19 september 2016

Makeup snapshot: Maybelline Lash Sensational Luscious mascara

Maybelline Lash Sensational Luscious mascara

Mijn makeup snapshot focust zich deze keer op de Maybelline Lash Sensational Luscious mascara. Meestal doet Maybelline het zeer goed op vlak van mascara's, maar met deze Lash Sensational Lushious is de liefde toch wat koeler.

Het is trouwens vrij gemakkelijk om te zien welke producten ik het vaakst en liefst gebruik, lol. Hashtag-zoek-de-pan-porn. Inmiddels is het flesje Estée Lauder Double Wear foundation op en vervangen door een splinternieuw exemplaar. Ik gebruik heel het jaar door dezelfde kleur, Desert Beige. Ik weet niet hoe het komt, maar die kleur wérkt gewoon voor mij.

Ook de Too Faced Shadow Insurance oogprimer heeft na twee jaar het beste van zichzelf gegeven. Blijft mijn absolute favoriete primer, zeker in combinatie met MAC Paint Pot in Painterly, maar voorlopig doe ik verder met wat ik nog in mijn stash heb. Op 't moment is dat de Lorac Eye Primer - deftig, maar kan niet tippen aan mijn Too Faced chouchou. Bij een volgende NYC-trip sla ik hem weer in!

Zeker het vermelden waard: de mooie Sisley L'Orchidée blush - oorspronkelijk limited edition, maar hij zit nu toch alweer enkele jaartjes in het vaste assortiment. Volgens mij de duurste blush die ik ooit kocht, maar gelukkig wel ook een whopping 15 gram - waar voor je geld, heet zoiets.

Maybelline Lash Sensational Luscious mascara

Maar bon, op naar de mascara. De opvolger van de immens populaire Lash Sensational mascara gaat de 'luscious' tour op met een mascaraformule die werd gepimpt met saffloer-, argan- en rozenbottelolie en dus een extra verzorgende touch meekrijgt. Het borsteltje is gemaakt van plastiek en werd gegoten in een kegelvorm. Onderaan, aan de bredere basis, zitten kleine reservoirtjes waar de mascara in kan blijven hangen en rondom zitten dan kleine spikes die je wimpers van elkaar scheiden.

De formule is nogal aan de natte kant en dat maakt het voor mij minder makkelijk werken. Mijn wimpers zijn vrij fijn en ze lijken nogal snel te 'verdrinken' in de hoeveelheid product. In plaats van het multiplying oftewel vermenigvuldigende effect dat deze mascara belooft, is het gevaar van spikey, piekerige wimpers niet veraf en zie ik eerder lengte dan volume. Ik denk dat hij beter presteert als je al iets dikkere wimpers hebt van jezelf en dat dan de piekjes op de mascaraborstel ook effectief ergens aan kunnen hechten.

Ondanks de toegevoegde oliën, blijft de Lash Sensational Lushious mascara echter wel zitten als een huis. Ik kan zonder risico een hele dag rondlopen en 's avonds hangt deze mascara nog steeds als nieuw aan mijn wimpers. Keerzijde van de medaille: het is een hels werkje om de mascara te verwijderen! Zelfs mijn o zo geliefde Philosophy Purity moest verstek laten gaan - dit spul heeft een waterproof oliebasis nodig om ook maar het minste beetje te bougeren. Dat vond ik dan weer minder lief voor mijn wimpers, want ik moest verdikke veel moeite doen om ze make-upvrij te krijgen. Geen overdonderend succes, helaas. Andere ervaringen?

Maybelline Lash Sensational Luscious mascara - 9,5 ml voor € 11,99

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

12 opmerkingen

  1. Ik zie een aantal producten die ik ook wel zou willen, mooi hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is inderdaad wel jammer. Ik dacht ook eerst van hm, olie, nice! En normaal gezien zou hij dan toch ook met een olie los moeten komen?

    Heb je al geprobeerd met kokos(keuken)olie?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, met olie lukt het beter, maar dan nog moet ik echt in mijn wimpers zitten wroeten (masseren) om de mascara te verwijderen. 't Is echt straf spul! Nochtans is de mascara niet waterproof.

      Verwijderen
  3. Die blush, zo mooi! En Hourglass <3 Pas mijn eerste palette gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, eerste kennismaking met Hourglass, dan? Vind het heerlijke producten, jammer dat ze niet bij ons te koop zijn (alhoewel... ik zou me dan arm shoppen, haha)

      Verwijderen
  4. Die Sisley blush is een van mijn favorietjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie producten, die blush is inderdaad een beauty <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De mooie print heeft er vast en zeker iets mee te maken ;-)

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig