14 april 2010

GOSH EFFECT POWDER PRESSEN

Ik heb al een hele tijd een drietal Gosh effect powders in mijn bezit. Ik heb ze gekocht voor een dansshow, omdadt ze fel en glitterig waren. Maar daarna zijn ze in mijn make-uplade verdwenen, vooral omdat het zo een smodderboel is om het te gebruiken. Of ben ik de enige die daar problemen mee heeft? :-)

De orginele versie in de kleur Azure - los poeder!

Vandaar mijn idee om ze te pressen, omdat ik denk dat ik ze dan ook meer zal gebruiken. Ik was eerst op zoek naar lege pannetjes, maar die kon ik zo direct niet vinden. Ze zijn wel te koop op buitenlandse webshops, maar als ik die pans naar België moet laten verschepen, betaal ik meer voor de verzendkosten dan voor de pans alleen.

Ik heb dus het glazen potje zelf gebruikt. Het is niet ideaal, maar het is voor mij een stuk gebruiksvriendelijk geworden!

Share:

9 opmerkingen

 1. Ik heb niet echt ervaring met pigmenten of losse oogshaduwpoeders, wel een leuk idee ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit hé, hoe heb je het dan precies gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Eva: Ik heb er ook niet zoveel, deze drie van Gosh en eentje van MAC. Maar ik gebruikte ze dus niet veel, omdat ik altijd greep naar de gewone oogschaduw in pan, voor het gemak.

  @ Steffi: Awel, eerst en vooral: ik had al heel wat van het poeder gebruikt, omdat er een hele bende meisjes twee dagen mee is opgemaakt. Dus het zit niet overvol, maar wel nog vol. Dan haal je gewoon het rubberen tussenstuk er af (dat met die gaatjes), dat gaat heel gemakkelijk.
  Dan voeg je druppelsgewijs pure alcohol toe en meng je met een metalen (of andere) spatel. Het wordt dan eigenlijk een dikkere pasta (niet te vloeibaar!). Alles goed mengen, ook alle poeder in de randjes vanonder meekrijgen.
  Dan neem je een stuk keukenpapier of een oude stofdoek of zoiets, daar wikkel je dan een stuk van 1 cent in. 2 cent heb ik geprobeerd, maar die is net te groot voor het glazen potje. Je drukt het stuk zo diep en zo hard mogelijk in het potje en drukt goed aan. De overtollige alcohol wordt zo opgeslorpt door je papier/stof. Ik heb het voor elk potje een aantal keer herhaald met een vers stuk stof. En dan laat je het een nachtje drogen, terwijl de alcohol volledig verdampt. Dan is het klaar voor gebruik! Als je ergens pannetjes kan vinden, is dat volgens mij nog gemakkelijker, ook qua stockage, maar goed, het gaat ook met de potjes.
  Het blijft oppassen voor fall-out, maar als ik het potje nu opendoe, moet ik geen schrik meer hebben om te morsen :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb ze zelf overgepot in hobbybakjes, maar dit is ook wel fijn lijkt me! blijven ze dan ook lang zo, want het is toch redelijk dik? mss dat ik het met mijn overschot zo ga doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Prettybudget: Voorlopig zijn ze "uitgehard" dus volgens mij zullen ze wel zo blijven. Ik denk dat je voldoende alcohol moet gebruiken en goed mengen en dan zitten er geen droge stukken meer tussen en kan alles egaal uitdrogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, ga ik ook eens doen denk ik, want ik smos altijd zo met mijn losse pigments!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wist helemaal niets van de techniek van het pressen en vind dit dus enorm leerrijk! Je had de techniek best in je artikel mogen schrijven hoor, ik denk niet dat veel meiden die kennen. Ikzelf heb niet meteen problemen met de effect powders maar ik klop mijn borsteltje wel steeds enorm goed af. Misschien doe ik het wel eens als ik ooit eens een rotpoeder heb dat me irriteerd :D

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig