11 april 2011

REVIEW SIGMA F80
Vanaf het moment dat ik de aankondiging zag voor de nieuwe Sigmax-lijn van Sigma, wist ik dat de Sigma F80 wilde uitproberen.

De kwasten uit deze lijn zijn speciaal ontwikkeld om poeder een vloeibare make-up aan te brengen, zonder dat de haren product opslorpen. De vorm, dichtheid en hoogte van de haartjes zijn zo ontwikkeld dat ze perfect make-up kunnen inwerken in de huid, zodat je een HD-effect krijgt.

De F80 is de flat top kabuki is zowel geschikt voor poeder als vloeibare make-up. De korte en heel erg dichte haartjes zorgen ervoor dat je echt aan de slag kunt met vloeibare foundation.

Enkele dagen nadat mijn pakje was verzonden vanuit de VS, kreeg ik het al in de bus. Dat was supersnelle service, dus daar heb ik totaal geen klachten over! De borstel zat in een rood stoffen zakje en er zat een folder bij met meer uitleg over de Sigmax-borstels.

Er stonden heel wat lovende reviews op de Sigma website, dus ik was erg benieuwd om de kwast aan een eigen onderzoekje te onderwerpen! Ik gebruik hem enkel voor vloeibare foundation, want ik gebruik een kabuki om af te poederen.

Door de dichtheid van de haartjes krijg je een veel professioneler effect, mijn foundation wordt echt mooi ingewerkt. Ik vind persoonlijk dat de F80 het beste werkt met een vloeibare foundation. Als de foundation iets meer crèmig van structuur is, gebruik ik liever een platte foundationkwast (da's natuurlijk mijn persoonlijk aanvoelen).

Ik pomp een beetje foundation op mijn hand, breng het aan op de borstel en ga dan met kleine, cirkelende bewegingen over mijn gehele gezicht. Je kan een demo-filmpje vinden op het Sigma YouTube-kanaal:


Het wassen van deze kwast gaat heel gemakkelijk (met babyshampoo) en op een nachtje is hij droog. Ik denk dat hij ongeveer even snel droogt als mijn MAC 187, dus dat valt eigenlijk best mee. En er komen trouwens bijna geen haartjes los!

Ik vind dit echt een enorm fijne kwast en ben daardoor nog meer benieuwd om meer van de Sigmax-borstels te proberen!

Sigma Beauty F80 Flat Top Kabuki - $16,00 @ Sigma Beauty
Share:

17 opmerkingen

 1. Ik vind het ook een superleuke kwast, blij je mn mening deelt. Ik heb de andere 2 ook en die voor blush, de schuine, is ook erg handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb hem ook en ik wissel tussen mijn BeautyBlender en F80 :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er mij een hele fijne kwast uit!
  De prijs valt zo te zien ook nog mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb alle drie de borstels besteld, kan niet wachten tot ze aankomen ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ik me eigenlijk afvraag, maar ik ben dan ook een Sigma leek, zijn dit echte haren?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Peggy: De Sigmax-lijn bestaat uit kwasten met synthetische haren. Van hun gewone kwasten zijn er wel exemplaren met natuurlijke haren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n kwast heb ik ook. Dat is een fijne brush.
  Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er heel goed! Jij die beautyexperte bent, ik zoek z'on kwart voor foundation waarvan zo precies alleen de buitenste haren je huid aanraakt? Waar vind ik dat? xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb deze ook :) Het is idd een heel fijn kwastje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Glamour Bbey.: Bedoel je een stippling brush/duo fibre brush (zwarte haren als basis en witte haren vanboven)? Da's de MAC 187, Sigma heeft er ook een!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wil deze ook proberen, lijkt me ook fijn voor cream blush te blenden! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow! Dit lijkt me een geweldige kwast!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig