14 januari 2013

BEAUTYLOVES TEST: ESSENTIAL BEAUTY SUPPLEMENTEN


Heel wat mensen nemen doorheen het jaar of in bepaalde periodes supplementen. Ik heb dat vroeger nog al gedaan: toen ik wat last had van haaruitval gebruikte ik Omnivit Vita Haar en tijdens drukkere periodes gebruikte ik soms Davitamon Energy. Dus toen Amy en Evi mij vroegen of ik interesse had om hun Essential Beauty te testen, stond ik daar wel voor open.

Ze noemen het zelf een anti-aging formule voor huid, haar en nagels, die je cellen voedt. Ze willen ervoor zorgen dat je voldoende van de nodige bouwstenen binnen krijgt, net omdat heel ons lichaam daarop gebouwd is. Afbrekende nagels, rimpels, futloos haar, ... dat zijn vaak de gevolgen van een tekort aan een of meer mineralen of vitaminen. Op hun website (edit: de website bestaat inmiddels niet meer, dus het linkje werkte ook niet meer) lees je meer over hun de verschillende stoffen en wat ze voor je doen en kan je de supplementen bestellen zonder verzendkosten.

Nu ben ik zelf geen biochemicus, maar gelukkig kan ik wel beroep doen op broerlief, want deze ingrediënten en hun werking zijn Chinees voor mij. Zijn antwoord: "Essential Beauty bevat alle 20 aminozuren, zowel degene die we zelf aanmaken (niet-essentiële aminozuren) als degene die we opnemen uit ons voedsel (essentiële aminozuren). Aminozuren zijn de bouwblokken waaruit proteïnen zijn opgebouwd. Als je een tekort zou hebben aan een of meerdere aminozuren, kan het wel zijn dat je nagels zwakker zijn, bijvoorbeeld. Door de pool van de aminozuren aan te vullen, kan je dus wel een gunstig effect krijgen."

Ik vroeg mij bovendien ook af hoe het kon dat een enkel supplement kon werken voor verschillende vrouwen die, naar alle waarschijnlijkheid, met verschillende tekorten zouden kampen: "Bij voldoende hoeveelheden van een bepaald aminozuur wordt de overschot toch omgezet. Een deel ervan wordt ammonium en wordt afgescheiden via de urine, de rest (koolstofcomponenten) wordt omgezet naar bijvoorbeeld glucose, dat op zijn beurt dan weer wordt opgeslagen in de lever of spieren en dat later kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld energieproductie."

"De conclusie is dat als je inderdaad een tekort zou hebben aan aminozuren en dat de oorzaak is van je zwakke nagels, dit supplement wel interessant is (of gelijkaardige producten). Indien niet, zal de extra opname van aminozuren er niet voor zorgen dat het verouderingsproces stopt."


Ik verwachtte dus geen mirakels (verouderen doen we allemaal toch), maar ik had wel wat last van de winterdip en dat uitte zich vooral in schilferende en splijtende nagels. Om de test ten volle te ondergaan, heb ik gedurende een maand geen extra nagelverzorging gebruikt, de occasionele basislaag en de dagelijkse handcrème uitgezonderd.

Elke ochtend neem je 4 à 6 capsules, samen met een groot glas water. Er zitten 180 capsules in de pot, dus je kan 30 à 45 dagen verder. Essential Beauty wordt verkocht voor € 45,00, wat niet supergoedkoop is, maar als je regelmatig supplementen neemt, weet je dat dit een redelijk normale prijs is. Zelf vind ik het ook niet nodig om dit een heel jaar door te nemen en gebruik ik het liever als kuur, waardoor de prijs dan weer gerelativeerd wordt.


Toch een puntje van kritiek, al is dit erg persoonlijk: voor mij zijn de capsules aan de grote kant. Ik krijg zoiets niet zomaar binnen, dus deze supplementen nemen gaat gepaard met een zeer vreemd zo-ver-mogelijk-insteken-slikken-en-veel-water-kappen-ritueel. Dus vier capsules per dag is voor mij echt wel het maximum! Ik heb vroeger supplementen genomen waar ik maar een tablet per dag moest nemen, dat maakte het allemaal ietsje gemakkelijker.

Verder geloof ik wel in de waarde van supplementen, zij het als aanvulling op je dagelijkse voedsel. Verwacht dus geen mirakels: eet je elke dag vette hamburgers en ga je nooit sporten, dan ga je dat niet teniet doen door elke dag vier pilletjes te nemen. Just sayin'. (al wil dat niet zeggen dat ik mijn wekelijkse friet-met-bicky opgeef. Hell no.)

Essential Beauty heeft mij wel geholpen, trouwens. Mijn haaruitval werd weer wat minder en ook mijn splijtende nagels zijn enorm verbeterd. Nu nog een beetje vitamine D rechtstreeks van de bron, en ik sta er weer goed voor!

Nemen jullie wel eens supplementen?
Share:

19 opmerkingen

 1. Ook tegen zwakke nagels & haaruitval. Maar het probleem is dat ik ze supervaak vergeet in te nemen..

  Nu heb ik ook een kuur gekocht om de weerstand op te bouwen, hopelijk kan ik het volhouden ze elke dag flink met de lunch in te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet niet of ik moet geloven in de voedingssuppelementen. Ik heb het meer met gewoon gezonder eten, en uit je eten de vitamines halen die je nodig hebt. Ik heb zelf heel erg last van slappe nagels, en ik baal hier erg van. Ik heb davitamon vitamine b pillen welleens gebruikt maar zonder resultaat helaas... Verder klinkt je artikel wel goed, maar ik zou zelf niet die pillen aanschraffen mede dankzij omdat ze zo duur zijn! Maar ook omdat ik niet echt geloof dat het zou helpen..

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wow 4 à 6 capsules, vooral zulke grote... ik snap je punt wel. maar ja, zolang het helpt is het nog te handelen, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vroeger nam ik weleens vitamines omdat ik toen erg vaak ziek was en ik veggie ben, maar nu hoeft het niet meer. Nooit meer ziek trouwens, gewoon wat meer gaan eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb meestal ook moeite met de grootte van de pillen van die voedingssupplementen, het lijkt soms wel hoe groter hoe beter. Maar ze helpen wel als je ze op regelmatige basis gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik neem regelmatig wel eens vitaminen bij als het nodig is

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nog nooit supplementen gebruikt, enkel die Omnivit vitamientjes, is zo lekker :d !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog nooit gedaan, ik neem alleen vitaminepillen omdat mijn weerstand niet zo bijzonder is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik doe het vaak ja. Momenteel extra vitamientjes voor een betere weerstand, en verder vaak extra vitamine B voor sterk haar en nagels.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I pretty much have to stay on a nail supplement because otherwise my nails are just way too thin and fragile! I'm also taking vitamin C for the moment, but mostly because it tastes good LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heb zelf wel eens de huid, haar en nagel pillen van de kruidvat gebruikt en merkte niet echt verschil, verwachte inderdaad geen mirakel maar er gebeurde gewoon niks dus durf ik ook niet zo snel zo een duurdere pot aan te schaffen. Ben wel nog steeds op zoek wat het beste tegen mijn haaruitval werkt:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat zijn inderdaad grote pillen om er 4 binnen te krijgen. Ik neem vaak extra ijzer en vitamine in (vegetariër hierzo) en zou heel graag hebben dat mijn nagels niet meer afschilferen dus misschien moet ik daar ook eens in investeren. Anders wordt nagellak echt een hels om-de-dag ritueel!

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Klinkt goed. Ik vind het wel wat veel om elke dag 4 tot 6 pillen te slikken. Ook vind ik ze zelf wat aan de dure kant. Zelf slik ik elke dag (als ik het niet vergeet..) een multivitamine pilletje van de Etos. Kost maar een paar euro voor een doosje met 60 pillen. Er zitten 29 actieve ingredienten in, dus dat is een iets goedkoper alternatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben er erg te spreken over want had last van veel haaruitval en slikte elke dag gewoon 2 pillen in plaats van 4 en merkte binnen een week dat ik weer voller haar kreeg, en fatsoenlijk mijn haren kon kammen, was weer erg trots op mijn volle haar. ik moet het wel blijven slikken merk ik. Daarbij heb ik al verschillende supplementen geprobeerd zonder resultaat maar bij deze eindelijk wel.

  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoe kan ik de supplementen bestellen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is al enkele jaren geleden dat ik deze review online plaatste en ik zie dat de website waar deze supplementen werden verkocht, inmiddels niet meer bestaat. Ik weet dus niet of je deze specifieke supplementen nog zal kunnen vinden.

   Verwijderen
  2. mooiverouderen.com
   de pilletjes zijn ondertussen veel kleiner geworden, merk ik hier op... Ik ben net aan mijn eerste kuur begonnen. Best spannend :-)

   Verwijderen
 16. De supplementen zijn nog steede te bestellen via Amy van MooiVerouderen

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig