1 augustus 2011

HEY BIG SPENDER

Waarschuwing: dit is géén artikel over nagellak. Als je dat zoekt (as in: Essie's Big Spender), heeft Google of eender welke zoekrobot je verkeerd gegidst :)

Nee, dit is een artikel dat mijn no-buy inluidt. En niet enkel die van mij, want er zijn nog wat bloggende Twitter-dames die de komende weken of maanden de broeksriem aanhalen, elk om eigen redenen (DeltaCephei, It-Girl en BeautyEtc) Show them some support!

Ik heb de laatste weken en maanden (uiteraard) beauty gekocht. Soms omdat ik het nodig had (op weekend gaan zonder reinigingsproducten, is bijvoorbeeld geen goed idee), soms omdat er kortingen waren (zie ICI PARIS XL, mijn Chanel-bronzer en Dior Paradise nagellak), soms omdat ik mezelf niet kon bedwingen (zie Bobbi Brown Modern Eye & Lip Palette uit mijn favorieten-filmpje), soms omdat ik nieuwsgierig was (zie Batiste droogshampoo) en af en toe gewoon omdat het kon. Tel alles op en ik wil gewoon niet weten wat het totale bedrag is.

Daarnaast was ik de laatste maanden obsessief bezig met een handtas. Voor wie mijn klaagzang op Twitter mocht gemist hebben, het gaat om de Miu Miu Bow Bag. Eentje die al meer dan een jaar op mijn wishlist staat, maar toch nooit mee naar huis ging. Not cheap at all. But verrryyy prettyyyy.

Het klinkt misschien idioot, maar ik zag het een beetje als mijn laatste kans om hem te kopen. Want bouwen kost geld, mensen. Bakken vol geld en dat geld vliegt er dan nog eens met tienduizenden Euro's tegelijk door. En ik realiseerde me: als ik hem nu niet koop, kan ik hem nooit meer (toch niet de eerste vijf jaar) kopen. Want nadat je gebouwd hebt, blut bent en in je huis woont, komt er van sparen niets meer in huis (haha, in huis, get it?).

Dus toen ik vandaag in Brussel was, toen ik hem in mijn handen had, toen ik de kleur kon matchen met zowat al mijn kleren, toen bleek dat mijn paraplu er met gemak in paste en er dan nog eens ruimte was voor al mijn andere brol (en dat was nog maar het kleine model!), toen ik twee keer de winkel in was gelopen... werd hij eindelijk de mijne.

Nu kan ik natuurlijk doen alsof mijn neus bloedt en voluit verder shoppen, maar dat zou dom zijn. Want dat huis van mij, dat moet echt wel af geraken, ik wil niet nog eens twee jaar op Hotel Mama zitten. Hoe comfortabel dat ook is.

Nee, lieve lezers, vanaf nu begint mijn no-buy. Nu ben ik sowieso niet de blogger die constant hauls en shoplogs plaatst, dus geen zorgen, jullie zullen daar niets van merken. Er liggen nog genoeg spullen in mijn stash die de moeite waard zijn en ik zal mijn creativiteit ten beste tonen.

Misschien wordt het mij af en toe te veel of te moeilijk, misschien zal ik een beetje klagen en zagen, maar negeer dat maar. Ik ga cold turkey. Vanaf nu. Voor de duidelijkheid: de no-buy telt niet voor essentiële basisproducten die ik koop wanneer de vorige exemplaren leeg zijn. Ik ga op no-buy maar ik hoef niet te stinken, oké?

Af en toe zal ik een update plaatsen, kwestie van jullie te laten genieten van mijn lijdensweg te inspireren.

Hebben jullie al eens een no-buy ingelast? Waarom? Om te sparen voor iets anders? Om af te kicken van je beauty rush? En vooral: welke tips heb je dan voor mij?
Share:

15 opmerkingen

 1. Ik wens jouw heel veel succes. Ik doe nu ook al 5 weken een no-buy. En ik heb al het een en ander gespaard. Het geld moet je weg storten op een spaarrekening. Dat doe ik ook. Dan kom ik er minder snel aan.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de laatste tijd ook veel te veel geld uitgegeven, beetje de schuld van het slechte weer denk ik! ;-)

  Heel veel plezier nog met de tas, het is echt een prachtexemplaartje! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk geschreven, en natuurlijk veel succes!!
  En heb je het eens wat moeilijk, kijk naar je supermooie miu miu en besef dat het het allemaal waard is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij willen foto's van de nieuwe tas!
  En veel succes! Ik probeer dat ook regelmatig maar dan 'vergeet' ik dat ik in een no buy zat :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Good luck met de no-buy!! Ik ga er deze maand ook mee van start want ik heb gewoon té véél spullen...beschamend veel zelfs...

  Ik plan een 'shop my stash' dingen die ik zelden gebruik nu opeens wel meer bovenhalen...Hopelijk een tactiek die zal werken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes ermee, ik heb het vorig jaar ook gedaan en het is niet gemakkelijk maar als je er goed op let dan gaat het na een tijdje vanzelf. Een huis kost verschrikkelijk veel geld, ik zie zo vaak facturen ervan passeren dat je stijl achterover valt... En als je 'm wou, was het nu de moment. Maar ik wil wel heel veel foto's zien :), welke kleur heb je gehaald?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel veel succes met je no-buy! Ik ga volgend jaar op kot, dus dan zal het ook wat minder zijn met kleren en dergelijke te kopen. daarom ben ik nu een goede en leuke voorraad aan het indoen, zodat ik volgend jaar enkel noodzakelijke en te leuke dingen moet kopen. Het is een goed idee dat je de miumiu gekocht hebt vlak voor je no-buy..dan heb daar toch nog een goed gevoel bij!
  En tips,niet teveel door de winkelstraten lopen met een volle portemonnee..en als je portefeuille leeg is en je wilt toch iets kopen..grijp niet te snel naar de bankkaart! Ga zeker niet betalen met de visa want dat is heel misleidend. Leg jezelf een maandbudget op, of een grens over het aantal kledingstukken dat je per maand mag kopen..
  x
  http://givemetruthloveandfreedom.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk geschreven! En wow, je hebt je Miu Miu tas!! :-) Daar wil ik wel een foto van zien! ;-) Héél veel succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil eigenlijk ook wel supergraag een foto zien van die handtas!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik las ook al enkele no-buy verhalen en moet zeggen dat ik echt wel geïnspireerd ben. Ik laat het nog even rondzweven en wie weet treed ik in jullie voetsporen! Benieuwd naar de MiuMiu en veel succes met je spaartocht, het levert je vast voldoening op!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Foto! Foto! :)
  Ik moet mezelf ook dringend op een no-buy zetten, ook om huisvestingsredenen. Nadat ik nog dit en dit en dat gekocht heb, begin ik er echt aan. Echt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Succes!! Ik ben in de opletfase beland: ik koop nog op vakantie, maar dan steek ik mijn portemonnee dieper dan diep in mijn handtas.
  Over handtassen gesproken: showen die handel! Telkens als je ernaar zal kijken, zal je -hopelijk- de positieve kant van de no-buy zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hehe heb precies een leuk idee gedeelt doen op Twitter :D! Leuk dat vele bloggers het ook doen! We go for it!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bij mij zit er ook eentje aan te komen... na 7 augustus gaat de knip erop! Het zal me zwaar vallen maar ook ik heb veel te veel uitgegeven de laatste tijd! Heel veel succes, we kunnen mekaar steunen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gefeliciteerd met je Miu Miu! Ik begrijp precies hoe jij je voelt *hug* Ik hoop dat jij heel gelukkig bent met je tas en dat is het allerbelangrijkste (foto's? =))))) Heel veel success met je no-buy en je huisje!
  Ik ben ook aan het sparen voor een Chanel tas (aangezien ik mijn oude heb vernield, dom-dom-dom!!!!!) en aangezien ik zeker nog 1 jaar hiervoor geld opzij moet zetten, schiet het niet echt op =(
  Mag ik ook gezellig bij je aanschuiven en lekker klagen? =)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig