2 januari 2017

Darphin Lumière Essentielle

Darphin Lumière Essentielle

Toen ik in oktober het prachtige Darphin event binnenstapte, waande ik mij in een sprookje. Denk: magnifiek aangekleed, een aroma-DJ, handmassages, een echte Darphin-apotheek en lekkere hapjes. Ik vlogde er ook een stukje over en het is zeker de moeite om het te (her)bekijken als je even mee wilt genieten van de sfeer.

Het was niet enkel een algemene kennismaking met de expertise achter Darphin, ook werden er twee nieuwe producten voorgesteld onder de naam Darphin Lumière Essentielle.

Darphin staat voor het Parijse geheim voor een mooie huid. Het merk werkt al sedert 1958 met kostbare en krachtige plantaardige ingrediënten en gelooft dat huid-definiërende massagetechnieken de opname van de natuurlijke ingrediënten in de huid verbeteren, wat vanzelfsprekend een unieke schoonheidservaring oplevert. Omwille van de expertise kan je Darphin enkel krijgen bij (online) apotheken.

Met het nieuwe jaar in de startblokken, snakt mijn huid naar wat meer licht en energie. Het blijft echter nog even wachten op de lente, dus brengen de twee Lumière Essentielle producten alvast een beetje helderheid in mijn leven. De lijn bestaat uit een helder serum en een zachte gel-crème die volop gaan voor hydratatie, plumping en éclat, met een krachtige combi van verfijnde plantaardige ingrediënten die de doffe huid moet doen verdwijnen.

In beide producten vind je een blend van zeven essentiële oliën met een aangenaam aroma en een verhelderende werking: mandarijn-, sinaasappel-, neroli-, rozen, ylang-ylang-, cederhout- en gemberolie.

Darphin Lumière Essentielle

Darphin Lumière Essentielle

Het Darphin Lumière Essentielle Illuminating Oil Serum is eigenlijk een twee-in-een: enerzijds biedt het serum een frisse en ultralichte verzorging, anderzijds een comfortabele en voedende olie. Het lichte, kristallijn serum bevat versterkende, hydraterende (hyaluronzuur!) en huidvernieuwende ingrediënten die de dofheid van je huid verjagen en intens hydrateren. De oliecomponent drijft tussen het serum en bestaat uit maar liefst 7000 ingekapselde microparels met een blend van de zeven hogergenoemde essentiële oliën. Dit gedeelte van het serum verheldert en revitaliseert de huid.

Pas wanneer je het serum omhoog pompt, vermengen de twee vloeistoffen zich en krijg je een aangename olie die verrassend genoeg zo fris en licht als water aanvoelt en onmiddellijk in de huid trekt zonder vettig of plakkerig gevoel. In volledige Darphin-traditie wrijf je alles zachtjes in op gezicht, hals en décolleté, gevolgd door een drukmassage met de handpalmen op de wangen, voorhoofd en kin en een tokkelende massage met de vingertoppen.

Fijn: je krijgt vrijwel onmiddellijk een zichtbaar resultaat, met name een huid die er meteen gehydrateerd, helderder en stralender uitziet. Door de olie te vermengen met een waterachtige substantie, creëert Darphin een emulsie die direct door de huid wordt opgenomen en heel aangenaam aanvoelt, ook voor mijn gemengde huid.

Darphin Lumière Essentielle

Ook de Darphin Lumière Essentielle Illuminating Oil Gel-Cream heeft dezelfde twee componenten: enerzijds een melange van de verhelderende essentiële oliën, anderzijds een superzachte gel-crème met versterkende, hydraterende en huidvernieuwende ingrediënten die de huid intens hydrateren en de huidbarrière versterken en beschermen.

In de pot zit een gel-crème, maar dat duurt niet lang. Van zodra je dit begint in te smeren - alweer met dezelfde Darphin massagetechniek! - transformeert de gel-crème naar een lichte olie. Uiteindelijk krijg je het gemak van een lichte gel-crème met het comfort van een olie die je huid goed voedt en voor een onmiddellijke éclat zorgt. Het licht weerkaatst ineens veel meer van je huid en die natuurlijke glow geeft een fris en verzorgd resultaat.

Voor mij weerspiegelt Lumière Essentielle een beetje the best of both worlds en is het eveneens een mooie introductie in de wereld van Darphin, een merk dat gekend staat om zijn essentiële oliën. Voor wie een beetje terughoudend is om een pure olie op het gezicht te smeren, is Lumière Essentielle de perfecte metgezel omdat je de voordelen van essentiële olie kunt ervaren op een iets 'toegankelijkere' manier, net omdat de olie verwerkt is in enerzijds een serum en anderzijds een gel-crème. Het Illuminating Oil Serum draagt absoluut mijn voorkeur weg, net omdat je je huid daarmee een intense hydratatieboost cadeau doet, ongeacht welke crème je naderhand nog smeert. De Illuminating Oil Gel-Cream kan op bepaalde dagen voor mijn gemengde huid net wat té glowy zijn, maar lijkt me dan weer een perfecte dagdagelijkse compagnon voor een drogere tot normale huid.

Darphin Lumière Essentielle Illuminating Oil Serum - 30 ml voor 59,00
Darphin Lumière Essentielle Illuminating Oil Gel-Cream - 50 ml voor € 49,00
Verkrijgbaar bij de apotheek

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

  1. Dat serum lijkt me wel heel speciaal zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die crème ziet er heel creamy uit, heerlijk!
    Liefs,
    Yara

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, al die oliën erin, te gek <3 Hij klinkt erg fijn - zeker voor mijn huid, die momenteel schreeuwt om een hydratatie boost.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je huid schreeuwt om hydratatie, kan dit best de oplossing zijn!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig