4 mei 2011

REVIEW DEMAK'UP PRODUCTEN

De producten van Demak'Up liggen sinds kort in mijn beautyhoekje en zijn aan een grondige test onderworpen. Tijd om deze Cotton Science Lijn compleet door te lichten!

Cotton Science... say what? Het komt erop neer dat Demak'Up de positieve effecten van de katoenplant ten volle gebruikt: katoenextracten zijn vochtinbrengend, verzachtend en voedend, maar werken eveneens ontstekingsremmend, kalmerend en helend en bevatten antioxidanten.


Demak'Up heeft uiteraard de welbekende wattenschijfjes, maar sinds kort werden ook de reinigingsdoekjes vernieuwd. Of je reinigingsdoekjes gebruikt of niet, is vooral een persoonlijke keuze.

Voor mij zijn deze reinigingsdoekjes vooral heel gemakkelijk en comfortabel: je hebt je reinigingsproduct bij in een handige, compacte verpakking en als je klaar bent, kan het reinigingsdoekje ook gewoon weg. Heel handig om mee te nemen! Voor een grondige, diepe reiniging gebruik ik wel nog steeds reinigingsmelk, scrub, masker en gezichtszeep, maar voor onderweg, op weekend of op een luie avond vind ik deze best gemakkelijk.


De reinigingsdoekjes zijn beschikbaar in twee versies: Katoen Zacht (de roze verpakking - bevat reinigingsmelk) en Katoen Fris (de blauwe verpakking -  bevat reinigingslotion). Beide soorten zijn geschikt voor de droge of gevoelige huid en zijn zowel voor het gezicht als de ogen. Nu heb ik zelf geen droge of gevoelige huid, maar ze werken beide prima. Ik heb absoluut geen onprettig gevoel gehad en mijn make-up ging er gemakkelijk van af. Het formaat is eigelijk ideaal: net groot genoeg om mijn hele gezicht te kunnen reinigen en dan draai ik het doekje om en ga ik nog eens over mijn hele gezicht om de laatste restjes af te halen.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Katoen Fris, omdat die doekjes iets frisser aanvoelen op mijn huid en ik dat gevoel gewoon net iets fijner vind.


Een ander handig product is de oogmake-upreiniger tegen wallen en donkere kringen. Dit zijn wattenschijfjes die al doordrenkt zijn met oogmake-upreiniger. Persoonlijk vind ik de wattenschijfjes net iets te "nat", iets te doordrenkt met product. Van mij hadden ze net ietsje droger gemogen, want nu krijg ik het product eigenlijk in mijn oog en krijg ik een klein beetje een wazig beeld.

Verder reinigen ze wel heel erg goed en heb ik het doosje al meermaals in mijn weekendtas gegooid, want het bespaart je wel plaats en er is geen risico op lekkage. De wattenschijfjes zijn ook goed groot, dus ik kan met een wattenschijfje veel oogmake-up verwijderen.


De bekendste wattenschijfjes zijn waarschijnlijk de Duo + met honinggraatstructuur, beschikbaar in twee formaten: gewoon en groot. Zelf ben ik altijd gewend om gewone wattenschijfjes te gebruiken, maar op zich kan je evengoed het grote formaat gebruiken. Het is maar wat je zelf het prettigst vindt.
De wattenschijfjes zijn goed geperst en pluizen niet, wat ik héél belangrijk vind.

De honinggraatstructuur is echt ideaal om make-up te verwijderen en zeker oogmake-up of nagellak. Deze wattenschijfjes halen al meteen vanaf de eerste veeg veel van de make-up of nagellak af. Resultaat gegarandeerd!



Last, but not least, de Sensitive Silk-wattenschijfjes met aloe vera. Ook dit type is beschikbaar in een klein en groot formaat. Deze wattenschijfjes zijn dikker dan de Duo + en zijn ook zachter. Ze zijn ook niet zo geperst, waardoor ik eerst dacht dat ze snel zouden gaan pluizen en dat ik niet tevreden zou zijn (beetje bevooroordeeld, ik geef het toe).

Maar zoals wel vaker gebleken is, mag je niet altijd uitgaan van de eerste indruk, want deze wattenschijfjes hebben mij aangenaam verrast! Ik gebruik ze graag voor toner: ze zijn dik genoeg om de toner te kunnen "dragen" en ze voelen gewoon erg zacht aan op mijn huid.

Aanraders zijn voor mij de Duo + en Silk Sensitive-wattenschijfjes, die budgetgewijs eigenlijk niet veel duurder blijken te zijn dan de wattenschijfjes die ik gewoonlijk in mijn winkelmandje gooi. Voor de andere producten zal het er van afhangen of je graag kant-en-klare reinigingsdoekjes en wattenschijfjes gebruikt of niet.

Demak'Up:
Vernieuwde Milk & cotton reinigingsdoekjes - 25 doekjes - € 3,79
Vernieuwde Fresh & tonic reinigingsdoekjes - 25 doekjes - € 3,79
Wattenschijfjes klein Duo + met honingraatstructuur - 105 wattenschijfjes - € 2,99
Oogmake-up reiniger pads tegen wallen en donkere kringen - 30 wattenschijfjes - € 3,99
Wattenschijfjes groot Duo + met honingraatstructuur - 58 wattenschijfjes - € 2,39
Wattenschijfjes klein Sensitive silk - 60 wattenschijfjes - € 1,85
Wattenschijfjes groot Sensitive silk - 45 wattenschijfjes - € 2,29
Share:

10 opmerkingen

  1. Ik verkies ook de Duo+ wattenschijfjes. De kant-en-klare doekjes zijn niet echt aan mij besteed. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handige spullen! Ik ben zelf erg gek op de reinigingsdoekjes. Super handig als ik na een avond werken thuis kom en zo snel mogelijk wil gaan slapen. Scheelt een hoop tijd :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben lui en heb altijd van die doekjes. :) Ik heb de vorige versie van Demak'up uitgeprobeerd en ik vond dat echt verschrikkelijk voor mijn huid. Dat trok en prikte en deed zelfs een beetje pijn. Uiterst onaangenaam. Maar toegegeven, ik ben benieuwd naar de vernieuwde versie. Het klinkt alvast goed. Vrijdag pik ik een doekje mee naar huis. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die wattenschijfjes gebruik ik ook :)
    En zo leuk dat je een van de bloggers bent die ze gekozen hebben in de Wella Pro Series Ambassadeur-wedstrijd :D xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb die grote wattenschijfjes uit de groene verpakking! die vind ik zelf erg fijn, en daarnaast heb ik de milky doekjes, vind die frisse ook wel fijn, maar die heb ik van nivea :P

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik gebruik ook die grote en vind ze erg fijn werken!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb dat wazig beeld met de pads ook. MAar ik vind alles ook erg fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind het ook erg fijne producten!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind doekjes makkelijk als tussendoortje, klinkt raar, maar als ik bv. verschillende looks moet maken voor een fotosessie is dat handig.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig