17 januari 2012

MIJN NAGEL(LAK)ROUTINE

Een lakje dat ik al vaak gedragen heb: Dior Paradise met bijbehorende top coat

Nagellak is hip, zoveel is zeker! Maar nagellak komt beter tot zijn recht op mooi verzorgde nagels. Vroeger deed ik niet zoveel aan mijn nagels, ik zorgde er wel voor dat ze proper waren en dat ze niet scheurden, maar daar bleef het bij. Nagellak, dat had ik niet in huis (val nu niet van je stoel). Ik gebruikte toen ook een nagelknipper, want vijlen, dat was een te grote inspanning :)

Tegenwoordig heb ik een veel uitgebreidere (en betere) nagelroutine. Komt een beetje door het beautybloggen, haha, want ik leer zelf ook heel veel bij. Maar ook gewoon doordat ik nu wel meer nagellak gebruik, want daardoor ga ik toch een beetje bewuster met mijn nagels om. Ik heb nog niet zo heel lang geleden nog eens een artikel geschreven over mijn nagelverzorging, en toch zijn er weer wat producten veranderd of bijgekomen. In mijn routine zit er vrij veel van het merk KOH, maar uiteraard hoef je niet exact dezelfde producten te gebruiken. Het gaat eerder om de techniek of om de mogelijkheden die er zijn. Toevallig houd ik gewoon van KOH en heb ik door de jaren heen veel van dit merk verzameld.

Begin bij het begin: zorg ervoor dat alle nagellakrestjes van je nagels verdwenen zijn. Ik gebruik daarvoor een nagellakremover zonder aceton van het Kruidvat, samen met een watje, maar je hebt tegenwoordig ook van die potjes nagellakremover waar een sponsje in zit, en je je vingers gewoon in te steken hebt. Mijn collega-bloggers zijn lyrisch over de Sephora Express Nail Polish Remover (€ 7,90), jammer genoeg niet te koop in België.


Niet in mijn wekelijkse routine (ik zou dat beter wel wekelijks doen, maar ik vergeet het zo snel!) is een nagelbadje. Ik gebruik de bolletjes van het KOH Purifying Nail Bath (€ 24,95) samen met de manicurebowl (€ 10,95), maar je kan ook een gewoon kommetje gebruiken. Een beetje warm water erin doen, een bruisballetje erbij en dan laat ik mijn nagels enkele minuten weken, tot het water koud is. Dit zuivert mijn nagels en maakt mijn nagelrandjes witter. Het zorgt er ook voor dat mijn nagels zacht zijn, want hierna ga ik ze vijlen.


Vroeger knipte ik mijn nagels met een nagelknipper. Deed prima zijn werk, maar eigenlijk kan je je nagels veel beter vijlen. Het lijkt veel werk en je vraagt je misschien af of het nu echt veel verschil uitmaakt, maar het antwoord daarop is volmondig ja! Ik merk dat mijn nagels veel sterker zijn geworden en dat komt onder andere door het vijlen. Thuis gebruik ik de KOH Crystal Nail File (€ 26,50); ik heb het grote formaat, maar het medium formaat lijkt me eigenlijk handiger. In de handtas ligt er een miniversie, de KOH Crystal Nail File To Go (€ 9,95). Het lijkt misschien idioot om een nagelvijl mee te sleuren in je handtas, maar het is mij al regelmatig overkomen dat mijn nagel scheurde of dat ik een kleine oneffenheid had en dan kon ik dat netjes wegvijlen. Anders blijf ik daar de hele dag aan prullen, ik ken mezelf :)

Heel belangrijk bij het vijlen, is dat je niet begin te 'zagen' van de ene naar de andere kant. Ik vijl altijd van buiten naar binnen, tot het midden en dan weer van buiten naar binnen aan de andere kant.


Dan wordt het tijd om de nagelriemen aan te pakken. Ik laat ze eerst een beetje weken met de KOH Purifying Cuticle Response (€ 19,50): het lijkt op een nagellak en met het borsteltje smeer je het product over je nagelriemen. Ik laat het dan enkele minuten intrekken en gebruik dan de KOH Gentle Cuticle Stick (€ 4,95) om ze achteruit te duwen. Dit is een bokkenpootje, je kan er zeker ook in het Kruidvat of in de supermarkt vinden. Met het rubberen bokkenpootje ga ik voorzichtig langs de randjes van mijn nagelriemen, zodat ik ze 'los' kan wrijven en achteruit kan duwen.

Knip alsjeblieft niet in je nagelriemen, dat is helemaal niet goed voor ze! Losse velletjes kan je natuurlijk wel voorzichtig wegknippen. Ik heb een handig tooltje gekocht in het Kruidvat (aan de andere kant vind je een bokkenpootje dus dat is meteen twee in een!), waarmee je gemakkelijk losse velletjes kan weghalen. Maar laat de rest van je nagelriemen gewoon met rust :)

Regelmatig smeer ik mijn nagels ook in met een nagelolie, het KOH Essential Nail Serum (€ 24,50). Zoals ik al vertelde in mijn filmpje van oktober, liet ik het flesje jammer genoeg vallen en dat was dik balen. Ik ga zeker een nieuwe nagelolie kopen, maar ik denk dat ik deze keer eens de Herôme Nail Oil (€ 12,00) ga testen. Die is namelijk ietsje goedkoper :)

Ik ben begonnen met nagelolie omdat mijn nagels aan de uiteinden leken te vervellen. Ik ging aan de slag met nagelverharder, want ik dacht dat mijn nagels te zwak waren, maar dat was dus de foute zet. Vervellende nagels zijn juist een teken van droge nagels, dus is het heel belangrijk om ze te voeden. Mijn tip is dus: begin niet zonder meer aan nagelverharder, maar zorg ervoor dat je je nagels tegelijk ook voedt en hydrateert.


Nieuw in mijn nagelroutine is de alomgekende Lush Lemony Flutter (€ 9,95). Ik ben niet snel wild van citrusgeuren, maar deze ruikt best wel lekker en puur. Ik heb hem nog niet zo vaak gebruikt, dus het is nog even wachten op de review!

Mijn huidige nagelverharder is de KOH Nail Hardner Cure (€ 19,95), hiervoor heb ik de Herôme Nail Hardner (ongeveer € 14,00) geprobeerd. Beiden zijn een kuur, wat wil zeggen dat je een laagje smeert op de eerste dag, een tweede laagje op de tweede dag en alles eraf haalt op de derde dag, dit twee weken lang. Je kan de kuur een aantal keer per jaar herhalen en tussendoor mag je het product gebruiken als basis onder nagellak.

Een andere basis die ik wel eens gebruik, is KOH Calcium Nail Whitener (€ 21,50). Dit is bedoeld om je nagels te zuiveren en te verlossen van enige verkleuring, maar je kan hem dus ook als basis gebruiken. Als ik geen zin of tijd heb om nagellak te smeren, blijft het bij deze Nail Whitener, zodat mijn nagels toch een doorzichtig glansje hebben en iets roziger zijn. Mijn nagelrandjes worden er ook witter van.


Om de nagellak langer te laten zitten, kan je ook een product gebruiken dat het afschilferen van de nagellak helpt voorkomen. OPI ChipSkip is bijvoorbeeld zo een product, bij mij werkt hij prima! Ik gebruik hem wel niet altijd, want ik heb de indruk dat het mijn nagels wel uitdroogt bij intensief gebruik, dus ik reserveer deze voor lakjes waarvan ik weet dat ze sneller chippen, of wanneer ik ergens naartoe ga en mijn nagellak echt wel perfect moet blijven zitten.

Als de basislak droog is, kies ik een nagellak naar keuze. Ik heb een aantal merken waar ik heel tevreden over ben, zoals OPI, Essie (zeker met de nieuwe borsteltjes!), Dior, Chanel (ik weet dat er vaak over Chanel-lakjes wordt gezegd dat ze van mindere kwaliteit zijn, maar die van mij hebben mij eigenlijk nog niet teleurgesteld), maar ook bijvoorbeeld Catrice. De kleurtjes die ik zelf heel graag koop, zijn taupe-achtige en roze kleuren, gaande van heel neutraal en licht naar felroze. Niet de meest wereldschokkende kleuren, maar ik zie mezelf gewoon niet graag met groene of blauwe nagellak. Meestal lak ik mijn nagels een à twee keer per week en doe ik twee laagjes nagellak op, zodat er een optimale dekking is.


Wat ik tegenwoordig ook altijd doe, is een top coat smeren, iets dat zeker ook helpt om de draagtijd van je nagellak te verlengen. Ik heb in het verleden al INM Out The Door top coat gehad, dan was het de beurt aan de Mavala top coat, maar omdat die bijna op was, kocht ik Seche Vite Fast Dry Top Coat. En daar heb ik tot nu toe geen spijt van gehad!


Tot slot nog een leuk product: druppeltjes die je nagellak doen drogen, zoals OPI DripDry of Essence Express Dry Drops. Die laatste ligt bij mij in mijn lade en is zéér budgetproof. Deze stap durf ik wel eens overslaan.


Op dagdagelijkse basis smeer ik altijd handcrème. Ik heb steeds een tube handcrème in mijn handtas zitten en ook thuis smeer ik netjes mijn handen in voor het slapengaan. Er zijn zeer veel soorten handcrèmes op de markt en meestal verzorgen die je nagels ook wel. Sowieso zal de voeding op zich al zeker geen kwaad kunnen. Favoriet voor in de handtas is Rituals Gingko's Secret, thuis staat er nog een fles Rituals Imagine handlotion, zeer handig met dat pompje! Af en toe komt er dan nog een handscrub aan te pas, Rituals Magic Touch is een prachtproduct.

Het lijkt best veel en uitgebreid, dit hele stappenplan, maar je hoeft dit natuurlijk niet elke week volledig te doen! Dit is mijn arsenaal aan producten en meestal kies ik zelf uit waar ik denk dat mijn handen en nagels die week het meeste nood aan hebben. Ik zet mij dan voor de TV, en terwijl ik een of andere serie of film kijk, verzorg ik mijn nagels. Het aangename aan het nuttige koppelen, quoi!

Hebben jullie een vast nagel- of handverzorgingsmoment? Of is dat bijzaak?
Share:

20 opmerkingen

 1. Paradise van Dior is hier ook een favorietje!
  Ik ben heel blij dat ik hem vorig jaar heb gekocht. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij zat nu in de salebakken bij Planet Parfum! Vanessa heeft er haar slag geslaan :)

   Verwijderen
 2. Wat een mooi roze chanel lakje.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uitgebreide routine heb, ik zou dat beter ook doen. Kmoet zeggen, lemony flutter doet het tegenwoordig niet echt meer voor mij. Mijn nagelriemen zijn ongelofelijk droog, ik smeer constant en doe er nog nagelriemolie op ook, niets lijkt helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien helpt het om eerst te scrubben en pas nadien te smeren? Dan zijn de dode huidcellen weg!

   Verwijderen
 4. Ik smeer en smeer en smeer, maar toch blijven mijn nagelriemen scheuren, ja, mijn nagelriemen... Heel vreemd, bij het minste stoot ik ze stuk. Smeer ik teveel, kan dat? Heel interessant artikel trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd! Misschien helpt scrubben en daarna smeren ook bij jou?

   Verwijderen
 5. Jij gebruikt veel duurdere producten dan mij. Maar wel een hele uitgebreide routine! Klinkt wel erg fijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je de producten wel kan 'dupen', het gaat mij vooral om de techniek :)

   Verwijderen
 6. Wat een uitgebreide routine. Waarschijnlijk zouden mijn nagels er ook beter uitzien als ik er zoveel zorg voor zou dragen.Ik heb altijd vervelende velletjes, grrr! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een routine zeg! Leuk om te lezen, maar nu besef ik ineens dat ik mijn handen nooit scrub. Ik sla die precies altijd over... Shame on me!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. superhandige tips, meid! wel een uitgebreide en dure routine! en wat een supermooi lakje.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om te lezen ! Ik ben zelf terug aan de Trind omdat mijn nagels bijna allemaal afgescheurd waren door een vitaminetekort. Even terug vertroetelen en dan heb ik binnenkort hopelijk weer mooie nagels !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trind heb ik zelf nog nooit geprobeerd! Maar het is precies ook wel een degelijk hulpmiddeltje :)

   Verwijderen
 10. Leuk ! Ik heb nog nooit producten van Koh gebruikt . Ik gebruik eigenlijk altijd een kartonnen vijl , maar ik was van plan om me toch een glasvijl aan te kopen . Het feit dat ze ook een mini versie hebben daarin , is zeker een must voor mij . Ik heb altijd nagelvijlen in mijn handtas . Ik werk in een mailroom en doordat ik vaak dozen moet openen , breken mijn nagels snel af :(
  Zelf heb ik ook de rituals lotion en handscrub gehad , was ik zeer tevreden van , tijd om nieuwe aan te schaffen ! En handcremes heb ik in "letterlijk" elke kamer van het huis staan ... en toch nog steeds last hebben van erg uitgedroogde handen . Denk dat daar het dagelijkse contact met papier , op men werk , een boosdoener bij is :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hun glasvijl vind ik wel een echte aanrader! Manueel werk vergt veel van je nagels. Ik merk dat ook met de bouw, als ik veel werk met water, stof of karton, zien mijn nagels er meteen slechter uit.

   Verwijderen
 11. Ik zou mijn nagels ook is wat beter moeten verzorgen.. Fijn stappenplan, ik denk dat ik is ga kijken naar enkele KOH producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Handig om lezen je stappenplan.
  Ik gebruik nu vaak de producten van trind. Maar meestal haal ik ze ook pas uit als het eens 'dringend' nodig is!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel erg interessant! Ik heb ook zo last van dat 'vervellen' aan het einde van m'n nagels! Ik gebruik daarvoor een nail strengthener crème van Pierre Ricaud dus ik ga ervan uit dat die ook wel voedt maar mss moet ik dan inderdaad een nagelolie halen! Op het lijstje gaan: nagelolie, nagelvijl en een nagelriemenolie!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig