18 januari 2010

OMNIVIT VITA HAAR

Ik heb vrij dun, fijn haar. De laatste tijd had ik ook last van haaruitval. Gemiddeld verliest een mens 100-150 haren per dag, maar als je lang, blond haar hebt, lijkt het altijd meer te zijn als je overal haren ziet liggen :-)

Ik kocht bij de apotheker een doos Omnivit Vita Haar-tabletten voor rond de 30 Euro. Het is een doos van 120 tabletten, waarvan je 's morgens en 's avonds een tablet van neemt bij het eten. Als je dit dus consequent neemt, kom je twee maanden toe. Verder staat het in de bijsluiter dat je voor een optimaal resultaat best twee kuren na elkaar doet, dus 4 maanden op een rij.De tabletten zijn eigenlijk voedingssupplementen  met vitaminen, aminozuren en zink. Omnivit stelt dat het niet alleen je haar versterkt, maar ook je nagels. Ik heb niet alleen dun, fijn haar, maar ook dunne, fijne nagels. Het lukt me eigenlijk niet om lange nagels te laten groeien, want ze scheuren of splijten. Meestal knip ik ze dus kort.

Ik zit bijna door mijn eerste doos, dus ik kan er alleen maar een voorlopige commentaar op geven. Wat heb ik gemerkt?

Ik heb veel minder haaruitval. Of mijn haar echt steviger/dikker is geworden, kan ik moeilijk meten, maar wat ik wel met zekerheid kan zeggen, is dat mijn haar veel gezonder aanvoelt. Het blijft gewoon goed aanvoelen, zonder slap of vettig te worden en ik moet het veel minder wassen. Het zou je haar ook sneller doen groeien, maar ook daar heb ik nog niets van gemerkt. Bij mijn volgende kappersbeurt zal ik dat beter kunnen inschatten, want dan kijkt zij hoeveel mijn haar gegroeid is aan de hand van de uitgroei.

Ook mijn nagels zijn verbeterd. Ik kan ze nu een beetje laten groeien, en hoewel ik ze nog regelmatig moet vijlen en onderhouden, heb ik gemerkt dat ze niet meer zonder meer breken wanneer ik ergens tegenstoot. Pas op, ik heb nog steeds geen supernagels, maar voor mijn doen is dit al een enorme verbetering!

Waarschijnlijk kan je ook andere voedingssupplementen of vitaminen nemen om resultaat te bekomen, maar ik vind deze tabletten voorlopig wel goed werken. Over twee maanden een definitieve review!
Share:

11 opmerkingen

 1. hey! leuke topic!

  mag ik vragen of Omnivit vita haar enkel en alleen maar voor haaruitval is bedoeld? of mag je het ook gewoon gebruiken als je bijvoorbeeld dof, broos haar hebt dat niet meer vitaal is?

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kan ook zonder haaruitval, hoor :)
   Eigenlijk is het een vitaminekuur die je haar aansterkt dus dof en broos haar zal hier ook wel baat bij hebben.

   Verwijderen
 2. Werkt omnivit hair care al meteen dan na de twee maanden? Of is het de bedoeling dat je deze langer in neemt? Grtz!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omnivit zelf zegt dat je voor een optimaal resultaat twee kuren na elkaar moet doen, dus vier maanden. Maar ik zag al resultaat na een doos (dus twee maanden) en dat was voor mij ook voldoende. Ik heb dat resultaat ook vrij lang kunnen aanhouden, voor mij was het echt een geslaagde kuur!

   Verwijderen
 3. kheb ook een vraagje daarover het maakt je haar sterker en voller en gaat sneller groeien veel minder kans op haaruitval maar hoe zit dat met de baardgroei word dat ook voller en sterker en sneller groeiend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In heb daarnet omnivit haircare gekocht,
  Zou ik nu vananavond nog twee pillen mogen innemen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou de gebruiksaanwijzing volgen die Omnivit voorschrijft. Als ik me niet vergis (want het is al even geleden dat ik deze gebruikt heb), moet je ze 's morgens innemen. Dat dagje gaat echt geen verschil uitmaken! :-)

   Verwijderen
  2. Groeit er ook terug haar waar het is uitgevallen

   Verwijderen
 5. Groeit er terug haar waar het is uitgevalen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou ik zo niet durven zeggen. Ik had last van veel haaruitval, maar niet per se kaalheid. Bij mij is het haaruitval gestopt en is het haar aangesterkt, maar het was in eerste instantie al niet zo dat mijn haar niet groeide of volledig was weggevallen. Wat er was, is gewoon beter geworden en ik had minder last van haaruitval. Maar ik had geen kale plekjes of zo, dus daar kan ik je geen antwoord op geven.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig