6 maart 2011

CLINIQUE 3-STEP SYSTEM - AN INTRODUCTION
Het Clinique 3-Stappen Huidverzorgingssysteem bestaat al heel wat jaren in zijn huidige vorm: 3 stappen die je moeten helpen om een stralend huid te krijgen, want volgens Clinique kan een mooie huid gecreëerd worden. Momenteel test ik het uit, maar alvorens ik mijn eigen mening geef (binnen enkele weken), wil ik een algemene introductie doen.


Eerst en vooral moet je de producten aanpassen aan je huidtype. Hiervoor kan je een online huidanalysetest doen, maar kan je ook terecht bij de parfumerie.
Ik deed de online-test en werd getypeerd als huidtype 3. Ik heb zelf een normale huid met een vettige T-zone, maar niet enkel je huidtype is van belang, zo moet je ook je oogkleur invullen en of je al dan niet snel verbrandt.
In het verleden testte ik trouwens producten voor huidtype 2. De ongemakken die ik toen had, heb ik nu niet meer en ik snap nu ook waarom: die producten waren gewoon niet de juiste voor mijn huidtype!

Mijn producten zijn:
 • Stap 1: Liquid Facial Soap oily skin formula
De eerste stap is de Liquid Facial Soap. Hiervan gebruik ik een pompje per keer, dat ik in mijn handen laat schuimen met lauw water. Nadat ik mijn gezicht hiermee gewassen heb, spoel ik goed af zodat er geen restjes meer blijven hangen en dep ik mijn gezicht droog met een handdoek.

Momenteel heb ik dus de Liquid Facial Soap 3, hoewel ik hiervoor lang de Liquid Facial Soap Mild (huidtype 2) heb gebruikt (op zichzelf, zonder de twee volgende stappen). Ik denk dat je met een gecombineerde huid zoals de mijne, wel eens tussen huidtype 2 en 3 kunt vallen, afhankelijk van je antwoorden op de test.
Het verschil is dat de Liquid Facial Soap Oily Skin Formula mij ietsje dikker lijkt dan de Liquid Facial Soap Mild, die dan iets vloeibaarder aanvoelt.

Deze eerste stap is een reiniging, maar is niet bedoeld om 's avonds je make-up te verwijderen. Daarvoor gebruik ik gewoon een reinigingsmelk die daarvoor bedoeld is.

 • Stap 2: Clarifying Lotion 3
De formule van de Clarifying Lotion werd onlangs aangepast door Clinique om nog beter te kunnen beantwoorden aan de veranderende omgeving (luchtverontreiniging, ongunstige weerinvloeden, toenemende allergieën, ...).

Deze stap zorgt ervoor dat je dagelijks exfoliëert op een zachte manier: de lotion verwijdert dode huidcellen, verkleint de poriën en maakt fijne lijntjes minder zichtbaar. Door het laagje dode huidcellen te verwijderen, komt de onderliggende huid naar boven. Niet alleen ziet de huid er beter uit, ook make-up houdt beter.

Deze stap bezorgde me bij mijn vorige test minder aangename tintelingen, maar wat blijkt? Ik gebruikte het verkeerd! Ik was in mijn enthousiasme beginnen wrijven en op en neer gaan met het watje, zoals ik bij elke toner doe.
Maar de Clarifying Lotion is geen gewone toner, hij exfoliëert. Een keer over je huid gaan, in een enkele richting, is dus voldoende. Sinds ik dat voorzichtig toepas, heb ik geen irritaties meer na stap 2.
 • Stap 3: Dramatically Different Moisturizing Gel tube
Al dat geëxfoliëer moet je terug neutraliseren en hydrateren.

Afhankelijk van je huidtype, heb je de Dramatically Different Moisturizing Lotion of Gel. De Lotion hoort bij huidtypen 1 en 2 (zeer droge of droge huid op de wangen en normaal tot vet in de T-zone), de Gel hoort bij huidtypen 3 en 4 (vette huid of normale huid met vette T-zone).

Ook hier gebruik ik nu een ander product dan voorheen: in plaats van de rijkere Lotion, heb ik nu de fijnere Gel, wat beter aansluit bij mijn huidtype en dus ook veel fijner is om aan te brengen.

De resultaten: Clinique belooft resultaat vanaf dag 1 en een duidelijk verschil na 2 weken. Vanaf de eerste dag ziet je huid er egaler en stralender uit. Na 1 week ziet de huid er gezonder en frisser uit, zonder dofheid. Na 2 weken blijft de exfoliatie de natuurlijke celvernieuwing stimuleren en is het vochtpeil van je huid in balans.

Mijn voorlopige ervaringen:
De exoliatie is niet meer zo pijnlijk als de vorige keer. Dit komt omdat ik het nu op de juiste manier gebruik en omdat ik nu ook de aangepaste producten voor mijn huidtype gebruik.
Daags nadien voelde mijn huid in de ochtend glad aan, terwijl ik anders een iets vettigere T-zone heb wanneer ik wakker word. Ook de zwarte puntjes op mijn neus (ja, ik heb dat ook), zijn wat minder zichtbaar. Zou die exfoliatie dan toch helpen?
Ik had echter wel een aantal kleine onzuiverheden op mijn voorhoofd na de eerste week. Geen puistjes, maar zo een paar kleine onzuiverheden, die er anders niet zijn. Maar omdat het even duurt voor je huid echt gewend is aan een nieuwe verzorgingsroutine, ben ik nog niet in paniek.

Clinique Liquid Facial Soap - 200 ml - € 21,00
Clinique Clarifying Lotion - 200 ml - € 21,00
Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion / Gel - 50 ml - € 26,00
Share:

11 opmerkingen

 1. Mijn bevindingen zijn precies hetzelfde als die van jou na een week! Zo te lezen hebben we echt hetzelfde huidtype. Ik had ook ineens wat onzuiverheden op mijn voorhoofd en kin maar het is nog onduidelijk of dat door examenstress kwam of door de producten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit zijn fijne producten. Ben benieuwd naar jou review!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoor heel veel over deze producten dus wil ze ook is echt proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hou on zeker op de hoogte na een aantal weken gebruik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben benieuwd naar het effecht op langere termijn. Ik ben zelf niet zo'n fan van Clinique...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind hem echt fijn! Ik ben bijna door mijn tweede set heen en I simply love it. Still! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt veelbelovend. Ben benieuwd hoe het zal zijn als je huid helemaal gewend is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het klinkt wel heel goed. En het boekt zeker vooruitgang.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben echt benieuwd wat je er na een tijdje van vindt!!

  BeantwoordenVerwijderen
© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig