26 februari 2018

Lancôme French Temptation

Lancôme French Temptation

Hier op BeautyLoves hebben we (me, myself and I) een zwak voor de verfijnde Franse patisserie, en dan in het bijzonder de zalige Ladurée-macarons. Ik was dan ook uitermate gecharmeerd door de nieuwe lentecollectie van Lancôme en kon niet wachten om mijn tanden te zetten in Lancôme French Temptation.

Lancôme French Temptation

En French Temptation stelt absoluut niet teleur, want het zit bomvol suikerzoete en hapklare make-up in heerlijke kleuren en appetijtelijke texturen voor nagels, lippen en ogen. Dé ideale lentekick, me dunkt, want ik ben de gure winter zo beu als koude pap. Niemand die je belet om voluit te gaan of net heel selectief voor een of twee pastelaccenten te kiezen.

Lancôme French Temptation

Lancôme Le Vernis 440 Candy Blue

Lancôme Le Vernis 410 Sugar Frost

Zowat de gemakkelijkste manier om kleur te brengen in je leven: nagellak! Ik ga vaak voor een klassieke manicure, maar zelfs als juriste kom ik gemakkelijk weg met een wat meer onconventionele lak. Nagellak is gewoonweg fun en als ik het kleurtje beu ben, herdoe ik op een half uurtje heel mijn manicure. Le Vernis in 440 Candy Blue doet denken aan zo'n ronde, blauwe toverbal waar ik als kind (who am I kidding, ook als volwassene) even zoet mee was. Het is helderder en feller dan een 'simpel' pastelblauw, maar nog net zacht genoeg. Het kwastje van Le Vernis is een en al heerlijke perfectie en brengt de lak zeer vlotjes en netjes aan: vrij breed, toch nog lang en flexibel genoeg en met een vierkante top met afgeronde hoeken. Candy Blue brengt egaal aan, dekt erg mooi met twee laagjes en droogt ook vrij snel. Le Vernis in 410 Sugar Frost is eigenlijk een top coat die je nagellak een laagje poedersuiker geeft, maar dan met superkleine sprinkles en iets grotere hexagonale flakes. Je moet wel een beetje mikken om de sprinkles en flakes op de nagel positioneren en ik ben uiteindelijk twee keer met Sugar Frost over de nagellak gegaan om deze hoeveelheid erop te krijgen.

Lancôme French Temptation

Lancôme French Temptation
Swatches: L'Absolu Rouge in 401 Crunchy Myrtille - Jelly Flower Lip Tint in 01 Rose Jelly Cake - Crunchy Myrtille + Rose Jelly Cake

Twee verrassende lipproducten toch wel. Eerst en vooral een diepe L'Absolu Rouge in de kleur 401 Crunchy Myrtille. Deze L'Absolu Rouge heeft een ingenieus systeem: je klikt bovenaan op de Lancôme-roos, aan de onderzijde komt de lipstick eruit poppen en met een bevredigende 'klik!' kan je hem weer sluiten. Crunchy Myrtille doet die mij in de bullet eerder aan orchideeën dan aan bosbessen denken, máár swatcht minder donker en beduidend sappiger, wat het ineens heel wat draagbaarder maakt. De hydraterende, creamy finish is goed gepigmenteerd en droogt de lippen niet uit. Helemaal juicy wordt het met een laagje van de Jelly Flower Lip Tint erbovenop.

Wat een leuk lipproduct is me dat?! De Jelly Flower Lip Tint in 01 Rose Jelly Cake zit in een heel simpele transparante tube, waardoor je meteen oog hebt voor de delicate rozenblaadjes. Echte rozenblaadjes, trouwens - laat dat even inzinken. Zo wordt deze Rose Jelly Cake zoete kunst op maat, want de hydraterende tint past zich nog een beetje aan aan de eigen huid-pH - bij mij wordt 'ie neon fuchsia en superglossy (maar niet plakkerig).

Lancôme French Temptation

Lancôme French Temptation

Het Eye Sugar Palette zit in een schattig kartonnen doosje en bevat tien poppy pastelkleuren met matte, glanzende en glitterfinish. Het dubbelzijdige kwastje is helemaal in thema, met groene en fuchsia haartjes, maar biedt voor mij geen meerwaarde. Het is zeker niet de bedoeling om alle oogschaduw tegelijk aan te brengen: met een uitgekiende selectie kan je voor een heel draagbare, nude look gaan en hier en daar kan je dan een meer poppy accent leggen.

Lancôme French Temptation

Lancôme French Temptation

De verschillende finishes worden beter zichtbaar in zonlicht, en dan zie je ook meteen de enorm mooie holografische glans van de roze oogschaduw uiterst rechts. De pigmentatie is droog zeker prima, al is er zoals te verwachten een verschil tussen de matte en de glanzende kleuren. Dat is niet abnormaal en heeft meer met de finish te maken dan met de kwaliteit van de oogschaduw an sich.

Ik zie mezelf met gemak grijpen naar de helft van de kleuren in dit palet, zoals het creamy beige, de warme oktertint, het roze glansje en de donkere taupe, maar er zijn evengoed een aantal kleuren bij die toch wel een hele uitdaging vormen. Het Eye Sugar Palette is mijns inziens dan ook geen starterspalet of voor iemand die vooral goede basics wil, maar eerder voor de liefhebbers van kleur of voor wie zijn collectie wil uitbreiden met iets unieks en valt voor de charme van deze limited edition.

Lancôme French Temptation

Lancôme French Temptation
Swatches: Ombre Hypnôse Mini Chubby in 03 Milky Pink - 01 Bleached Flour

In dezelfde lijn liggen deze überschattige mini sticks Ombre Hypnôse Mini Chubby. Dit zijn creamy oogschaduwsticks maar dan in minivorm en ook nog eens in zoete pastelkleurtjes. De kwaliteit is onberispelijk: de creamy formule glijdt zonder de minste stroefheid over je huid en gunt je de nodige tijd om het product in te werken en uit te blenden. Het voelt echt aan als een cream-to-powder textuur, met het gebruiksgemak van een crème en de fluweelachtige touch van een poeder. Deze Ombre Hypnôse mini's draag je op zichzelf of als basis onder oogschaduw. Ze hebben namelijk een enorm goede houdbaarheid waardoor ze met gemak als oogschaduwbasis kunnen fungeren.

Kortom: Lancôme French Temptation biedt een heel menu aan hapklare zoetigheden, allemaal in een prachtig limited edition jasje. Mijn persoonlijke favoriet is (overduidelijk!) de Jelly Flower Lip Tint!

Lancôme French Temptation
Eye Sugar Palette - 7,3 g voor € 65,00
Jelly Flower Lip Tint in 01 Rose Jelly Cake - 3,6 g voor € 30,00
Le Vernis - 10 ml voor € 20,53
Ombre Hypnôse Mini Chubby - 2,8 g voor € 25,00
L'Absolu Rouge lipstick - 3,4 g voor € 35,50
Exclusief verkrijgbaar bij Galeria Inno

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

  1. Wauw....
    Ik gas rennen naar de parfumerie shop want ik ben fan 😍👌

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toverbal... compleet vergeten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hèhè! Ik kan niet weerstaan als ik langs zo'n snoepkraam kom, zou mij ziek eten (en dan echt wel allerlei snoepjes, ik lust ze allemaal!)

      Verwijderen
  3. Lekkere zuurtjes kleurtjes! Ik krijg al water in mijn mond 😋😋
    Ik vind het echt mooi, maar helaas niet voor mij.
    De Jelly Flower Lip Tint + Cake Le Vernis in 440 Candy Blue zijn mijn meest favorieten eruit. Is de Jelly Flower Lip Tint in andere tinten verkrijgbaar?
    Mooie foto's! 😘

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, voor zover ik weet, is de lip tint enkel in deze kleur te krijgen. Maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk :-)

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig