29 december 2012

SHOPPEN IN HASSELT: De leukste shop- en eetadresjes!

Als kersverse Hasselaar kan ik niet anders dan jullie meenemen naar enkele leuke shop- en eetadresjes. Er zijn natuurlijk heel wat winkels te vinden in mijn hometown, maar mocht je Hasselt een bezoekje brengen, moet je zeker eens langs volgende adresjes.


Beauty

Ik beperk mij tot de beauty die je kan vinden op de voornaamste shoppingroute. Waarschijnlijk zijn er wel meer beauty-adresjes te vinden, maar met onderstaand lijstje ben je ook al een tijdje zoet.

Demerstraat 48
Koning Albertstraat 36
Sint-Jozefsstraat 10
Er zijn maar liefst drie ICI Paris XL-filialen in Hasselt, daar hebben we dus zeker niet over te klagen. Die op de Sint-Jozefsstraat is de laatste nieuwe en volgens mij ook de grootste, waar je ook zelf aan de parfums kan om ze op een testkaartje te sprayen, maar de bediening is in mijn ogen het vriendelijkste in de vestiging op de Demerstraat (vroeger lag deze op de Hoogstraat, ze zijn recent verhuisd).

Planet Parfum - Maastrichterstraat 25
Vlak langs de Grote Markt vind je de Planet Parfum, waar je terecht kan voor je OPI-fix. Voor de rest kan je ook hier heel wat parfum en verzorging vinden.

The Body Shop - Koning Albertstraat 41
De lekkere body butters en douchegels komen je al tegemoet als je er langs wandelt, The Body Shop is al jaar en dag present in Hasselt.
Persoonlijke favorieten: de solden, want die zijn bij The Body Shop altijd de moeite!

Essenza - Koning Albertstraat 21
In Nederland heet deze winkel nog De Tuinen, bij ons werd het enkele jaren geleden Essenza. Bij Essenza vind je allerlei leuke spulletjes voor huid, haar en lichaam, maar ook 'gezonde' snoepjes en thee. Hier kan je altijd terecht om een leuke geschenkmand samen te stellen, want ze hebben er ook badbruisballen, geurkaarsen en wierookstokjes.

iU - Demerstraat 35
In een voormalig leven nog de Equiform, is de iU nu de parafarmacie waar je alles vindt van merken zoals Nuxe, Bioderma, Filorga, Eucerin, Caudalie en Dr. Hauschka. Zeker een adresje om eens binnen te lopen!
Persoonlijke favoriet: L'Eau Précieuse.

Rituals - Koning Alberstraat 30
Rituals heeft een eigen winkel in Hasselt, heel erg knus en gezellig. Je kan de Rituals-producten ook vinden bij ICI Paris XL, maar hier hebben ze een ruimer assortiment, inclusief make-up en home wear.
Persoonlijke favoriet: Magic Touch body crème, Hand Therapy hand scrub en Gingko's Secret handcrème.


Fashion

Er is in Hasselt ook heel wat fashion te vinden, zowel voor de kleine als de grote portemonnee.

Zara - Hoogstraat 17
De Zara kan je natuurlijk ook in andere steden vinden, maar ik loop hier altijd wel graag binnen. Het Hasseltse filiaal is ruim en heeft een mooi assortiment, verdeeld over twee verdiepingen. Persoonlijk vind ik de collectie van de Zara in Genk altijd net iets leuker, zeker voor de mannen, maar dat houdt mij niet tegen! Extra punten krijgen ze voor hun webshop, die service vind ik ook supergoed!

Sint-Jozefsstraat 10/0/3
Demerstraat 23
Dubbel fun in Hasselt, want er zijn twee H&M-filialen. De meest recent geopende in de Demerstraat is mijn favoriet: ook als is het er druk en smal, ik heb de indruk dat ze er meer kledij hebben hangen. Het is jaren geleden dat ik nog bij de H&M shopte, maar sinds den bouw kom ik er weer. Ze hebben gewoon leuke en betaalbare dingen! Het is soms wel even zoeken, maar ik heb er al enkele zeer leuke kleedjes gekocht voor weinig geld.

Talking French - Hoogstraat 9
Talking French is een Belgisch merk dat een speciaal plekje in mijn hart heeft. Ik ben er al enkele jaren dol op en vind het altijd een zaligheid om er in rond te wandelen. De kleuren, de motieven, de stoffen, ... het klikt wel tussen ons. Fijn detail: de maten vallen normaal, dus ik hoef er geen large of zo te nemen :) Het is ietsje duurder dan pakweg een Zara, maar de kwaliteit is zeker ook de moeite.
Tip: Talking French geeft altijd mooie solden en is niet gierig met hun kortingen!

Muskani - Paardsdemerstraat 1
Muskani bestaat intussen al tien jaar en heeft een mooi assortiment schoenen en ook enkele handtassen. Ik kocht daar laatst mijn twee paar nieuwe laarzen, dus ik ben fan! :)

La Bottega - Paardsdemerstraat 9
Iets verderop vind je La Bottega, schoenenwalhalla eerste klas. Ze hebben er ook kledij en handtassen, maar het is voor de schoenen dat je er moet zijn. Hier kan de merkenliefhebber zijn hartje ophalen, wie thuis nog wilt verder shoppen, kan ook op hun webshop terecht.

Massimo Dutti - Grote Markt 2
Ook bij Massimo Dutti loop ik graag binnen, enkele jaren geleden kocht ik er een prachtig lederen jasje dat ik nu nog altijd heel graag draag. Net als Zara heeft Massimo Dutti een webshop (hoera!) al is het assortiment iets kleiner.

Uterqüe - Hoogstraat 2
Ik heb een zwak voor handtassen en schoenen en dus ben ik dol op Uterqüe. Ook deze winkel maakt deel uit van de grote Spaanse Inditex-groep van Zara en consoorten, dus hun stijl bevalt mij prima. En ook zij hebben een Belgische webshop, jeeej! Al wil ik schoenen en handtassen toch vooral in het echt voelen en passen voor ik ze koop.

Clinic - Demerstraat 73
In alle eerlijkheid: ik loop hier bijna nooit binnen. Iets met bouwbudget en niet mogen shoppen. :)
Clinic opende enkele jaren geleden een winkel in Hasselt, zodat ook wij ons fashionhart konden ophalen aan merken zoals 7 For All Mankind, G-Star, Filippa K, Paul Smith en nog veel meer. Zeker eens leuk om in rond te lopen!

Bethsabee - Kapelstraat 36
Bethsabee outlet - Havermarkt 34
Nog meer schoenen en handtassen! Dit is de hemel: Miu Miu, Prada, Jimmy Choo, ... Gelukkig hebben ze een ruime etalage om je op te vergapen :)
Máár: ze hebben ook een kleine outletwinkel! Can you say: korting? :D

Conceptstore - Diesterstraat 10-12-14
Ladies - Kapelstraat 57
Heren Tailors - Kapelstraat 13-15
Een beetje chauvinisme mag, daarom ook een plaatsje voor Stijn Helsen, Hasseltse couturier met wereldnaam en -faam. En ook hier: lang leve de etalages! ;)

Delvaux - Kapelstraat 29
Yes, ook in Hasselt kan je mooie handtassen van het Belgische Delvaux scoren. Niet iets waar je licht over gaat, een Delvaux is voor het leven en dus moet je er goed over nadenken. Vriendin C kocht vorig jaar haar (eerste?) Delvaux en is er nog altijd dol op. Je kan altijd beginnen met de e-shop, natuurlijk :)

Donum - Havermarkt 31-33
Donum is een interieurzaak met design waar ik zeer graag binnenloop. Ze hebben er meubels om bij weg te dromen en verkopen er bijvoorbeeld ook de Eames Lounge Chair & Ottoman, die, jawel, op mijn wishlist staat. Niet voor direct trouwens... ;) Ze verkopen er ook Diptyque, Baobab en Acqua di Parma. Yum!

Er is natuurlijk nog méér moois in Hasselt: Essentiel, Swarovski, Levi's, Mango, en nog meer, véél te veel om op te noemen. Maar eigenlijk moet je dat gewoon zelf komen ontdekken :)


Food

Tasty Bowl - Fruitmarkt 34, 3500 Hasselt
Mijn favoriete stop voor een snelle en lekkere hap tijdens het shoppen door. Bij Tasty Bowl kan je lekker Thais eten, je bestelt aan de bar en niet veel later wordt je gerecht aan tafel gebracht. Het is niet duur en echt erg lekker.
Persoonlijke favoriet: dim sum als voorgerecht en dan kip met paksoi en hoi sin saus met noedels. The yum!

Boon - Paardsdemerstraat 13, 3500 Hasselt
Misschien ken je Boon nog wel van in een ver verleden, toen ze meededen aan een TV-programma waarmee je je eigen zaak kon starten. Sindsdien kan je bij Boon terecht voor chocolade, en heb ik al regelmatig vertoeft in hun koffielounge. Ze hebben heel wat soorten koffie en thee om uit te kiezen en je krijgt er altijd enkele lekkere pralientjes bij.
Persoonlijke favoriet: verse muntthee

Oishii - Zuivelmarkt 21, 3500 Hasselt
Oishii is een pareltje dat je móet ontdekken als je van sushi houdt. Ze serveren er ook andere gerechten, maar de sushi en zeker de new style sushi is to die for. Als je grote honger hebt en je bent met twee, is de Best Special Rolls 4 2 dé aanrader. De kleine honger kan je stillen met de Best Friends roll - de-lish!! Je kan er ook afhalen, ik bestelde er sushi voor mijn verjaardag komende maandag en ik kijk daar erg naar uit!
Persoonlijke favoriet: wel... de Best Special Rolls 4 2 of de Best Friends roll :)

Australian - Grote Markt 20, 3500 Hasselt
Ijs van de Smaak - Maastrichterstraat 40, 3500 Hasselt
Dolcis - Zuivelmarkt 2-4, 3500 Hasselt
Genoeg ijs te vinden in Hasselt! Australian kan je ook in andere steden vinden, naast ijs kan je er ook wafels krijgen. Bij Ijs van de Smaak kan je dan weer kiezen voor specialere ijssmaken en voor Italiaans ijs en ijscoupes moet je bij Dolcis zijn.
Persoonlijke favoriet: te veel om op te noemen!

Coffee Café - Badderijstraat 6, 3500 Hasselt
De koffiezaken groeien als paddenstoelen uit de grond :) Geen Starbucks in Hasselt, wel het gezelllige Coffee Café. Koffie, thee, chocolademelk, koekjes, taart, muffins, ... er is heel wat lekkers te vinden!
Persoonlijke favoriet: Mellomacchiato en Nougalouga.

De Groene Hendrickx - Zuivelmarkt 25, 3500 Hasselt
De Groene Hendrickx maakt deel uit van de Lodge Group. Al hun brasseries zijn degelijk en met uitgebreide kaart, en dat is bij De Groene Hendrickx niet anders.
Persoonlijke favoriet: de salades en de pasta's.

The Century - Leopoldplein 1, 3500 Hasselt
Ook bij The Century en het aanpalende C-Bar kan je terecht voor een uitgebreide kaart met veel lekkers. Het is er altijd gezellig druk, zelfs in de winter zitten er mensen op het (verwarmde) terras en je wordt er altijd gezwind bediend.
Persoonlijke favoriet: latte macchiato met hazelnoot, de salades en pasta's.

En? Heb ik jullie al warm kunnen maken voor een bezoekje aan Hasselt?
Share:

32 opmerkingen

 1. Nog een tip voor food: Zuppa Soupbar. Lekkere verse soep :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Mijn vriendje is van Hasselt en wilt me al enkele weken naar de Tasy Bowl meenemen. Misschien toch maar eens doen dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, de Zuppa soepbar is super !
  Voor de vegetariërs onder ons is vooral de levensboom leuk ! Als je het niet weet liggen zal je het niet makkelijk vinden, maar zeker de moeite waard om te ontdekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, wat een fijn uitgebreid artikel dat ik weer met plezier heb gelezen. Lekker llllang :)

  Goed dat je er Rituals ook bij hebt gezet. Mijn favoriete Rituals product is het Blue Dragon doucheschuim. Het is een donkere bus met een draak erop. Het ruikt zo heerlijk mannelijk (naar herenparfum of aftershave) dat je je er als vrouw ook graag mee wast onder de douche :p Moet je echt eens aan gaan ruiken bij Rituals. Ik kocht laatst 3 van die bussen (met die 'mannengeur' dus) en gaf er eentje aan mijn vriend als kerstgeschenk :)

  En wat ken je al behoorlijk wat eetgelegenheden in Hasselt, zeg. Za-lig :)

  Oh, bij La Bottega wil ik mijn ogen wel eens gaan uitkijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blue Dragon kende ik nog niet! Ik zal er volgende keer zeker eens aan ruiken, merci voor de tip :)

   Verwijderen
 5. Ik zat in Hasselt op kot en na mijn afstuderen ben ik er al zo'n 5 maanden niet meer geweest :o Ik wist zelfs nog niet dat de Ici Paris XL verhuist is naar de Demerstraat! Nu ga ik er toch eens werk van maken om tijdens de solden naar mijn geliefde Hasselt terug te gaan.
  De outlet van Bethsabee is ook een ontdekking voor mij, kende ik nog niet! Bedankt dus ;)
  Als ik zelf het Food-lijstje mocht aanvullen, zou ik er de Burger Lounge nog bijzetten. Het is er zo gezellig en de uitbater is supervriendelijk en maakt de beste hamburgers! En de "frieten" die je erbij krijgt vind ik echt super!
  Voor de rest ben ik het helemaal eens met je lijstje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is de Burger Lounge niet gesloten? Ik at er nochtans ook graag, de burgers en frieten waren zalig! Maar enkele maanden geleden zag het er (definitief) gesloten uit, vandaar dat ze niet in mijn lijstje staan...

   Verwijderen
  2. Ohnee echt? Zo jammer! Dan zie je maar hoe lang ik al niet meer in Hasselt ben geweest, dat ik dat zelfs nog niet weet :p

   Verwijderen
 6. Ik vind Ototogo - de bubble tea bar van Oishii ook wel leuk! Ze hebben helaas maar weinig klanten (denk dat het concept net iets té vernieuwend is of zo en ok, ze werken ook rete traag) en dat is jammer.
  Verder vind ik het altijd wel fijn bij the Blue olive om iets te drinken (lees: mensen kijken) en tijdens een shoptripje kan je me toch wel blij maken met een croque monsieur of borrelhapjesschotel van the century: rond 10u beginnen shoppen aan de andere kant van de winkelstraat, dan pauze bij century en daarna de andere kant he ;)
  Verder idd alles wat je hier op opnoemde + de soepbar die hierboven aangehaald wordt. Nom!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handig om te weten waar ik lekkere sushi kan gaan eten als ik eens in Hasselt ben ! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke tips ! Zal je post afdrukken en meenemen als ik nog es naar Hasselt ga :d ! Is waarschijnlijk al meer dan 10 jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. goed idee! ik druk dit ook af en zal dat zeker gebruiken. ben een keer in hasselt geweest om te shoppen (en s avonds een concert mee te pikken in de grenslandhallen) en vond het heel gezellig

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn favoriete snelle hap in Hasselt is ook Tasty Bowl, en mag het wat uitgebreider :D dan kies ik voor de kreeften menu in The Century! En inderdaad Coffee Café is zo'n gezellige plek!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Coffee Café is geweldig! Ik studeer in Hasselt; dus tijdens wanneer ik wat springuren heb, ga ik daar wel eens een Nutty Professor drinken.
  Dat is een chocomelk (liefst de witte) met daarin hazelnootaroma (?), slagroom bovenop en nog breseliennenootjes... Zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh my god, dat klinkt inderdaad ook hemels! Volgende keer probeer ik deze eens!

   Verwijderen
 12. Leuke en handige post!
  De Groene Hendrickx is zeker een aanrader, voor herhaling vatbaar :D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jammer dat de burger lounge weg is he :p

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke post! Volgende keer dat ik in Hasselt ben moet ik toch maar eens enkele van deze plekjes bezoeken:) xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Handig! Misschien moet ik toch maar is een dagje Hasselt plannen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Handige post!!
  Mijn schoonzus woonde enkele jaren terug in Lommel (da's toch ietwat in de buurt, ofniet :p), maar tegenwoordig kom ik nooit in het verre Limburg!!
  Misschien toch eens verandering in brengen met al die leuke adresjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Aahh, wat is Hasselt toch leuk hé!

  In De Geletterde Mens (op het Dusartplein) is het trouwens ook héél lekker eten :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk artikel. Ik gebruik jouw lijstje zeker en vast als ik Hasselt bezoek!
  Hoe plaats je die gekleurde markeringen op de kaart? Ik ben een grote amateur wat google maps betreft :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan 'mijn kaarten' selecteren, een locatie invullen en dan de locatie bewaren. Dan krijg je zo een pinnetje op de kaart.

   Verwijderen
 19. En King Kong voor een lekkere Milli Vanilli (lijkt op Vanille Latte van Starbucks). En Emily Puck voor fijne retro spulletjes.
  Lap, nu wil ik ook gaan shoppen. :)
  Enne, toevallig dacht ik vorige week nog: 'Hmm, misschien tijd voor een grotere Delvaux.' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel leuk artikeltje! Als ik weer eens in Hasselt kom, dan print ik dit artikeltje uit en neem het mee. Ik ben ook dol op tassen en schoenen, dus hier zal ik vast wel slagen, haha. Helaas pindakaas voor mijn bankrekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Super! Ik heb meteen wat dingetjes in een lijstje gezet: https://foursquare.com/amoorie/list/hasselt-baby. Tijd om eens een Hasseltse shoppingtrip te organiseren!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Welke goede winkels zijn er in de winkel straat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De meeste van de winkels hierboven liggen er op of in de buurt van. Hasselt is niet zo'n grote shopstad, alles ligt vrij kort bij elkaar en je kan er gemakkelijk overal te voet heen. Op de centrale winkelstraat liggen ook veel ketens, die je in elke stad wel terugvindt.

   Verwijderen
 23. Vorig jaar logeerden wij in een leuke B&B nabij Hasselt. Wat’n super leuke stad om te shoppen. Het winkelaanbod is heel gevarieerd.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig