30 mei 2013

LOOK: Get your pigment on


Spelen met make-up, een van mijn favoriete bezigheden, zeker als ik er tijd voor kan uittrekken! Vorige week geraakte ik geïnspireerd op het MAC-event en wilde ik nog eens met mijn geperste pigmenten aan de slag. De look is vrij eenvoudig (geen dramatische kleuren, valse wimpers of visuele hoogstandjes) maar ik wilde hem toch even delen.

En... zonder vloeibare of gel eyeliner! Een eyeliner creëren met oogpotlood is een techniek die ik niet zo vaak toepas, maar waarmee je ook hele mooie looks kan maken. Vooral het smokey effect komt dan goed uit en het is ook veel zachter dan de hardere lijn die je krijgt met vloeibare eyeliner.Chanel UV Essentiel SPF 50 gebruikte ik als primer. Hier ben ik nog altijd heel tevreden mee (review hier!) en is nog steeds mijn nummer 1 primer en zonnebescherming in een. Mijn favoriete foundation (Estée Lauder Double Wear) mocht ook meedoen. Ik weet niet wat het is, maar hij matcht perfect met mijn huid en blijft gewoon de hele dag zitten. Ik kan hem ook goed opbouwen en kan bepalen of ik hem nu licht (doch dekkend) aanbreng of iets meer dekking creëer door twee dunne laagjes te gebruiken waar nodig. Onder de ogen gebruikte ik Clinique Line Smoothing Concealer en Laura Mercier Secret Brightening Powder; over de rest van mijn foundation bracht ik Chanel Les Beiges aan. Een beetje Estée Lauder Bronze Goddes bronzer en Chanel Blush Horizon op de wangen en klaar!

Ik gebruik ook altijd Too Faced Shadow Insurance op en net onder mijn ogen. Als je net als mij ietwat hangende oogleden hebt of vaak mascaravlekjes hebt aan je buitenste ooghoek tegen het einde van de dag, moet je eens proberen om je oogschaduwprimer niet enkel op je ooglid aan te brengen, maar ook net in dat buitenste hoekje en aan de onderste wimperrand.Paint Pot du jour was Groundwork en daarover deed ik een lichtroze pigment-waarvan-ik-de-naam-niet-meer-weet (for shame!), een matte Mulled Cider en Chocolate Brown pigment. Het Estée Lauder oogpotlood in Blackened Cocoa bracht ik aan boven en onder mijn oog, om het boven de wimpers dan te vervagen met een 208 (een schuin afgesneden kwastje). Geeft dus een veel zachter effect! Aan de onderste wimperrand deed ik er nog wat Chocolate Brown over om het uit te blenden. Niet op de foto, maar wel op mijn gezicht: Urban Decay Virgin als higlighter en MAC Impeccable Brow Pencil in Blonde op mijn wenkbrauwen. Finishing touch door Catrice brow gel en MAC Haute & Naughty Lash mascara.

En het lijken waarschijnlijk gigantisch veel producten, maar dit doe ik dan ook niet doordeweeks op mijn gezicht. Of ben ik de enige die in het weekend met haar make-up speelt? ;)
Share:

17 opmerkingen

 1. Mooie look! Er zitten echt prachtige producten tussen zoals de Estée Lauder DW echt mijn favoriete foundation! In het weekend ga ik ook net wat meer los met make-up haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, dat heb je echt heel erg mooi gedaan! En nee je bent niet de enige die in 't weekend met haar make-up speelt, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooie look :) en je haar is ook speciaal

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw Stamatia, je ziet eruit als een babe! ;) De blush is ook echt zo mooi hier, maar de ogen stelen de show!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Staat je mooi ! Het is meteen ook wat zachter dan gewone eyeliner.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. super mooi, de oogschaduw is neutraal maar toch intens, precies zoals ik het mooi vind :) bedankt voor de post!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. prachtige look! ik hou wel van naturelle looks, mooie producten gebruikte je ook

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Persoonlijk vind ik dit veel mooier dan de vloeibare eyeliner looks. De laatste zijn ook mooi, maar deze is echt wow. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige ooglook! Allé, heel de look eigenlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. je hebt een mooie face of the day gemaakt met mooie spulletjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Pretty ! Ik ben ook geen held in een eyeliner zetten met een potlood.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie producten, en wat een prachtige look!!
  Ik smeer, ook in de week, wel heel wat op mijn gezicht!! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super mooi :) dit zou ik ook kunnen dragen! Leuk zo'n draagbare looks x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Echt heel mooi! Veel glam, maar toch nog subtiel.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig