14 december 2015

Dior State of Gold

Dior State of Gold

Elk jaar weer schittert Dior in de kerstperiode en hult het merk zijn producten in een gouden verpakking. Dit jaar heet de kerstcollectie van Dior State of Gold, waarmee ze nog eens in de verf zetten dat dit hun meest luxueuze collectie van het jaar is.

En de verpakkingen mogen er weer zijn! De meeste producten uit de kerstcollectie zitten in een geelgouden, zware verpakking en zijn dus net dat tikkeltje luxueuzer dan de 'gewone' producten. Het oogschaduwpalet daarentegen huist nog steeds in het kenmerkende zwarte doosje - waar overigens niets mis mee is - en valt zo een beetje uit de toon.

Dior State of Gold

Dior State of Gold

Een van de pronkstukken is toch wel de State of Gold Illuminating Pressed Powder in 001 Luxurious Beige (6 g voor ongeveer € 70,00). Hij bestaat ook in een roze variant, maar Luxurious Beige is mooi, niet te warm of te geel en dus ook draagbaar voor de wat koelere types. Het metalen doosje is zwaar en zit in een velours zakje samen met een extra kwastje. Ik vind de chevron print erg leuk gedaan en zoals je ziet, is de overspray niet al te storend. De foto bovenaan is mét overspray, voor de foto onderaan heb ik de overspray volledig weggeveegd. Wat overblijft, is een heel delicaat en subtiel poeder dat je een mooie highlight geeft. Je zou het misschien niet meteen zeggen op basis van de swatch op mijn arm, maar je krijgt hier wel degelijk een mooie gloed van. Luxurious Beige is een van de meest understated highlighters in mijn collectie, maar daarom niet de minst mooie. Ik vind hem juist heel gepast voor wie van een highlighter houdt maar niet per se de discobaltour op wilt en voor wie een highlighter ook gerust deel mag uitmaken van de dagelijkse look. Perfect, want zo kan je dit mooie product op regelmatige basis blijven dragen, het zou zonde zijn om dit na de feesten aan de kant te leggen!

Dior State of Gold

Ook het oogschaduwpalet is voor mij een schot in de roos. De koelere 5 Couleurs State of Gold in 576 Eternal Gold (7,2 g voor ongeveer € 60,00) is perfect afgestemd op mijn wensen: een lichte, glanzende highlighter, een nuderoze kleur die het bewegend ooglid laat glanzen, een medium transitiekleur - voor de gelegenheid eens geen taupe of bruin, maar een mooi grijsgroen dat mij aan salie doet denken - gevolgd door een diepere kleur voor de arcadeboog en een donkere kleur voor de buitenste ooghoeken. Alle kleuren zijn van een goede kwaliteit, enkel de zwarte kleur met de glittertjes levert bij mij een beetje fallout op, maar niets dramatisch. Ik denk dat het vooral door de glitters komt en dat ik dat kan vermijden door een volgende keer de overtollige oogschaduw beter van mijn kwast af te tappen. Eternal Gold kan voor mij perfect de overstap maken van feestpalet naar dagdagelijks palet en dat kan ik erg appreciëren.

Dior State of Gold

Matte lipsticks hebben het afgelopen jaar een ware boost gekend en dus bevat ook State of Gold drie matte exemplaren in een prachtige gouden huls. Diorific Mat in 540 Magique (3,5 g voor ongeveer € 40,00) is een koraalrode lipstick en misschien niet direct wat je zou verwachten in een kerstcollectie. Maar ik vind het juist fijn om een keer een zijsprong te maken van het klassieke kerstrood naar iets anders, een wat frisser rood dat ik - alweer - goed kan doordragen. De matte finish voelt toch nog vrij comfortabel en wat je meteen merkt is dat Magique een heel goede en lange houdbaarheid heeft. Ik moest hem al zowat van mijn arm boenen en hij pakt even goed op mijn lippen. Ideaal om op een kerstetentje te dragen, zo blijft de kleur namelijk heel goed zitten, ook als je wat drinkt of eet.

State of Gold bevat ook vier kleuren van de Diorific Vernis, de schattige bolletjes nagellak die mij een beetje aan kerstballen doe denken. Ik denk dat 227 Gris-Or (12 ml voor ongeveer € 25,00) de meest speciale kleur is van de vier en er met kop en schouders bovenuit steekt. Het is zó'n speciale kleur: een mix van metaalgrijs en goud waar miljoenen glittertjes doorheen lijken geweven en er, afhankelijk van het licht, een roze of groene gloed vanaf komt. Zoals steeds voorziet Dior een zeer handig, breed en plat kwastje waarmee je gemakkelijk kan lakken. Deze Gris-Or lakte netjes en vrijwel streepvrij en de twee laagjes droogden zeer snel.

Dior State of Gold

Even alle swatches op een rij! Uiterst links zie je de Luxurious Beige, gevolgd door de vijf kleuren van het Eternal Gold oogschaduwpalet en tot slot de mooie Diorific Mat in Magique.

Excuses voor het ontbreken van full face foto's, maar ik heb de producten zelf pas sinds zaterdag in huis en wilde toch nog snel een artikel online zetten omdat de kerstcollectie al in de winkel ligt en er misschien last minute nog iets op je kerstwishlist kan belanden. Zit er iets tussen dat jullie aanspreekt?
Share:

13 opmerkingen

  1. Prachtige producten, vooral de highlighter ❤️
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh die highlighter... Ik koop al jaren oogschaduw en lipstick van Dior, misschien moet ik nu toch eens voor de highlighter gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind hem wel erg mooi. Hij is véél beter dan de highlighter van vorig jaar, de kwaliteit is nu wat je ervan mag verwachten, en de verpakking is een mooie extra.

      Verwijderen
  3. Weer zo'n mooie eindejaarscollectie, ik heb het echt al moeilijk met kiezen van welk merk ik het liefst iets wil :D van deze collectie schreeuwen de highlighter, maar ook vooral de lipstick mijn naam!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind de oogschaduwkleuren mooi, maar ik had er iets meer van verwacht denk ik

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een mooie collectie, maar van de nagellak ben ik geen fan dit keer :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo'n mooie collectie, ik ben echt over de moon met de producten. Alleen al voor die mooie, zware verpakkingen. Pronkstukjes!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig