10 oktober 2016

Makeup look: Givenchy Prisme Quatuor

Givenchy makeup

De make-up look van vandaag focust zich op Givenchy - ik werk met een neutraal oogschaduwpalet en swatch ook een zilveren liner uit de Superstellar collectie, die overigens al sinds augustus in de winkel ligt!

Givenchy was er dus als de kippen bij: in het midden van de zomer kwam de herfstcollectie al in de schappen te liggen. Van snelle starters gesproken - al is dat ook gewoon een eigenschap van de supervrouwen die Nicholas Degennes deze keer bij de creatie van de collectie in gedachten had. En zijn we niet allemaal een beetje supervrouw als we werk, huishouden en ons sociaal leven proberen te balanceren?

Givenchy Liner Vinyl N° 3 Heroic Silver

In de Superstellar collectie zitten twee eyeliners, in werkelijke super hero kleuren zoals zilver en blauw. De Givenchy Liner Vinyl zit in een strakke, vierkante huls met een heel fijn kwastje. Het is geen vilten punt, maar een echt kwastje dat toch heel precies werkt. Als je dat niet gewend bent, vergt het zetten van een strakke lijn wel wat oefening. Maar als accentje op de ogen, te traceren boven of op je gewone eyeliner, lijkt me dat perfect te doen. De zilveren Heroic Silver is een en al glans, het is een zilver met een bijna parelmoer finish en zeker en vast een eyecatcher. Het is echter ook nog vrij 'veilig', voor wie wil experimenteren met een avondlook maar niet per se van het betreden pad wil afwijken. Heroic Silver is limited edition!

Givenchy Prisme Quatuor 9 Delicate

Givenchy Prisme Quatuor 9 Delicate

Het Givenchy Prisme Quatuor oogschaduwpalet daarentegen behoort tot de vaste collectie van Givenchy en is heel het jaar door te krijgen. Zo op het eerste zicht is 9 Delicate het perfecte everyday palet voor de echte neutral lover aka me!

Delicate is een palet met licht warme ondertonen, maar niet té warm. De kleuren neigen nog naar het neutrale, en hebben gelukkig geen al te rode ondertoon, want dan zou het minder mijn ding zijn. Linksboven krijg je een donkerbruine kleur met een satijnmatte finish. Deze kleur gebruik ik graag in de buitenste ooghoek en onder mijn ogen bovenop een oogpotlood. Rechts daarvan is er een medium goudbruin met een licht warme ondertoon. Ik gebruik deze om mijn arcadeboog uit te diepen. Linksonder vind je een lichtbruine kleur die ik als transitiekleur gebruik, net boven mijn arcadeboog om wat extra schaduw te creëren op mijn (over)hangende oogleden. Tot slot is er nog een licht ivoor met matte finish, perfect als neutrale highlighter onder de wenkbrauw.



De oogschaduw voelt zacht aan maar is heel stevig geperst - het voordeel daarvan is dat je niet te veel fallout krijgt onder de ogen en dat het palet volgens mij perfect is voor wie graag met een hele lichte en matte no makeup, makeup look door het leven gaat. Wie graag een meer gepimenteerde look draagt, zal echter wat meer moeite moeten doen en meerdere laagjes moeten aanbrengen. Ik ben er in geslaagd om iets te creëren dat voor mij werkt, maar ik heb er beduidend langer over gedaan dan anders en telkens laagje per laagje opgebouwd om de gewenste intensiteit op de oogleden te krijgen. Een goede primer en oogschaduwbasis is dus een must om de pigmentatie en blendbaarheid op punt te stellen en dat maakt dit Prisme Quatuor een twijfelgeval. Andere ervaringen?

Givenchy make-up - exclusief bij Ici Paris XL
Liner Vinyl in N° 3 Heroic Silver - 3 ml voor € 32,00
Prisme Quatuor in 9 Delicate - 4 x 1 g voor € 40,18

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

11 opmerkingen

  1. Oh mooie eyeliner! Ik heb de blauwe, echt ook zo'n mooie kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat de pigmentatie van het oogschaduwpalette niet zo goed is, dat zou je toch verwachten van een merk als Givenchy. De zilveren eyeliner daarentegen lijkt me super, ideaal voor de feestdagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel basic, maar op zich is daar niks mis mee natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie kleuren, alleen valt de pigmentatie wel wat tegen ja!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, het is maar net wat je zoekt, hè. Ik was wel blij dat ik de intensiteit kon opbouwen, want ik heb dat wel graag.

      Verwijderen
  5. Mooie look... ;-) Givenchy is ook één van m'n favorieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie look heb je gemaakt, helemaal jouw kleuren! Ik heb de eyeliner ook, ga hem binnenkort zeker eens op mijn ogen uitproberen, maar is toch een beetje uit mijn comfortzone ;)

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig