7 mei 2017

JOICO Blonde Life

Joico Blonde Life

Met een slogan als 'the JOI of healthy hair' weet je meteen waar je bij JOICO aan toe bent. Mijn kapster introduceerde mij bijna twee decennia (!) geleden tot het gamma en ik wist meteen: this is good stuff. Mijn persoonlijke aanraders, tried and tested: de volledige K-Pak lijn, perfect voor beschadigd haar, met onder andere deze Reconstructor - aka five minute miracle - en de fantastische Body Luxe Root Lift, een mousse die je haar volume geeft van bij de wortels uit.

Het JOICO Blonde Life gamma is de laatste nieuwe ontwikkeling en is - needless to say - specifiek gericht op (ge)blond(eerd) haar, dat een aantal 'blonde battles' moet zien te overwinnen, zoals het ontstaan van een gelige of koperachtige gloed, verkleuring en vervaging van de highlights of verf en meer algemeen is blond behandeld haar ook gewoon sneller beschadigd en heeft het wat meer liefde nodig.

Het Blonde Life gamma bevat daarvoor een aantal fijne ingrediënten:
  • arginine: maakt het haar sterker en helpt beschadiging voorkomen;
  • tamanu-olie: olie uit Zuidoost-Azië, vol essentiële vetzuren, omega 6 en 9, die het haar laat glanzen, de kleur beschermt en broos haar helpt tegengaan;
  • monoï-olie: heerlijk exotisch, met een blend van kokosolie en Tahitiaans gardenia-extract en eveneens rijk aan essentiële vetzuren. Laat het haar glanzen, beschermt tegen beschadiging en houdt pluis in bedwang;
  • natuurlijke detoxifiers: neutraliseren chloor en bepaalde mineralen, die anders zouden zorgen voor gele en koperkleurige tinten;
  • Bio-Advanced Peptide Complex: een exclusief JOICO-brouwseltje, gemaakt van haaridentieke keratine die het haar van binnen uit herstelt door zich te hechten aan de beschadigde delen en een brugfunctie te vormen tussen de eigen keratine.

Joico Blonde Life

Ik combineer steeds twee van de drie producten: de shampoo met de conditioner, of de shampoo met het masker. De Blonde Life Brightening Shampoo is dus steeds de eerste stap, want mijn haar moet natuurlijk wel proper worden - duh. De sulfaatvrije shampoo reinigt je haar in alle zachtheid - en meteen goed, want ik merk dat ik in verhouding tot andere merken véél minder shampoo nodig heb om mijn haar proper te krijgen. De anionische (negatief geladen) moleculen in de shampoo interageren met vuil- en oliedeeltjes, zuigen ze in een bubbelachtige cocon en spoelen dan samen met het vuil weg. Dat doet me een beetje denken aan hoe een micellair water werkt met make-up, nee?

Misschien daarom dat mijn haar heel proper, maar niet gestript aanvoelt. De voedingsrijke tamanu- en monoï-oliën in de shampoo hydrateren het haar en gaan frizz tegen, geven je haar terug een mooie glans en helpen om diepgele of koperen tinten uit het haar te verbannen. Bij een shampoo voor blond haar denk je misschien snel aan een paarse shampoo, maar deze Blonde Life shampoo is 'gewoon' gekleurd.

Meestal volg ik dan met de Blonde Life Brightening Conditioner. Deze heeft een lichte, lotionachtige textuur die het haar verzorgt met de intensiteit van een serum, maar niet verzwaart. Een noodzaak voor mij, omdat ik enerzijds de knopen in mijn haar wil ontwarren, maar anderzijds mijn fijne haren niet wil verstikken met een te zwaar product.

Hier komen het JOICO Bio-Advanced Peptide Complex en de arginine kijken, tesamen met nog meer tamanu- en monoï-oliën. Ook hier: less is more en met een beetje kom je al een heel eind. Goed verdelen, een minuutje laten inwerken en dan uitspoelen.

Een keertje per week skip ik de conditioner en ga ik voor het straffere spul: het Blonde Life Brightening Masque. Als je haar sneller dof of gelig wordt, kan je het masker zelfs twee tot drie keer per week gebruiken, maar dat vond ik zelf niet nodig.

Het Brightening Masque laat je iets langer inwerken dan de conditioner, zo'n drie à vijf minuutjes. Qua formule blijft het even licht en luchtig, maar het masker werkt intenser en nog meer in op het wegwerken van chloor en mineralen die anders de glans en lichtheid uit je haar halen.

Het verschil met de K-Pak-lijn ligt er voor mij in dat het Blonde Life-gamma zijn krachten verdeelt tussen het herstellen en hydrateren enerzijds en het optimaliseren van de blonde kleur anderzijds, daar waar de K-Pak-producten toch nog net ietsje sterker zijn in het herstellen en beschermen van beschadigd haar, zonder onderscheid te maken in haarkleur. Maar wat ze doen, dat doen ze méér dan goed! Voor het Blonde Life-gamma betekent dit dat mijn haar in alle zachtheid wordt gereinigd, dat ik na het wassen mijn haar vlotjes kan doorkammen en dat na het föhnen mijn haar er gehydrateerd, glanzend en gezond uit ziet. Zonder dat je de Blonde Life-lijn mag verwarren met een kleuring of toner, vind ik wel dat mijn highlights hun kleur, intensiteit en levendigheid langer behouden en de 'aftakeling' van de kleur wordt uitgesteld.

Voor mij blijft JOICO, ook na al die jaren, nog steeds mijn absolute chouchou op vlak van haar verzorging omdat ik er op alle fronten mijn favoriete producten kan terugvinden. Mijn haar voelt en ziet er altijd goed en gezond uit wanneer ik met JOICO werk en ik vertrouw het merk en hun expertise ook volledig. Als professioneel merk kan je er wel enkel voor terecht bij kappers of bij gespecialiseerde (online) winkels en liggen de prijzen er grofweg tussen de 20 en 30 euro, afhankelijk van het product en de lijn. Het loont echter wel om even rond te kijken, want grotere webshops geven regelmatig promoties waarmee je iets van de prijs kan doen.

JOICO Blonde Life
Brightening Shampoo - 300 ml
Brightening Conditioner - 250 ml
Brightening Masque - 150 ml

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

7 opmerkingen

  1. Ik ben ook al jaren trouwe fan van Joico! Vooral de K-Pak-lijn vind ik super. De laatste tijd wissel ik ook al eens af met de Body Luxe-lijn, ook fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met beide lijnen heb ik echt al heel goede ervaringen gehad! Super dat je ook fan bent!

      Verwijderen
  2. Ik blijf dit een heel fijn merk vinden ik had altijd eerst de rode variant!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah, de lijn voor gekleurd haar heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar zal zeker en vast ook erg fijn zijn!

      Verwijderen
  3. Kan je een tip geven van zo'n online winkel waar het blonde-life gamma te koop is?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij Beauty Bay staan ze nu het goedkoopst - verzendt vanuit het Verenigd Koninkrijk, dus geen importkosten (voorlopig nog, nu de Brexit nog niet definitief is, haha). En ook op Lookfantastic (ook VK) kan je ze terugvinden. In Nederlandse webshops vind ik het gamma nog niet terug, maar dat zal slechts een kwestie van tijd zijn.

      Verwijderen
    2. Dankjewel! :-)

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig