21 september 2016

Caudalie scrubs & limited edition Eau de Beauté

Caudalie scrubs

Vorig jaar dweepte ik nog met de nieuwe Caudalie maskers - en de liefde was wederzijds. Ik werd dan ook eens zo enthousiast van het duo scrubs dat in de badkamer belandde.

In ware Caudalie-stijl en met een mooie houten dop richt het duo zich op de perfecte reiniging. Elke verzorging wordt namelijk eens zo effectief als je huid vooraf goed gereinigd en geëxfolieerd is - lijkt me een win-winsituatie. De twee crèmeformules zijn voor 97% van natuurlijke oorsprong en halen dat laagje dode huidcellen van je gezicht. De werking is simpel: de huid natmaken, een beetje van de crème in cirkelende bewegingen inmasseren en dan goed uitspoelen en het resultaat bewonderen. Eenvoudig, gemakkelijk, betaalbaar en toch effectief, zo hebben we het graag.

Zacht of hard, dat is dan nog de vraag. De witte tube Caudalie Gentle Buffing Cream doet het zachtjes aan voor de overwegend gevoelige huid. Met een textuur die duidelijk de meer romige en zachte is van de twee, bevat deze scrub natuurlijke en exfoliërende micro-jojobabolletjes die zijn ingekapseld in een basis van voedende druivenolie en verzachtende acaciahoning. De formule is zacht, maar effectief en ruikt naar lavendel met een frisse citrustoets.

Voor wie het wat meer mag zijn - en dan vooral de gemengde tot vette huid - zal de groene tube Caudalie Deep Cleansing Exfoliator soelaas brengen. Hier zijn de microkorrels van maïs, kiest Caudalie voor hydraterend druivenvruchtvlees in plaats van olie en is er een geurbasis van verfrissende menthol en pompelmoes. De microkorrels zijn niet noodzakelijk groter of grover, maar misschien wat talrijker aanwezig, waardoor het ook iets meer geschikt is voor de gemengde tot vette huid. Nochtans is ook deze variant eerder zacht te noemen, in de zin dat het de huid niet uitdroogt of agressief behandelt.

Jason Wu Caudalie Eau de Beauté

Jason Wu for Caudalie, dat levert een prachtig gestileerd flesje Eau de Beauté op. Het flesje zelf is uiteraard limited edition, de inhoud is dat niet. Het Eau de Beauté is backstage al jarenlang groot favoriet op de defilés: als beauty elixir is het een waar genot om te gebruiken tijdens en na de make-up. Ook Jason Wu noemt zich adept en steekt ten aanzien van zijn visagisten de lofzang af over dit heerlijk goedje. Het is overigens niet de eerste keer dat Caudalie een ontwerper weet te strikken uit liefde voor de Eau de Beauté, ook L'Wren Scott ging hem enkele jaren geleden voor - review!

Dit schattige formaatje Eau de Beauté past perfect in de hand-, weekend- of reistas en brengt de geneugten van het schoonheidswatertje tot in de verste uithoeken van de wereld. De natuurlijke ingrediënten staan nog steeds garant voor verfrissing en een mentale oppepper. Eau de Beauté bevat hydraterende druivenpulpextract, verzachtende benzoë, regenererende mirre, zuiverende rozemarijn, kalmerende melisse, stimulerende pepermunt, verzachtende oranjebloesem en roos - allemaal goeds om de huid te doen stralen. Soms gebruik ik hem als toner in mijn verzorging, dan weer als oppepper na een lange werkdag en regelmatig als extra 'oumph' na de make-up.

Vergeet niet even met het flesje te schudden: zo vermengen de essentiële oliën zich met de rest van de ingrediënten - sluit de ogen en geniet van de fijne nevel.

Caudalie scrubs - 75 ml voor € 22,00
Caudalie Eau de Beauté - 30 / 100 ml voor € 12,80 / 37,00
Verkrijgbaar bij de para(farmacie) en online

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

  1. De Jason Wu-verpakking is zo mooi! De scrubs klinken ook super. Fijn dat Caudalie twee aparte formules ontwikkeld heeft voor verschillende huidtypes :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze doen regelmatig eens zo'n LE verpakking, is toch altijd mooi.

      Verwijderen
  2. Ik ben ook echt van beide fan, Caudalie is zoooo'n fijn merk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig, die nieuwe verpakking! De scrubs ken ik nog niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kende ze ook nog niet! Is (ver)nieuw(d), maar ik had ze dus nog nooit gezien.

      Verwijderen
  4. Ik hou van Caudalie an sich. Deze peelings klinken dan ook als muziek in mijn oren!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig