23 april 2012

BEAUTYLOVES AAN DE ZELFBRUINERS

Oeps, daar was maart me te snel af. Ineens was de zon daar, gevolgd door terrasjes, zonnebrillen en t-shirts. Ik zat nog in mijn bleke wintervel, schoot ineens wakker en ging aan de zelfbruiners. 'Gelukkig' is het nu terug herfstweer, zodat ik nog wat tijd heb om mijn bleekheid te bestrijden.

Tegenwoordig heb je heel wat types zelfbruiners: crèmes, sprays, gels, geleidelijke zelfbruiners in de vorm van body lotions, instant zelfbruiners die je er de avond zelf nog afwast, zelfbruiners voor gezicht en lichaam, alleen voor het gezicht, alleen voor het lichaam enzovoort. Keuze te over! Ik heb er vorig jaar ook al een aantal geprobeerd, sommigen met groot succes, anderen wat minder.


Op mijn gezicht: Sisley Self Tanning Hydrating Facial Skin Care (60 ml - € 81,90 bij Parfuma). Meteen een toppertje (met bijbehorend prijskaartje) om mee te beginnen: Sisley levert een compacte tube af met daarin een witte crème met een bloemige geur. Geen typische zelfbruinergeur dus, en daar kan ik alleen maar blij om zijn, want aan mijn gezicht word ik zoiets sneller gewaar.

Niet enkel een gewone zelfbruiner, maar tevens een hydraterende zelfbruinende gezichtsverzorging. Twee in een, waarom niet? Je kan deze twee tot drie keer per week gebruiken, heb je een vettere huid is hij misschien al voldoende als verzorging. Mensen met een drogere huid gebruiken hem gewoon bovenop hun normale verzorging. Ik gebruik hem meestal 's avonds (vergeet je hals en decolleté niet!) en skip dan mijn nachtcrème.

Binnen een tweetal uurtjes krijg ik al een waarneembare, natuurlijke tint en na twee keer heb ik echt een gebronsde teint. In de zomer zou ik er nog een derde keer bijdoen, maar nu is twee keer ruimschoots voldoende. Daarna volstaat het om een keer per week bij te werken.

Zeker ook zo fijn: er is geen oranje kleur, vlek of streep te zien, ik heb een natuurlijk uitziend tintje en de kleur vervaagt nadien gelijkmatig. Doe je het dus een weekje rustiger aan, dan vervaagt de kleur gegarandeerd zonder vlekken. Zoals het hoort :)


Next up: het lijf! Bio-Beauté by Nuxe heeft een Self-Tanning Moisturizing Gel (100 ml - € 14,80 - verkrijgbaar in de apotheek) die geschikt is voor gezicht en lichaam, maar ik heb hem tot nu toe enkel voor het lichaam gebruikt.
Ook deze zelfbruiner hydrateert de huid (want: verrijkt met mango-olie en macadamia) en levert een fijn resultaat op. Bovendien is 98,9% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong en is 54,9% afkomstig van biologische landbouw.

Ik vind de textuur wel meer een vloeibare lotion dan een echte gel, maar dat neemt niet weg dat hij heel fijn uitsmeert en goed intrekt. De geur is tropisch zoet, ik ruik cocosnoot en iets fleurigs, dat dan Tahitiaanse gardenia blijkt te zijn.

Links: Bio-Beauté by Nuxe - Rechts: Sisley

Met Bio-Beauté heb ik iets meer geduld nodig om het gewenste kleurtje te krijgen: ik zie wel snel resultaat, maar dat is een pak subtieler dan mijn Sisley gezichtszelfbruiner. De boodschap is dus: dagelijks herhalen tot je het gewenste resultaat hebt. Het voordeel is wel dat ik geen last heb van plekken of strepen, zelfs niet op mijn scheenbenen, ellebogen of knieën en dat ik op mijn gemak kan opbouwen zonder er na een avond als een doorbakken steak uit te zien. Ideaal voor wie net begint met zelfbruiners!

Welk type is jullie favoriete zelfbruiner?
Share:

11 opmerkingen

 1. Die van Sisley lijkt me fijn, het prijskaartje not so much. Ik gebruik graag een zelfbruinende lotion van L'Oréal. Die werkt erg goed, na drie maal gebruiken heb ik echt een mooi tintje. Sprays en mousse en weetikveel gebruik ik niet zo graag, troublemakers zijn het !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is niks voor mij, wel klinkt het heel goed.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat ze allebei niet echt die typische zelfbruinergeur hebben !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. niets zo vervelend als die geur! ik vind dat ook irritant! Prijskaartje is idd minder,maar mss wel es het proberen waard ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die van de apotheek lijkt me wel het proberen waard, die van sisley vind ik te duur :) voor dat geld probeer ik dan liever 2 Estee lauder zelfbruiners :-o

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind het toch altijd wel een beetje eng hoor, voor vlekken enzo!
  Ze klinken wel goed. Maar Sisley is een beetje boven mijn budget, aangezien ik ook hoop dat de zon binnenkort heel erg hard begint te schijnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die van Sisley heeft een aardig prijskaartje! Ik gebruik liever geen zelfbruiner, ben toch altijd wel bang voor vlekker eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor mijn gezicht blijf ik bij de Collistar druppeltjes, kan voorlopig nog niks tegenop! Voor het lichaam...in test modus!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb zo het idee dat die van Nuxe wel heerlijk ruikit! Raar, want heb nog niks van het merk ;) Ik gebruik eigenlijk geen zelfbruiners...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zelf gebruik ik geen zelfbruiner, maar heel af en toe een tinted moisturizer wanneer ik me erg bleek voel. Af en toe trakteer ik me op een bezoekje aan de zonnestudio voor een zonnig tintje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die van Nuxe klinkt erg goed, vooral de geur lijkt me heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig