2 juli 2010

FASHION: CHRISTA RENIERS

Oké, technisch misschien niet echt fashionfashion, maar aangezien de juiste accessoires een look echt af kunnen maken, is het voor mij toch een must.


Mijn favoriete juwelenontwerpster is Christa Reniers. Deze Belgische ontwerpster begon in 1992 haar eigen juwelenlijn en is sindsdien uitgegroeid tot een grote madam met drie eigen winkels in België met bekendheid ver buiten onze landsgrenzen.
Tot voor kort had ze ook een winkel in Gent, maar om een of andere reden werd deze gesloten, wat ik erg jammer vind. Het is die Gentse winkel die ik als student voorbijliep, waar ik naar de etalage werd gezogen en die mij haar juwelenlijn heeft leren kennen. Eerst zat het winkeltje in de Bennesteeg, later verhuisde het naar de Vlaanderenstraat.


Ik ben erg aangetrokken tot haar ontwerpen omdat ik ze zo puur en organisch vind. Ik heb twee ringen van haar en ik draag ze alle twee enorm graag (en eigenlijk dagelijks). Het zijn echte eyecatchers, ze zijn nogal groot en vallen dus ook op, maar ze heeft ook soberdere modelletjes. Helaas zijn niet alle juwelen op haar website te zien, dus ik kan een bezoekje aan een van de winkels erg aanraden! Ze heeft niet alleen ringen, maar ook armbanden, kettingen, oorbellen, enzovoort en ze werkt met zilver en (wit)goud.


Er is nog een armband van haar die ik graag zou willen, maar met ons bouwproject in de startblokken, zal het er helaas niet direct van komen.

Nog iemand fan van Christa Reniers?

Afbeeldingen van Christa Reniers
Share:

2 opmerkingen

 1. Hier ook een Christa-fan!
  Ik heb een paar oorbelletjes met rozenkwarts, heel mooi!

  Ze geven ook een prima service (naverkoop)!
  Ik wist niet dat hun winkel in de Vlaanderenstraat gesloten was?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Eva: Ik ben er heel toevallig op uitgekomen. Ik ging nog eens naar de website, zag dat hij vernieuwd was en begon overal op te klikken. Bij winkels staan nu maar drie winkels meer: twee in Brussel en een in Antwerpen. Ik ben dan ook gaan kijken in de Gouden Gids enzo en inderdaad, Gent is dus niet meer te vinden... Zo jammer!!!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig