6 april 2016

L'Oréal Nude Magique Cushion

L'Oréal Nude Magique Cushion in 01 Porcelain

Cushion everything! De cushion trend is al een tijdje aan het overwaaien vanuit Azië en langzaam maar zeker worden ook wij adept. Het principe is dat het beautyproduct in kwestie niet in een glazen of plastiek flacon zit, maar er een kussentje wordt geïmpregneerd en eigenlijk meteen good to go is.

L'Oréal Nude Magique Cushion is de zeer toegankelijke (want: gewoon in de drogisterij) en vrij betaalbare versie van een cushion foundation. Niet doorslaggevend, doch evenmin onbelangrijk: de geweldige verpakking!

L'Oréal Nude Magique Cushion in 01 Porcelain

L'Oréal Nude Magique Cushion in 01 Porcelain

L'Oréal Nude Magique Cushion in 01 Porcelain

Check de girly roze verpakking: als je het deksel opent, zie je de ingebouwde spiegel en de applicator. Er rest dan nog een extra tussendeksel dat de houdbaarheid van het foundationkussen optimaliseert en beschermt tegen uitdroging.

Het kussen is superzacht en is perfect in staat om de foundation 'vers' te houden. De foundation zelf is, zoal je wel kan raden, vrij vloeibaar. Dixit L'Oréal zijn de pigmenten gecoat met zuiver water zodat de foundation je huid optimaal hydrateert en verfrist. Er zit bovendien een goede SPF 25 in.

De dekking is licht, luchtig en naturel, maar je kan er zelf wel een beetje mee spelen, naargelang de applicatie. Op zich is er met de bijgeleverde applicator niets mis en heb ik de foundation daar ook mee getest - afhankelijk van hoe je tapt (licht of wat steviger), krijg je een superlichte of iets meer dekkende finish. Ik vind hem vooral handig voor on the go, want thuis ben ik nogal van de kwasten, dus haal ik steeds mijn Bobbi Brown Expert Face Brush boven. Die applicator kan je trouwens wel wassen, voor wie bedenkingen had bij de hygiënische aspecten ervan.

L'Oréal Nude Magique Cushion in 01 Porcelain

De Nude Magique Cushion foundation heeft voor mij een lichte dekking. Ik kan twee dunne laagjes aanbrengen en dat geeft dan bovenstaand resultaat. Ik draag enkel concealer onder mijn ogen, niet op de rest van mijn gezicht. Je ziet nog wel de eigen huidtextuur en sproetjes, maar alles ziet er gewoon iets beter en veel frisser en gezonder uit dan zonder foundation. Voor een 'live' ervaring: ik draag hem ook in mijn laatste filmpje. Het is absoluut een aangename textuur en voelt inderdaad fris aan bij het aanbrengen. Omdat ik een gemengde huid heb, poeder ik de foundation wel (zoals steeds!) af, dat helpt bij de houdbaarheid, al neemt het wel ietsje van de glans en het dewy effect weg.

Eigenlijk behoudt deze foundation de hele dag lang dat gezonde, frisse effect. Het blijft uiteraard een lichte dekking, maar wat er op mijn gezicht ligt, blijft op zich best goed liggen. Ik zou zeggen dat ik er een 8-tal uur houdbaarheid uit haal, wat netjes is. Daarna merk ik wel dat de foundation her en der verdwenen is en ook mijn blush en bronzer beginnen het dan op te geven. Het handige aan de Nude Magique Cushion is natuurlijk dat je hem gewoon in je handtas kan gooien en on the go kan bijwerken voor een instant fris effect.

Er zijn bij ons zeven kleuren te koop - ik koos voorzichtigheidshalve voor de lichtste, 01 Porcelain, en dat bleek de juiste keuze! De kleur blendt goed uit, matcht met mijn gezicht en nek en de kleur houdt ook gewoon stand zonder te oxideren. Ik heb wel de indruk dat de kleuren misschien ietsje donker(der) uitvallen en al met al is de kleurenselectie niet extreem ruim, dus zoek online zeker naar swatches voor je naar de winkel gaat.

L'Oréal Nude Magique Cushion in 01 Porcelain / 03 Vanilla / 04 Rose Vanilla / 06 Rose Beige / 07 Golden Beige / 09 Beige / 11 Golden Amber - 14,6 g voor € 17,99

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

14 opmerkingen

  1. Ik heb er ook zo eentje, inderdaad heel handig en makkelijk in gebruik. Maar deze dekt toch niet voldoende zoals een andere foundation zou doen. Maar de toffe verpakking maakt natuurlijk veel goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De verpakking is voor mij ook een pluspunt :-) En inderdaad, een lichte dekking, dus was voor mij ook wat minder dekking dan mijn andere foundations.

      Verwijderen
  2. Deze wil ik ook nog graag eens testen, lijkt me wel handig om mee te nemen!
    Geeft een mooi effect bij jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb er ook één en ik ben ook fan :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Reacties
    1. Ja, klopt, ik heb gezien dat Yves Rocher er ook eentje heeft uitgebracht!

      Verwijderen
  5. Overal zie je nu cushion foundations, misschien moet ik ze ook maar eens uitproberen. Mooie look trouwens

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb hem ook en ben er ook tevreden over. Zeker als je houdt van een natuurlijke dekking en uitstraling. Plus die glow is erg mooi al moet ik wel een beetje oppassen met mijn gemengde huid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het ook een gemengde huid en begrijp wat je bedoelt. Is ook waarom ik mijn foundation altijd afpoeder :-)

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig