21 mei 2010

HAWAIIAN TROPIC SUN DIAL

Mijn zoektocht naar een goede zelfbruiner gaat verder! De Hawaiian Tropic Sun Dial Self-tanning Moisturizer (hèhè, een hele mondvol!) kocht ik vorig jaar al in de lokale Delhaize. Ik weet niet meer zeker wat hij gekost heeft, maar het zal tussen de 13 en 15 Euro geweest zijn. Voor die prijs krijg je 200 ml product.


Het belooft een subtiele gloed tot diep brons, naargelang je keuze. Je moet het product volledig laten intrekken alvorens je aan te kleden, en je handen wasssen onmiddellijk na gebruik. Na 2 tot 3 uur is de eerste kleur zichtbaar en hij zou dagenlang zichtbaar blijven. Dagelijks te gebruiken tot je de gewenste kleur bekomt en daarna opnieuw aanbrengen om te verdiepen of om de kleur te behouden.


Het systeem werkt met twee producten, een moisturizer en een zelfbruiner, die je tegelijkertijd aanbrengt. De intensiteit van de kleur (en dus de hoeveelheid moisturizer versus zelfbruiner) bepaal je zelf met behulp van het keuzewiel. Je stelt de kleur zelf in, en kan dus opbouwen naargelang je er bruiner uit wilt zien of niet.


Ik hoopte dat de combinatie van zelfbruiner met moisturizer ervoor zou zorgen dat ik geen vlekken of strepen kreeg. Helaas... Vandaag werkte ik in de zon (met korte mouwen) en ik zag op mijn armen gewoon plekken! Volgens mij is een zelfbruiner in de vorm van crème gewoon niets voor mij. Ik moet mij duidelijk richten naar de sprays.

Het grote nadeel bij dit product is zijn geur. Ik spreek hier niet eens over de typische zelfbruinergeur, nee, dit is veel erger! Terwijl ik mij hiermee insmeer, ben ik er precies een beetje vies van. Nu goed, geur is persoonlijk, dus ik hoop dat ik er iemand anders mee gelukkig kan maken.
Ander nadeel is de verpakking: de huls waarin het product zit, is niet doorzichtig. Het is dus onmogelijk om te bepalen hoeveel moisturizer dan wel zelfbruiner je nog hebt. Onvermijdelijk zal een van de twee het eerst op zijn: de moisturizer als je een lichte kleur prefereert, want dan komt er minder zelfbruiner uit en de zelfbruiner in het omgekeerde geval. In mijn geval zal de zelfbruiner het eerst op zijn en het is dan nog maar de vraag of ik het restje nog als moisturizer wil gebruiken. Gezien de geur, denk ik van niet.
Share:

2 opmerkingen

  1. Jammer, het systeem klonk op zich wel goed. Alleen de uitwerking is wat minder. Ik gebruik zelf ook alleen nog sprays. Gels en cremes geven bij mij altijd vlekken. Heb nu een spray van kruidvat en die is prima.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Prinses Prikbordje: Ja, hè? Mja, ik weet niet hoe het komt, maar crème werkt gewoon niet voor mij. Dus spray, here I come! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig