7 januari 2011

KERASTASE ELIXIR ULTIME


  Haarolie is de laatste tijd in trek en verschillende merken zijn mee op de kar gesprongen. Denk maar aan Shu Uemura's Essence Absolue of aan Joico's K-PAK Color Therapy Restorative Styling Oil. Ook Kérastase heeft met zijn Elixir Ultime een haarolie op de markt gebracht.  Ik ben opgegroeid met Kérastase, mijn moeder kocht trouw (en koopt nog steeds) al haar haarproducten van Kérastase bij de kapper. Bij ons in de badkamer vind je dan ook verschillende gele, roze en groene flesjes (elke lijn heeft een andere kleur). Zelf ben ik afgedwaald naar Joico omdat mijn eigen kapster daarmee werkte (werkte, inderdaad, intussen is ze overgeschakeld naar een merk waar ik veel minder over te spreken ben), maar Kérastase blijft in mijn ogen een erg betrouwbaar merk.


  En met hun Elixir Ultime hebben ze bij mij weer gescoord. Dit elixir werkt met de Oléo-Complex Technologie: een uitzonderlijke combinatie van verzachtende en voedende ingrediënten. Het bevat een mengeling van vier olieën: argan-, camelia-, maïskiem- en pracaxi-olieën, zodat het een luxueus elixir is dat geschikt is voor alle haartypes:
  • Arganolie: Afkomstig uit Marokko, blijft het een van de meest zeldzame olieën ter wereld en is het geprezen voor zijn voedende effecten.
  • Camelia-olie: Een luxueuze en geurende olie, uit cameliabloemen, afkomstig uit Centraal- en Oost-Azië.
  • Maïskiemolie: Gehaals uit maïskiemen uit Centraal-Amerika.
  • Pracaxi-olie: Afkomstig uit de Amazone-regionen en geprezen om zijn rijke, conditionerende bestanddelen.
  Met een kleine hoeveelheid Elixir Ultime, wordt het haar glanzend en soepel, terwijl het de luchtigheid behoudt. Dit product is erg veelzijdig, want kan worden gebruikt voor de shampoobeurt (voeding en herstelling van het haar) of voor het stylen (voor soepelheid en bescherming):
  • Voor de shampoo: Voor intense voeding. Borstel eerst door je haar om alle stylingproducten of dagelijkse restjes te verwijderen. Neem dan 3 pompjes en gebruik het over het gehele droge haar als een voorbehandeling. Laat het enkele minuten intrekken en gebruik dan warm water en shampoo.
  • Voor het brushen: Voor een gladmakend effect, gemakkelijk te stylen haar, om de houdbaarheid te versterken. Gebruik 2 pompjes op nat haar, vanaf het midden van je haar tot aan de puntjes. Je kan het ook gebruiken als een leave-in conditioner als je haar nood heeft aan een doorgedreven voedend effect.
  • Na het brushen: Voor de finishing touch, om het haar af te werken. Gebruik 1 pompje en breng het aan vanaf het midden van je haar tot aan de puntjes.
  • In je dagelijkse routine: Voor veeleisend of droog haar dat een extra controle en voeding nodig heeft op dagelijkse basis. Gebruik 1-2 pompjes en breng het aan vanaf het midden van je haar tot aan de puntjes.
  Ik heb zelf fijn haar, dus ik gebruik het vooral als voorbehandeling. Ik breng het aan op droog haar, laat het even inwerken en ga dan pas de shampoo aanbrengen. Het grote verschil is dat mijn haar nadien veel soepeler en zachter aanvoelt en ik veel minder (eigenlijk geen) hardnekkige knopen in mijn haar heb. Dit kan ik in principe niet bereiken enkel met shampoo en conditioner. Met het Elixir Ultime kan ik mijn haar veel vlotter doorkammen en kan ik het daarna ook vlotter brushen en stylen.


  Ik kies ervoor om te investeren in bepaalde haarproducten. Omwille van mijn haartype (fijn haar, veel knopen na het wassen, geverfd haar) vind ik het Elixir Ultime zeker de moeite waard. Voor shampoo kijk ik tegenwoordig naar een goedkopere oplossing (weliswaar zonder siliconen!), maar voor echte verzorging vind ik het wel de moeite waard om iets meer geld uit te geven. Gelukkig is dit product wel zuinig in gebruik, want drie pompjes per keer is nog steeds geen grote hoeveelheid.

  Twee andere pluspunten: de handige verpakking (draaidop met pomp), waardoor ik gemakkelijk kan doseren, en de zalige geur. Geur is natuurlijk erg persoonlijk, maar ik vind deze olie zo ongelooflijk lekker ruiken, dat het een zaligheid is om aan te brengen!

  Kérastase Elixir Ultime - 125 ml - € 34,00 @ Kérastase-kappers.
  Share:

  9 opmerkingen

  1. Ik ben er ook heel tevreden van!
   Het maakt mijn haar ongelooflijk zacht zonder te verzwaren.
   De geur is idd zalig! :D

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Er zijn mensen die dit middeltje helemaal de hemel in prijzen en mensen die het haten... daarom heb ik het nog niet geprobeerd, denk ik :P Ik heb best dik, maar onhandelbaar haar. Mijn holy grail op het gebied van oliën/serums heb ik ook wel gevonden en voorlopig blijf ik erbij :P

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het goed klinken maar heb het nog niet uitgeprobeerd.

   BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het goed klinken. Maar is krijg daar zo'n vette kop van. Hihi, gaat heel snel bij mij bij zulke producten.
   liefs, xxx

   BeantwoordenVerwijderen
  5. Klinkt goed, maar kan het ook gebruikt worden op haren die snel vet worden? Of moet je het in dit geval alleen op de punten smeren of zo?

   BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt heel erg goed en het ziet er zo prachtig uit, ben ook wel benieuwd hoe het zit met vettigheid?

   Kerastase lijkt me wel een goed betrouwbaar merk, heb er vroeger wel eens wat van gebruikt.

   BeantwoordenVerwijderen
  7. @ Mitchin @ Evelien: Ik heb eigenlijk geen last van vettigheid! En ik heb fijn haar, dus als deze olie zou verzwaren, zou ik het onmiddellijk merken. Als je vreest voor een vettige hoofdhuid, zou ik het enkel op de lengtes en punten smeren.

   BeantwoordenVerwijderen
  8. I adore Kerastase,their hair masks are phenomenal!

   ♥ Marta from With Love...

   BeantwoordenVerwijderen
  9. Hello!!!! You have received the Stylish Blogger Award!!
   I hope you like it, and I`ll be looking
   forward reading your 7 shares!!

   xoxo Martje
   http://girly-addictions.blogspot.com/2011/01/ooeehh-ive-been-awarded.html

   BeantwoordenVerwijderen

  © BeautyLoves | All rights reserved.
  Blog Design Handcrafted by pipdig