3 maart 2017

Bourjois Healthy Mix Anti-Fatigue foundation & concealer

Bourjois Healthy Mix foundation

Van een relaunch gesproken! Enkele jaren terug dé hype in beautyblogland en voor de liefhebbers tot de dag van vandaag een vaste waarde onder de budgetfoundations: Bourjois Healthy Mix.

Ruim 7 jaar later werd de frisse foundation met het gezonde en naturelle effect aangevuld met een anti-vermoeidheidsformule met een vitaminebommetje C, E en B5. Et voilà, improved & updated in 2017: Bourjois Healthy Mix Anti-Fatigue foundation en concealer

De naam zegt het allemaal: deze foundation laatje huid er heel gezond en fris uitzien en geeft op z'n minst de indruk dat je volledig uitgerust en relaxed de wereld aankan. De formule ligt in dezelfde lijn en voelt superlicht en fris aan. Verwacht je dus niet aan een full coverage dekking, wel aan een naturelle dekking die als het ware één wordt met je huid.

Idem dito voor de concealer! De formule is vederlicht en in dat opzicht minder heavy duty dan mijn andere concealers. Maar het werkt wonderwel! De luchtige textuur laat zich haarfijn blenden op en rond de oogcontouren zonder die zone te verzwaren of lijntjes te accentueren en geeft, dankzij lichtreflecterende pigmenten, als het ware meteen een frisse blik.

Bourjois Healthy Mix concealer

Bourjois Healthy Mix
Bourjois Healthy Mix foundation in 52 Vanilla / Healthy Mix concealer in 51 Clair/Light

De verpakkingen van de Healthy Mix Anti-Fatige foundation en concealer zijn met deze relaunch ook meer op elkaar afgestemd. De foundation zit nog steeds in een pompflacon, maar tegenwoordig is 'ie vierkant in plaats van rond. Het pompje werkt prima en is voor mij een echte meerwaarde want er zijn zat duurdere foundations die zonder pompje worden verkocht - I'm looking at you, Estée Lauder en Nars! - en dat werkt nu eenmaal ongelukjes in de hand. Een pompje helpt doseren en is ook gewoon netter om mee te werken dus ik ben altijd blij wanneer merken dit standaard bij de verpakking voorzien.

Met de herlancering werd de kleurenselectie van de foundation een beetje uitgebreid. Intussen zijn er negen tinten te koop met drie toegevoegde extra's aan de line-up: eentje voor de hele lichte huidjes, 50 Rose Ivory, en twee voor de donkere huid, 57 Bronze en 58 Caramel.

De concealer zat volgens mij voorheen in een zachte tube, intussen werd hij ge-upgrade naar een vierkante flacon met sponsapplicator en zijn er drie kleuren: 51 Light, 52 Medium en 53 Dark.

Bourjois Healthy Mix

Bourjois Healthy Mix

Voor zowel de foundation als concealer heb ik een absoluut fijne match! Ik draag de Healthy Mix Anti-Fatigue foundation in 52 Vanilla en voor de Healthy Mix Anti-Fatigue concealer ga ik een tintje lichter, naar 51 Clair/Light.

Zelfs met mijn full face make-up (poeder, bronzer, blush, highlighter) vind ik dat het frisse en naturelle effect van de foundation werkelijk naar de voorgrond treedt, zonder dat het overdreven opvalt dat ik foundation draag. Ik heb foundations die meer dekken maar die vaak ook een pak matter ogen. De lichte tot medium dekking van de Healthy Mix foundation verbergt niet alles - dat maakt het ook net zo fris en natuurlijk! - maar doet het allerminst slecht op vlak van roodheid en oneffenheden. Ik draag ook hier, uitgezonderd onder de ogen, geen extra concealer op mijn gezicht. Ik was nog best onder de indruk van zijn houdbaarheid. Ik had, mede door de lichte textuur, niet verwacht dat de foundation het een hele dag zou uithouden, maar hij doet dat niet slecht! Het is niet de foundation die ik zou kiezen voor een marathon, maar voor mijn standaard werkdagen leent hij zich perfect.

Ik denk dat Bourjois Healthy Mix met deze relaunch wel eens een tweede jeugd zou kunnen beleven! Dit zijn twee budgettoppertjes - absoluut fijne producten die zich zonder meer kunnen meten met duurdere varianten en die dan ook nog eens fijn geprijsd blijken te zijn.

Bourjois Healthy Mix Anti-Fatigue foundation - € 14,99
Bourjois Healthy Mix Anti-Fatigue concealer - € 10,99

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

  1. Ik droeg die vroeger echt bijna dagelijks, ben door veel flacons gegaan! Maar de laatste jaren ben ik vanalles gaan testen (#bloggerproblems), en ondertussen zit ik al zo'n jaartje in een liefdesaffaire met een foundation van NARS. Maar ik denk wel dat ik voor deze zomer opnieuw een flesje Healthy Mix ga halen. Uit nostalgie, maar ook omdat het echt een fijne foundation is <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hèhè, die bloggerproblems-hashtag ken ik precies :D Blijft echt wel een goede foundation, dus je gaat er geen spijt van hebben dat je terug naar de Healthy Mix gaat.

      Verwijderen
  2. Ik heb ze ook gekocht toen ik ze zag bij Kruidvat. Brings back memories! De kleuren die in mijn Kruidvat (Antwerpen Grand Bazaar) worden aangeboden zijn toch wel weer gelimiteerd, hoor. Of misschien waren er al kleuren uitverkocht? Hoe dan ook, goed dat ze het gamma hebben uitgebreid, hopelijk wordt het door de winkels ingekocht. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zal misschien van winkel tot winkel afhangen wat er beschikbaar is? Ik hoop dat het volledige assortiment er snel staat!

      Verwijderen
  3. Oh, ben ik nu echt benieuwd naar. Ik heb hem nog niet geprobeerd in het verleden denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij is fijn! Echt een goede foundation én dan nog eens budgetvriendelijk.

      Verwijderen
  4. Voor mij blijft deze mijn favoriete budget foundation! Ik ben alvast benieuwd naar de uitgebreide kleurkeuze en vind de nieuwe flacon is erg mooi

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig