21 december 2010

L'OCCITANE EN PROVENCE HUILE DE DOUCHE AMANDE


Douchegel is een veelgebruikt product hier in huis, maar douche-olie is eigenlijk nieuw voor mij. Ik kende het concept natuurlijk wel, maar om een of andere reden associeer ik olie niet met douchen. Met deze douche-olie van L'Occitane ben ik dus uit mijn comfortzone gestapt en iets nieuws geprobeerd :)

This shower oil transforms, when in contact with water, into a delicate foam that gently cleanses the body. Enriched with almond oil, it respects the hydrolipidic film of the skin to preserve its softness and comfort. Massage under the shower, lather and rinse.
Allereerst: hij ruikt heerlijk! Een echt aangename amandelgeur, niet te overheersend, maar wel lekker zoet en zacht.

De verpakkingen van L'Occitane zijn vrij herkenbaar, ze hebben allemaal het typische Provence-gevoel. Het geeft mij een beetje een rustiek gevoel en staat denk ik wel leuk in de badkamer.


Het dopje is wel handig en de olie is goed doseerbaar. Ik gebruik mijn douchepuff en daarmee krijg ik wel wat schuim. Niet overdreven veel schuim, maar toch zeker meer schuim dan ik van een olie had verwacht.
Ik merk dat mijn huid er glad en zacht van wordt, maar voor de zekerheid smeer ik me achteraf wel nog in met een body lotion.

Ook na het douchen voel je nog steeds de werking en blijf je die lichte amandelgeur ruiken. Toen ik uit de douche kwam, moest ik ineens aan fragipane denken :)

Ik vind de producten van L'Occitane over het algemeen niet zo heel goedkoop. Ze liggen zowat in hetzelfsde segment als Rituals. De ingrediënten zijn wèl top en de werking is zeker geslaagd, dus ik denk dat het een beetje een afweging is of je veel belang hecht aan dergelijke badkamerproducten of niet. Ik denk niet dat ik een grootverbruiker van L'Occitane zal worden, tenzij ik hier of daar nog een setje op de kop kan tikken. De setjes die zij verkopen zijn leuke geschenken en misschien kan je op deze manier (door ze te vragen voor een verjaardag of zo) je L'Occitane-ervaring uitbreiden. Moet je toch zelf op jacht, zou ik de outletwinkel in Maasmechelen Village in het achterhoofd houden. Daar krijg je 30% korting op de standaard winkelprijs en dat is wel wat betaalbaarder.

L'Occitane en Provence Huile de Douche Amande - 75 ml - € 2,59 (outlet price with 30% discount)
Share:

11 opmerkingen

 1. Ziet er goed uit! misschien moet ik hier ook maar eens voor gaan kijken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I love frangipane dus ik denk dat iets voor mij is :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Glamour Bbey: Ja, zo stond het toch op mijn kasticketje. Ik heb nog een volgende review, dat product (nochtans ook met amandelen), was een pak duurder! Dit is wel maar een flesje van 75 ml, trouwens, dat is mini!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou zelf niet zo veel geld aan een douchegel uitgeven (nou, wel af en toe ;)), maar ik vind het wel een perfect kado!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt zo goed. Wel een beetje prijzig, maar je krijgt er veel voor terug.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt erg goed! Het kost wat, maar het is wel L'occitane :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nog niet zo heel veel van L'Occitane gebruikt moet ik zeggen, deze douchegel ziet er wel fijn uit.

  Heb een L'Occitane geschendoos gekregen voor Kerstmis, ben eens benieuwd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt wel fijn, zo'n doucheolie. Mijn huidje zou dat wel kunnen gebruiken! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lovely blog!

  xoxo,

  colormenana.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mm ik denk niet dat ik naar fragipane koekjes wil ruiken!
  x

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig