5 maart 2016

Daily skincare routine by Rituals

Rituals skincare

Rituals is een one stop shop voor bad en body, heerlijke geurkaarsen en -stokjes, homewear en... skincare! Deze producten zijn geen nieuwe release, maar tot nu toe had ik slechts enkele van de Rituals skincareproducten gebruikt. Tijd voor een introductie van de full on skincare test met een routine voor ochtend en avond.

Net als bij de bad en body producten, haalt Rituals zijn inspiratie bij de Aziatische verzorgingsrituelen. Zoals het spreekwoord zegt: haast en spoed zijn zelden goed - een mooie huid begint bij een goede skincare routine en dat mag wel wat tijd (en stappen!) in beslag nemen. Ideaal om ook even wat tijd voor jezelf te nemen en die inner beauty te voeden.

Rituals skincare - ochtend

Rituals skincare

Rituals Sensational Soft Cleanser

Rituals Sensational Soft Cleanser

In de ochtend gebruik ik graag een gelreiniger, het frist mijn gezicht meteen op! Deze Sensational Soft Cleanser ruikt heel clean maar is toch volledig zeepvrij en bevat kalmerende botanische extracten die extra lief zijn voor je huid. Hij komt uit de tube als een dikke gel die je op je droge huid inwerkt en grondig inmasseert - dat stimuleert de bloedcirculatie - en intussen transformeert de gel door de warmte van je huid en handen tot een olie. Met een beetje water spoelt het nadien alles weg als een waterachtige melk. Je kan hem ook 's avonds gebruiken om je make-up te verwijderen - doordat de gel naar een olie transformeert, weekt je make-up gemakkelijk los. Dat levert hilarische panda eyes taferelen op, maar het is wel effectief, haha!

Rituals Ultra Calming Facial Toner

In dezelfde lijn is er een Ultra Calming Facial Toner met kalmerende botanische extracten en aloë vera maar zonder alcohol. Toner is geen absolute must, máár ik ben wel fan omdat het de brug maakt tussen mijn reiniging en verdere huidverzorging en het natuurlijke pH-niveau van de huid terug in balans brengt. Ik gebruik dan ook dagelijks toner, zowel 's morgens als 's avonds. 's Morgens geeft het mijn huid nog een frisse oppepper, 's avonds is het kalmerend nadat ik al mijn make-up heb verwijderd. Ik pomp een beetje op een watje en ga daarmee over mijn gezicht en hals. Als je de toner liever 'puur' gebruikt, kan je ook een beetje in je handpalmen pompen en zachtjes in de huid duwen. Ik vind de prijs-formaatverhouding van de Ultra Calming Facial Toner trouwens erg fair, want toner hoeft echt niet al te veel te kosten om goed te zijn - en het pompje is gewoon zeer handig!


Serum is onmisbaar in mijn dagelijkse routine. Waar ik 's avonds graag voor de meer heavy anti-ageing ga, geniet in de ochtend een intensief hydraterend serum mijn voorkeur. Als je alleen voor hydratatie gaat, kan je dit Intense Moisture Serum ook 's avonds gebruiken. De strakke pompflacon voelt heel solide aan en huist een soort van gelserum dat onmiddellijk een waterbommetje wordt als je het begint uit te smeren. Het serum staat voor hydratatie dankzij het hyaluronzuur en het blauwe gemberextract en heeft ook een antioxiderende werking met witte theeblaadjes. Het voelt fijn aan op de huid, trekt goed in en laat geen plakkerig gevoel na, wat het een fijne basis maakt voor de rest van je huidverzorging.

Rituals Essential Anti-Aging Day Cream

Rituals Essential Anti-Aging Day Cream

Met de Essential Anti-Aging Day Cream komen we al dichter bij het anti-ageing hoofdstuk. De lichte crème is vooral geschikt voor de normale tot droge huid en wil niet enkel inwerken op die eerste fijne lijntjes, de elasticiteit van de huid en een barrière vormen tegen vrije radicalen, maar ook een revitaliserende factor toevoegen voor dat beetje extra éclat. Voor dat laatste werkt Rituals met een extract van Tibetaanse rozenwortel, een plant die in de bergen van Tibet groeit. Uiteraard kan een portie SPF niet ontbreken en dat maakt deze roze gekleurde crème ideaal voor overdag. Voor mijn gemengde huid is 'ie een beetje te rijk voor elke dag, maar ik denk dat een normale tot drogere huid hier meer dan tevreden mee is.

Rituals Beautifying Day Cream

Rituals Beautifying Day Cream

Dezelfde werking vinden we terug in de Beautifying Day Cream, zeg maar de BB cream van Rituals. Lichte anti-ageing, éclat en een SPF 15 maar dan gecombineerd met een getinte dagcrème. De crème komt ietwat grijzig uit de tube, maar de pigmenten passen zich dan aan aan je eigen huid. Bij mij komt er een beetje roze éclat vrij, iets dat ik zeer goed kan gebruiken! Heel veel dekking moet je hier niet van verwachten, het is vooral een fijne dagcrème die je huid een beetje extra geeft en een stilletjes de stap zet in de richting van make-up, maar het nog niet is. Al kan het geen kwaad om nadien je handen te wassen, om pigmenttransfer op kledij te vermijden. Hij is minder rijk dan de Essential Anti-Aging Day Cream en past iets beter bij mijn gemengde huid.

Rituals skincare - avond

Rituals skincare

Rituals Mild Eye Make Up Remover

's Avonds begin ik meestal met het verwijderen van mijn oogmake-up. Ik gebruik een primer en basis, oogschaduw, eyeliner, potlood en mascara, dus het is efficiënter als ik eerst mijn oogmake-up verwijder en me dan pas op de rest van de make-up concentreer. Met de Sensational Soft Cleanser gaat het dus ook, maar moet je leren leven met het panda eyes alert, haha! De Mild Eye Make Up Remover is een zogenaamde bi-phase remover, een combinatie van lotusbloem en rijstzemelolie en die je moet schudden voor gebruik, zodat de twee substanties zich voldoende mengen. Zo'n bi-phase remover is dankzij de oliecomponent uitermate geschikt om zwaardere of waterproof make-up te verwijderen op een heel zachte manier. Goed schudden, op een watje gieten, even op je ogen houden zodat het product kan inwerken en dan pas de make-up verwijderen. 

Rituals Absolute Lift Serum

Het Absolute Lift Serum huist in een mooie spiegelflacon en werkt met een trio van verstevigende botanische extracten: de cistus roos werkt in op de stevigheid en elasticiteit van de huid, hibiscus probeert de rimpels minder aanwezig te maken door de gezichtsspieren te ontspannen en zandlelie vermindert de aanmaak van melanine en werkt in op ouderdoms- en pigmentvlekken. Net als het Intensive Moisture Serum, is ook het Absolute Lift Serum een gelserum dat heel waterig wordt bij gebruik, maar dat ik toch beduidend langer moet inwerken eer het intrekt.

Rituals Rich Restoring Night Cream

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Rich Restoring Night Cream een stevige en rijkere crème die voluit gaat voor nachtelijk herstel en versteviging van de huid. Hij werkt dan ook perfect voor een droge(re) huid. Als je hem samen met het Absolute Lift Serum gebruikt, heb je een dubbele portie van de verstevigende botanische extracten (roos, hibiscus en zandlelie) binnen.

Rituals Sensitive Skin Night Cream

Speciaal voor de gevoelige huid (roodheid en/of irritatie door stress en vervuiling) is er ook een heel gamma aan Sensitive Rituals, bedoeld om de huid optimaal te kalmeren. Net als alle producten uit de Sensitive lijn zit ook de Sensitive Skin Night Cream in een ranke pompflacon, wat de houdbaarheid en bediening ten goede komt. Het is een stevige crème bomvol aloë vera en kalmerende plantenextracten (fu-ling en boswellia) zodat de huid niet enkel wordt gekalmeerd en gehydrateerd, maar ook een extra barrière vormt tegen al die negatieve stressfactoren.

Rituals Absolute Firming Mask

Het Absolute Firming Mask is een gelcrème die je wel kan uitsmeren, maar die niet onmiddellijk intrekt. Bedoeling is dat je het verstevigende masker royaal aanbrengt, het een kwartiertje laat inwerken en dan eventuele restjes afneemt. Het masker zorgt ervoor dat mijn huid voller en steviger aanvoelt, alsof het even aan een infuus heeft gelegen.

Ik was aangenaam verrast door de diversiteit in Rituals skincare - er is voor elk wat wils! De verpakkingen zijn strak en sober maar staan mooi in mijn overwegend witte badkamer. Tussen de lijnen onderling ruik ik overigens wel een verschil, maar het parfum van álle producten is steeds eerder neutraal en stoort dus nooit. Prijsgewijs zit de verhouding erg goed: je krijgt mooie verpakkingen, een voldoende inhoud, goede ingrediënten en een ruime selectie aan producten terwijl het allemaal - zelfs de anti-ageing skincare - best wel betaalbaar blijft. Ik brei dus zeker een vervolg aan mijn introductie en blijf de producten verder gebruiken. Zijn jullie al bekend met Rituals skincare?

Nog even een speciale vermelding en dikke kus voor mijn hubby die als Chinese vrijwilliger heeft meegewerkt aan het maken van de foto's ;-)

Rituals skincare
Sensational Soft Cleanser - 125 ml  voor € 13,50
Ultra Calming Facial Toner - 200 ml voor € 11,50
Intense Moisture Serum - 30 ml voor € 28,50
Essential Anti-Aging Day Cream - 50 ml voor € 29,50
Beautifying Day Cream - 40 ml voor € 24,50
Mild Eye Make Up Remover - 125 ml voor € 10,50
Absolute Lift Serum - 30 ml voor € 39,50
Rich Restoring Night Cream - 50 ml voor € 34,50
Sensitive Skin Night Cream - 50 ml voor € 29,50
Absolute Firming Mask - 75 ml voor € 18,50
Share:

24 opmerkingen

  1. Ik heb een dag en nachtcrème en een serum uit de collectie, zeer tevreden over!
    Liefs,
    Eefje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waaw mooie foto's! Deze range ziet er ook erg goed uit :) Ik was zelf ook altijd erg tevreden over de cleanser :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Merci! Ja, de cleanser vind ik wel speciaal, in a good way ;-)

      Verwijderen
  3. Leve hubby ;-) !
    Ik heb vroeger vaker Rituals huidverzorging geprobeerd en was hier altijd heel tevreden over. Alleen waren de producten soms vrij hevig geparfumeerd en ik kon niet goed tegen de sterke geur. Misschien is dat ondertussen wel veranderd :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eerst en vooral: Super mooie, lichte foto's! Ik ken de lijn, maar heb hem zelf nog niet getest. Misschien toch eens doen, want hij klinkt bijzonder lief voor mijn gevoelige huid :) xo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ze hebben heel wat producten, hopelijk zit er iets tussen voor je!

      Verwijderen
  5. Wauw grote maar fijne review! ziet er super uit zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige producten! Lijken me heel fijn, want Rituals is een fantastisch merk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De foto's zijn echt heel mooi ! Ik heb de sensational soft cleanser en die doet prima zijn werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat zien Rituals producten er toch altijd aantrekkelijk uit eh! Zo zen! :-) Zelf gebruik ik vooral lichaamsverzorging en badproducten van het merk, gezichtsverzorging minder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zen, dat is het juiste woord! Ik kende ook vooral bad en body, hoor.

      Verwijderen
  9. Dat serum lijkt me wel wat voor mij!
    En uw foto's zijn echt om bij weg te dromen :D

    Ilona
    www.artthisisart.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Supermooi foto's! Ik ben ze nog volop aan het testen, maar de eerste indruk is idd goed! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig