18 december 2011

TUTORIAL - CLASSIC SMOKEY EYE MET ZWART EN BLAUW

Toen ik vorige zaterdag deze zwartblauwe classic smokey eye online plaatste, vroeg er iemand of ik een stap voor stap tutorial kon doen. Zo gezegd, zo gedaan :)

Dit is waar we voor gaan!

Toch even een waarschuwing... dit gaat er in het begin eng uitzien en je gaat denken dat het nooit goedkomt. Ook kan het zijn dat je denkt: "Hè, bah, blauw en zwart, dat is veel te zwaar voor mij en dat draag ik nooit of daar sta ik niet mee." Máár het gaat natuurlijk om de techniek! Je kan dit ook toepassen met andere, lichtere kleurtjes, gouden, bronzen, bruine, paarse tinten, ... wat je maar wilt!


Hier zie je de basis: MAC Painterly paint pot en Maybelline Master Drama kohl liner. Ik gebruik nu opnieuw dit potlood, omdat ik het ook gebruikte in de look van vorige week. Dit is echt een pikzwart potlood, maar eigenlijk is het niet ideaal voor smokey eyes, omdat je het niet zo gemakkelijk kunt uitblenden. Het zet zich namelijk onmiddellijk! Het blijft dan ook wel heel mooi zitten gedurende de dag, maar met een ander potlood ga je misschien iets gemakkelijker kunnen werken.

Hierover komt eerst MAC Carbon: ik leg een beetje oogschaduw over het potlood om het te fixeren en blend ook de randjes ermee. Omdat Carbon niet gepigmenteerd genoeg is voor de Master Drama, doe ik hetzelfde met Urban Decay Creep.


De blauwe kleur (MAC Flashtrack) komt in je arcadeboog, de lichtere kleur (MAC Little Minx) komt net iets hoger. Je krijgt dus eigenlijk een soort van dégradé, van donker naar licht, van je wimpers naar je wenkbrauwen. Met deze oogschaduw kan ik de vorm ook iets meer naar buiten toe uitwerken.


In de binnenste ooghoek en als higlighter (net onder het hoogste punt van je wenkbrauw) gebruik ik Urban Decay Virgin (mijn favoriete highlighter!). Met dezelfde kleur ga ik ook even langs de randjes van de oogschaduw aan de buitenste ooghoek, zodat ik het daar een beetje kan 'opkuisen' en netjes maken.

Op de onderste waterlijn doe ik nu net hetzelfde als op het ooglid: eerst Maybelline Master Drama kohl liner, gevolgd door Urban Decay Creep en MAC Flashtrack (beiden van de buitenste ooghoek tot iets verder dan je iris). MAC Little Minx komt dan vooral in het midden en verbind ik met Urban Decay Virgin, die ik al in de binnenste ooghoek had aangebracht.

Ik werk af met MAC Blactrack fluidline, die komt als eyeliner op mijn ooglid. Als je nog ergens kleine gaatjes zou zien, kan je ze hiermee ook nog opvullen, want aan je wimpers moet alles zwart zijn!


En dit is de volledige look: hier heb ik ook een wenkbrauwpotlood (MAC Blonde brow finisher met daarover Essence Lash & Brow Gel) gebruikt en mijn mascara (YSL Volume Effet Faux Cil Shocking) aangebracht.

Hopelijk is het zo een beetje duidelijk! Probeer het gewoon een keer, experimenteer met kleurtjes en hou vooral in je achterhoofd dat het 'maar' make-up is en dat je het er altijd kan afhalen, mocht je het niet zo mooi vinden :)
Share:

20 opmerkingen

 1. Nice ! Kga het straks es uitproberen zie !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ga ik ook proberen, heel erg leuk.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie look, erg feestelijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor mij mag je meer tutorials doen hoor! Vind deze look supermooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gedaan! Mag je inderdaad meer doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig gedaan. Jammer dat ik niet met echt donker opgemaakte ogen sta want vind blauw en zwart een prachtige combo. Zal het eens met grijs proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi gedaan! En heel fijne producten :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Iets te heftig voor mij, maar alsnog erg leuk! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 9. super merci! ik schrik ervan hoe zwart je begint! maar zo mooi als je alles in elkaar laat blenden! oh en ik mag dus ook geen eye liner vergeten

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi gedaan! Ik vind smokey altijd mooi staan!Goede uitleg ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh jij begint met de donkerste kleur? Ik begin altijd met de lichtste en voeg daarna altijd een donkerdere tint toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Nina: Dat kan ook! Dit is de klassieke manier, maar ik doe het meestal ook andersom, dan zit de donkerste kleur vooral in de arcadebook en ooghoek, maar niet aan de wimpers.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Superleuke look, en dit is echt heel handig!! Ik weet soms niet altijd goed hoe ik aan een look moet beginnen, en hou het meestal tot 'hetgeen ik gewoon ben'.
  Superhandig ook zo met foto's buiten video tutorial vind ik, moet je meer doen!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig