10 mei 2010

REVIEW ROSEBUD SALVE

Ik ben een echte Vaseline-a-holic. Ik zweer al jaren bij een simpele Vaseline voor de verzorging van mijn lippen, en ik heb al heel wat lippenbalsems gehad. Toen ik bij de parfumerie aan de kassa stond, zag ik dat ze er ook Rosebud Salve verkochten. Ik had al heel wat goeds gelezen over dit product, dus ik was eigenlijk wel nieuwsgierig. De Rosebud Salve ging dus ook mee in mijn winkelmandje...


De Rosebud Perfume Company werd opgericht in 1892 en wordt tot op heden gerund door dezelfde familie. De Rosebud Salve is wereldwijd bekend en favoriet van vele celebrities en visagisten. Het wordt gebruikt als huidverzorging ter kalmering en herstel bij droge of ruwe plekjes, nagelriemen, kloven, geïrriteerde huid, droge lippen. Het is ook een vernuftig instrument voor visagisten en dient als lipgloss, om je huid te doen stralen, pluizig haar glad te maken, wilde wenkbrauwen te temmen en om oogschaduw crèmig te maken.


De tinnetjes bevatten ongeveer evenveel: Rosebud Salve is 22 gram, Vaseline 20 gram. Prijsgewijs is Vaseline de winnaar: zo'n 3 Euro versus 9,95 Euro voor Rosebud Salve.

Rosebud Salve - Vaseline

De basis van beide producten is petrolatum, maar de Rosebud Salve bevat daarnaast nog extra oliën en extracten, waaronder rosenolie en -extract. Vandaar ook de geur van Rosebud Salve, terwijl Vaseline geurloos is. Er is echter ook een Vaseline met rozen- en amandelolie, maar die ruikt toch helemaal anders (zoeter) dan Rosebud Salve. Hij is ook veel rozer en feller van kleur.

Rosebud Salve - Vaseline Rosy Lips

Het tinnetje van Vaseline is stevig en het dekseltje sluit goed aan. De Rosebud Salve zou ik niet los in mijn tas laten slingeren, volgens mij vliegt het dekseltje er binnen 5 minuten af!

En welke smeert nu het beste? Je kan niet ontkennen dat je hier met twee vrij gelijkaardige producten zit. Voorlopig denk ik niet dat Rosebud Salve beter is dan "ordinaire" Vaseline, het heeft gewoon that little something extra. Ik vind het een erg leuke verpakking en persoonlijk vind ik de geur wel lekker ruiken. Het heeft iets... helends bijna. Ik vind het dus zeker geen miskoop en zal waarschijnlijk Rosebud Salve voor mijn lippen blijven gebruiken en Vaseline meer gaan gebruiken voor andere schrale plekjes.
Moet je echter op je budget letten, dan heeft Vaseline twee varianten (met aloë vera en de rosy lips met rozen- en amandelolie) die ook dat ietsje extra hebben.

De Rosebud Salve is te koop in de Ici Paris XL voor 9,95 Euro.
Share:

8 opmerkingen

 1. ik vind de rosebuds ook superfijn! heb er 3 :-) deze gebruik ik elke avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb me tot nu toe nog geen rosebud salve aangeschaft maar ik hoor er toch wel erg veel goeds over...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeie review! Heel handig, zo'n vergelijking met de voor iedereen bekende vaseline :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je het vergelijkt met de lip vaseline potjes! Rosebud Salve vind ik toch prijzig voor lipbalsem, zeker nu ik hoor dat het niet echt een meerwaarde heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hetzelfde probleem met het dekseltje van de Rosebud Salve, het zit er maar losjes op...
  Verder wel prima spul hoor! Ik heb de 'original' en de 'menthol & eucalyptus'.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Marijke: Ja, ze hebben er een heel assortiment van!
  @ Prinses Prikbordje: Ik vind het wel een fijn product, maar zoals gezegd is het wel duurder dan Vaseline.
  @ Justine & Ann: Vaseline blijft erg goed, dus ook zeker de moeite. Ik ben ook tevreden van de Rosebud, dus dat wordt dan een kwestie van persoonlijke keuze!
  @ Eva: Ja, hè! Dat dekseltje zit erg losjes! Ik denk dat het bij alle potjes zo is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk, een keertje een vergelijking!
  Ik heb zelf alleen de Original Rosebud Salve. Heb nog nooit zo'n potje van Vaseline gehad. Ik heb helemaal geen problemen dat het dekseltje losgaat. Ik vind hem juist heel solide vastzitten! :P Verder ben ik er heel tevreden over, en ik hou van de geur! Maar misschien koop ik wel eens een Vaseline als deze op is.. Als de werking hetzelfde is.. ;)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ NeonRocks: Hmm, het zal dan misschien per potje schelen of het dekseltje stevig vast zit of niet. Ik zou de Vaseline een kans geven :-)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig