17 juni 2011

BEAUTYLOVES ONTDEKT LA ROCHE-POSAY

Meestal bezoek ik mijn apotheek enkel voor medicatie, maar eigenlijk is de hedendaagse apotheek een beauty walhalla geworden! Want naast medicatie verkopen ze ook gewoon make-up en huidverzorging van allerlei merken. Ik testte twee productjes van La Roche-Posay: hun nieuwste mascara en Toleriane Ultra crème.

Respectissime is hun eerste waterproof volumemascara voor gevoelige ogen, die belooft extreem lang te houden en die gemakkelijk te verwijderen is. Het schroefvormig Charge Express-borsteltje maakt de wimpers heel precies op en geeft ze tegelijk extra volume. Ik vind het fijn dat het borsteltje uit haartjes bestaat, dat is toch altijd zachter voor mijn ogen.De mascara brengt gemakkelijk aan, ik krijg volume en mijn wimpers blijven zacht en soepel. Waterproof is hij zeker, ik had geen last van uitlopers of vlekken. Bij het aanbrengen zelf krijg ik wel wat vlekjes boven mijn wimpers, dat zie je ook op de foto waar ik enkel mascara op heb en geen andere make-up. Bij de laatste foto heb ik ze verwijderd met oogreiniger, om het resultaat beter te kunnen laten zien.
Er is duidelijk wat volume te bespeuren en je kan deze mascara mooi opbouwen, verlengen en krullen doet hij bij mij wel wat minder.


Ik gebruikte eigenlijk nooit waterproof mascara, simpelweg omdat het moeilijker te verwijderen is. De meerwaarde van een waterproof mascara was voor mij dan ook bijna nihil, dus ja, waarom zou ik dan voor de waterproof versie gaan?

En nu komt de maar... :)
De Respectissime verwijdert héél gemakkelijk van je ogen, zelfs even snel als mijn gebruikelijke mascara. No joke. Eén wattenschijfje en mijn beide ogen waren mascaravrij. Je moet er wel een tweefasige oogreiniger voor gebruiken, ik heb geprobeerd om deze mascara te verwijderen met gewone oogreiniger, maar de mascara geeft dan amper af. Tsja, dat heb je met waterproof, zeker? ;)


De prijs van de mascara vind ik trouwens best fair. Het is iets duurder dan een mascara uit een drogisterij, maar je krijgt er wel een kwaliteitsproduct voor terug dat ook geschikt is voor gevoelige oogjes.


Toleriane Ultra is dan weer een lijn van producten speciaal voor de allergische of intolerante huid. Het werkt kalmerend dankzij het bestanddeel Neurosensine, dat intenstief en langdurig kalmeert, en een sterke conentratie van het thermaal water van La Roche-Posay. Het bevat geen conserveermiddelen, parabenen, parfum, alcohol, kleurstoffen of lanoline en is niet-comedogeen. Met andere woorden, dit is een ideaal goedje voor de huid die niets kan verdragen.


De textuur is niet plakkerig, smeert vlot uit en trekt vrij snel in de huid. Absoluut innoverend is de 100% hermetisch afgesloten verpakking, om ervoor te zorgen dat het product zo zuiver mogelijk blijft. Je kan het zakje zien op de tweede foto, erg fascinerend! Ook de pomp is zo ontworpen dat er geen restproduct terug naar beneden kan zakken en zo blijven de bacteriën ook netjes buiten.

Voor mij is dit vooral een hele fijne nachtcrème. Hij kan ook dienen als dagcrème, maar de kalmerende werking past voor mij gewoon beter in mijn avondroutine.

Kennen jullie het merk La Roche-Posay al? Hun website staat trouwens boordevol nuttige informatie, dat vond ik wel een hele fijne bijkomstigheid.

La Roche-Posay Toleriane Ultra - 40 ml - € 18,00 @ de apotheek
La Roche-Posay Respectissime Waterproof Volumemascara - 7,6 ml - € 19,90 @ de apotheek
Share:

11 opmerkingen

 1. Ik gebruik al een jaar ofzo een dagcreme(hydraphase xl) met spf 15 en ook al n flinke tijd (vooral in de winter) de nutritic creme voor snachts. Ik ben erg echt heel blij mee, en gebruik overdag vrijwel niets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh, die crème lijkt echt wel iets voor mij!
  Ik gebruik graag Redermic Eye van LRP, ook een heel fijn product! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ik vind 18 euro voor de mascara best wel meevallen, want het is wel echt een top product zie ik aan je foto's! En vooral als je gevoelige ogen hebt echt een uikomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. LRP is een fijn merk, ik gebruikte vroeger altijd de huidverzorgin (:

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die créme ziet er goed uit.
  Ik kende het merk nog niet!
  Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. LRP is echt een erg leuk merk, heb er al verschillende zaken v geprobeerd. Deze creme wil ik ook graag eens proberen. De mascara spreekt me minder aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook fan van beide producten!! De dagcrème is echt hemels voor mijn gevoelig huidje! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben zeer tevreden over de Effeclar lijn voor de vettere huid :) Topmerk!


  PS/ ik kan bij jou niet meer commenten met m'n google account :s heel vreemd

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh ik koop veel make-up en skincare producten bij de apotheek. Deze heb ik nog niet gebruikt, maar klinkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat klinkt allemaal fijn zeg! Ik heb zelf nul ervaring met zulke producten, al heb ik wel eens Vichy Normaderm bij de apotheek gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hun top coat doorschijnende nagelak vind ik heel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig