skincare: the serums

Skincare serums

Na stap een - de cleansers - en stap twee - de toners en watertjes - zitten we aan stap drie met een hele resem serums. Ik denk dat serums mijn favoriete skincareproduct zijn, ze doen gewoon zoveel goeds voor mijn huid!

In serums vind je in principe een meer geconcentreerde ingrediëntenlijst, wat vaak (maar niet noodzakelijk!) leidt tot een hoger prijskaartje. Anderzijds heb je van een serum nu ook niet zóveel nodig, dus ik doe er eigenlijk best wel lang mee. Met mijn serums kan ik ook goed inspelen op de noden van mijn huid en intussen heb ik een heel arsenaal opgebouwd. Het is een extra stap die veel opbrengt en die weinig tijd in beslag neemt, want een serum trekt eigenlijk bijzonder snel in.

De meeste serums heb je al zien voorbijkomen: Eucerin Volume-Filler Serum (30 ml voor € 34,00) heb ik nu net geen jaartje in huis en deze morgen was hij leeg. Dit serum gebruik ik vrij specifiek (tussen mijn wenkbrauwen, op de twee lijnen aan weerszijden van mijn mond en op de kaaklijn) en werkt erg goed. Met een half pompje per dag ben ik ver geraakt! Voor een stevig décolleté moet je bij Sisley zijn, hun Phytobuste+ serum (50 ml voor € 202,00) is speciaal daarvoor gemaakt. Geen noodzaak als je nog jong bent, maar echt gericht op wie al specifieke verzorging zoekt en bereid is dagelijks goed te smeren en te masseren. Geen serumartikel zonder mijn chouchou Estée Lauder Advanced Night Repair (50 ml voor € 123,11) die ik intussen al meer dan tien jaar gebruik. Dit is de vernieuwde en verbeterde versie - ANR II - die herstellend, hydraterend en zuiverend werkt. De hele ANR-familie staat hier met de nodige regelmaat in de badkamer, ik ben er echt alleen maar lovend over. Technisch gezien geen serum maar een olie, deze Caudalie Polyphenol Overnight Detox Oil (30 ml voor € 33,40), maar ik categoriseer hem hier wel onder omdat ik hem gebruik ik plaats van een serum. Gouden tip: zorg er voor dat je huid vochtig is bij gebruik (bijvoorbeeld met een face mist), want dan hecht de olie eigenlijk het beste en wordt alles beter opgenomen. Filorga Hydra-Hyal Intensive Hydrating Plumping Concentrate (30 ml voor € 45,90) heeft een handig pipetje, een speciale textuur - een jelly fluide, als dat enigszins meer duidelijkheid biedt - en een goede portie hyaluronzuur voor elasticiteit, stevigheid en volume in de huid omdat het molecuul water opneemt als geen ander en zo celregeneratie stimuleert. De newbie van Estée Lauder, New Dimension Shape + Fill Expert Serum (30 ml voor € 93,11), bevat dan weer de techniek van contouring, definiëring en shaping in een skincareproduct. Natuurlijke fillers, pro-collageen en huidversterkende proteïnen geven een supergoed resultaat en ik was supercontent dat 14 van mijn lezers in avant-première mee mochten testen.

Rest mij nog een woordje uitleg over het Bio-Beauté by Nuxe Flash Perfection Serum (40 ml voor € 28,50), dat een instant éclat geeft en gericht is op de selfie generation. Het zachtroze serum ruikt naar een blend van framboos, roos en freesia en bevat parelmoerpigmenten die je huid onmiddellijk de nodige frisheid geven en het licht goed weerkaatsen, dus perfect voor de ochtend. Op langere termijn werkt het antioxiderend perenpittenextract plumpend en volumegevend, hyaluronzuur maakt de huidkorrel fijner en een soort van plankton werkt in op roodheid. Als afsluiter zorgt abrikozenpitolie voor een smeuïge textuur en wordt het verdragen door verschillende huidtypes. Ik gebruik het Flash Perfection Serum nog ongeveer twee maanden, elke keer in de ochtend. Het is een zeer fijn serum dat goed werkt onder mijn dagcrème - niet noodzakelijk iets voor wie op zoek is naar veel anti-ageing, maar perfect voor wie graag een betaalbaar serum gebruikt dat een beetje vanalles doet. Ook het Bioderma Hydrabio Serum (40 ml voor € 19,50) is een recente ontdekking. Voor mij geen dagelijkse must, want het is eigenlijk een zeer geconcentreerd en hydraterend serum voor de uiterst vochtarme en gevoelige huid, máár door zijn werking en het formaat was het ideaal handtasmateriaal in het vliegtuig naar New York! Acht uur in een vliegtuig onttrekt namelijk het vocht van élke huid en dat wilde ik toch wel voorkomen. Ik reisde zonder make-up en smeerde regelmatig een beetje van het Hydrabio Serum op mijn huid als onmiddellijke en langdurige dorstlesser, zalig!
Share:

12 opmerkingen

  1. Oo al die fijne serums, ik gebruik het veel te weinig :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor mij is het echt onderdeel van mijn dagelijkse routine geworden!

      Verwijderen
  2. Ik ben dol op serums. Ze geven mij huid net dat ietsje extra dat het nodig heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wil misschien die filler ook proberen op specifieke plaatsen, is dat echt zo goed? Ik heb namelijk al 'expressielijntjes' en wil daar wel iets voor gebruiken :)

    Ilona
    www.artthisisart.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben er wel heel tevreden over. Heb tussen mijn ogen zo een fronsrimpel en die is minder erg als ik dit consequent gebruik. Maar gaat nooit helemaal weg, helaas :-)

      Verwijderen
  4. Ik gebruik zelf eigenlijk bijna nooit een serum. Mijn huid heeft dat nog niet echt nodig, maar mijn mama is wel een super fan van het Eucerin serum!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het ANR II serum is echt een topper, eh. En dat Caudalie serum heb ik ook gebruikt, vond het heel jammer toen het op was. Momenteel gebruik ik een serum van Paula's Choice.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ooh, Paula's Choice, da's iets waar ik eigenlijk nog nooit producten van gebruikt heb. Voor ANR niets dan lof! Ik ben nog begonnen met de originele ANR en ben blij dat de ANR II ook bevalt!

      Verwijderen
  6. Het lijken mij wel fijne serums, alleen bestaan er zoooo veel verschillende soorten producten voor op je gezicht! Vind je serums daarvan het fijnst? Wat gebruik je allemaal op dagelijkse basis qua gezichtcrempjes en dingetjes?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik kan me voorstellen dat het soms moeilijk wordt om door de bomen het bos te zien. Ik ben eigenlijk ook maar begonnen met een reiniger en een dagcrème en dat gaandeweg en beetje uitgebouwd, omdat het op zich niet veel meer tijd in beslag neemt en omdat ik het resultaat zag. Serums vind ik gewoon erg goed en geconcentreerd, dus ik heb dat ook toegevoegd. Ik zou bijvoorbeeld eerder mijn toner opgeven dan mijn serum.
      Mijn routine is eigenlijk altijd hetzelfde, zowel 's morgens als 's avonds en intussen ben ik een pro qua snelheid, haha: reinigen met een cleanser - watje met toner - serum - oogcrème - dagcrème - lipverzorging.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig